Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Prolett

Prolett Популарен член

Се зачлени на:
    19 јануари 2019
    Пораки:
    1.298
    Допаѓања:
    2.539
    Јас пијам витамин ц од 1000

На mace89 и Autumn Love им се допаѓа ова.
  2. Madam S

Madam S Истакнат член

Се зачлени на:
    9 февруари 2020
    Пораки:
    421
    Допаѓања:
    455
    И јас истото го правам, во регистратор со фолии по хронологија, си викам докториве ќе речат сум забегала :)

На IRBBB му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Prolett

Prolett Популарен член

Се зачлени на:
    19 јануари 2019
    Пораки:
    1.298
    Допаѓања:
    2.539
    Сите извештаи ги чувам, на некои и по 2 3 кппиии, мм вика книжарницата ја збогатиме.. Хаха туку нека е за добро.. Не ми ги бараат сите..
    Ајде здравје, само се да биде добро...

4. teddy85

teddy85 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јануари 2019
    Пораки:
    364
    Допаѓања:
    443
    Мене матичната ми кажа дека е нормално бидејќи се шири матката.И ми даде магнезиум.Не грижи се:hug:

На Quincy и mace89 им се допаѓа ова.
  5. KonstantinaM

KonstantinaM Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2019
    Пораки:
    1.740
    Допаѓања:
    9.602
    Да ама веднаш до тоа пишува или потврда од матичен гинеколог...

На Prolett му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Pacient srna

Pacient srna Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2015
    Пораки:
    6.414
    Допаѓања:
    9.014
    Ja samo eho slikickite si gi cuvam. Toa.od tranafuzija mi e vo fond, a krv i brisevi kaj maticnata. Sto ke mi se.pletkaat hartii po doma taa ima obvrska da cuva. Drugi raboti u bazata na remedika ima

На Estella и Prolett им се допаѓа ова.
  7. Prolett

Prolett Популарен член

Се зачлени на:
    19 јануари 2019
    Пораки:
    1.298
    Допаѓања:
    2.539
    Да и јас како што прочитав, а и вчера прашав една др не и барале мајчина книшка за еднократна помош. А и ја дале мајчината книшка дури во 8 месец др матичен. И ми кажа дека за вакцините на детето и ја барале, за да заведат кога примало.. И некои ситни детали имало внесено, за килажата и сл.

8. Trpkovska

Trpkovska Популарен член

Се зачлени на:
    17 април 2019
    Пораки:
    908
    Допаѓања:
    1.578
    Со првото кога се породив не ми бараа мајчина книшка само потврда од гинеколог. И сега немам.

На Prolett му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Prolett

Prolett Популарен член

Се зачлени на:
    19 јануари 2019
    Пораки:
    1.298
    Допаѓања:
    2.539
    Немам и јас, ама ќе ја прашам мојава мат да видам дали ќе ми даде или ќе рече нема потреба. Мислам од една страна е убаво да се има и внесува се што е потребно. Навистина не знам...

На Trpkovska му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Lisicko

Lisicko Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2020
    Пораки:
    490
    Допаѓања:
    1.099
    Вакцините ги заведуваат во здравствена книшка на детето и вакцинален картон на вакцинација. Јас еве трудна сум со второ, мајчина книшка сум немала до сега, ниту пак негде ми побарале, ни за еднократна помош, ни за нешто друго.

На mace89, Chrysanthemum и Prolett им се допаѓа ова.
  11. Diskretna

Diskretna Активен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2021
    Пораки:
    84
    Допаѓања:
    41
    Dobro utro srcki:)
    Sakam nesto da ve prasam jas sum 11nedela sinoka osetiv peckanje kaj slabinata me razbudi bolkata dali e normalno:|

12. Prolett

Prolett Популарен член

Се зачлени на:
    19 јануари 2019
    Пораки:
    1.298
    Допаѓања:
    2.539
    Значи сакаш да кажеш да не прашувам за мајчина книшка... Претпоставувам дека е така, како што викаш.. Секако мора да се води некаде.. Ама секаде различно кажуваат.. Треба да биде исто за сите....Освен ако во моментов немала книшка за детето.. Па во тааа и внеселе,
    Како и да е, не и ја барале секогаш.
    Ајде здравје, ќе ја средиме.. Како треба така.

На Lisicko му/ѝ се допаѓа ова.
  13. jarec6

jarec6 Популарен член

Се зачлени на:
    11 јуни 2010
    Пораки:
    2.797
    Допаѓања:
    18.617
    И јас прашував пред некој месец за мајчина книшка тука, ми сликаше некоја од девојкиве пишуваше само притисок и тежина,така да не верувам дека е битна за пари, а нас не ни ја дале.
    Гледам матичнава им дава потврда на луѓето и им кажува со ова ќе си поднесеш за еднократна помош.
    Не се секирајте значи.

На KonstantinaM, Trpkovska и Prolett им се допаѓа ова.
  14. Prolett

Prolett Популарен член

Се зачлени на:
    19 јануари 2019
    Пораки:
    1.298
    Допаѓања:
    2.539
    Фала мила, секако.. Не ни требаат секирации.. Ќе биде се,. Срцките наши да се добро само...

На mace89 и jarec6 им се допаѓа ова.
  15. Lili4e

Lili4e Истакнат член

Се зачлени на:
    7 февруари 2021
    Пораки:
    944
    Допаѓања:
    1.555
    Мене со првото дете ми побараа мајчина книшка во општина; имав се’ заведено од матичниот, сите резултати беа уредно захефтани на последната страна.
    Сега имам друг матичен, прашав зошто немам досега мајчина, каде ќе ми води се што треба, рече тоа е стара школа не треба сега. Не ми дава ни потврда ништо после прегледот, само фискална што сум платила.

Случајно бев на преглед кај друг доктор, и ме праша: “каде ти е мајчината, како мислиш дека без неа ќе завршиш работа по нашиве институции” Викам вака и вака - ја прашав матичната, ми одговори дека не постојат. Хмм
    На преглед кај истиов доктор секоја мајка што влезе, носеше книшка - не знам што да речам, јас мислам да се обезбедам на некој начин, не мислам после за тоа мм да го шетаат по тавани. Кај нас е се забегано, едни бараат едни не.

На Naatashka123, Bella_Stella, NewMommy и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. NewMommy

NewMommy Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2015
    Пораки:
    369
    Допаѓања:
    1.060
    И мене ми ја бараат секаде. На државна на скрининг ми ја побараа. Што знам. Не знам што да речам. Инаку сите прегледи ми се запишани таму. viber_image_2021-02-26_10-51-45.jpg viber_image_2021-02-26_10-51-47.jpg viber_image_2021-02-26_10-51-48.jpg

На Lili4e, TutiFuti, Prolett и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. kostovaivana

kostovaivana Популарен член

Се зачлени на:
    21 април 2010
    Пораки:
    2.589
    Допаѓања:
    14.375
    Мамички јас вчера вечерта бев на втор дел од вториот скрининг :rofl: ако ви текнува првиот пат многу беше немирна и не можеше докторката да и го види срценцето убаво. Вчера слична ситуација (facepalm):rofl::rofl: не мрдаше толку ама лошо беше наместена, па уше стој на раце да направев да се сврти, пола саат се местевме, де на една страна, де на друга страна, де на грб и на крај КОНЕЧНО се намести цуци. Лицето не си го покажа пак ама тоа е. И докторката вика бебе со карактер, на мама ѕверка :l:

А за тоа околу пипкање и галење на стомакот @IRBBB не си единствена, и мене не ми смета да ме пипкаат ама во принцип и не ме пипка некој многу, мајка ми, баба ми и старосватицата. Свеки ми е друг град, се гледаме еднаш месечно ама не изразува желба да ме пипка по стомак, се радува све, ме прашува шо сум како сум ама не ме пипка, таква си е жената мирничка. А маж ми само ме гали и бацува по стомак а и ја само си се галам, убаво ми е така :rofl::inlove:

На mace89, ivance.., Prolett и 4 други им се допаѓа ова.
  18. abc1234

abc1234 Популарен член

Се зачлени на:
    12 март 2013
    Пораки:
    703
    Допаѓања:
    1.636
    Кралици јас денес 34+1 ,брисеви земени,последна контрола на ехо кај матична и оп бебе од мрдање се изместило не е повеќе со главче надоле :wasntme::wasntme::wasntme:,ќе се намести ли ова до крај или мириса на царски?

На mace89, IRBBB, Prolett и 3 други им се допаѓа ова.
  19. Trpkovska

Trpkovska Популарен член

Се зачлени на:
    17 април 2019
    Пораки:
    908
    Допаѓања:
    1.578
    И мене ми зема матичната брисеви за стрептокок, исто и мојата е со главче горе. Има време да се сврти ако не тоа е што е и царски да е за децата наши се :l:

На CareTee, Slonce91, IRBBB и 2 други им се допаѓа ова.
  20. Prolett

Prolett Популарен член

Се зачлени на:
    19 јануари 2019
    Пораки:
    1.298
    Допаѓања:
    2.539
    @abc 1234 @Trpkovska битно е да се здрави и живи, дали природно или царски не е важно, важно е да се родат здрави и живи.
    Моево е со главичката надолу.. Имам време рано е, 24 недела сум, иако ми рекоа ако остане така може и природно... Ќе видиме здравје, има време.. Гушки мамички :mm::hug:

На mace89, IRBBB и Trpkovska им се допаѓа ова.