И јас истото го правам, во регистратор со фолии по хронологија, си викам докториве ќе речат сум забегала
Сите извештаи ги чувам, на некои и по 2 3 кппиии, мм вика книжарницата ја збогатиме.. Хаха туку нека е за добро.. Не ми ги бараат сите.. Ајде здравје, само се да биде добро...
Ja samo eho slikickite si gi cuvam. Toa.od tranafuzija mi e vo fond, a krv i brisevi kaj maticnata. Sto ke mi se.pletkaat hartii po doma taa ima obvrska da cuva. Drugi raboti u bazata na remedika ima
Да и јас како што прочитав, а и вчера прашав една др не и барале мајчина книшка за еднократна помош. А и ја дале мајчината книшка дури во 8 месец др матичен. И ми кажа дека за вакцините на детето и ја барале, за да заведат кога примало.. И некои ситни детали имало внесено, за килажата и сл.
Немам и јас, ама ќе ја прашам мојава мат да видам дали ќе ми даде или ќе рече нема потреба. Мислам од една страна е убаво да се има и внесува се што е потребно. Навистина не знам...
Вакцините ги заведуваат во здравствена книшка на детето и вакцинален картон на вакцинација. Јас еве трудна сум со второ, мајчина книшка сум немала до сега, ниту пак негде ми побарале, ни за еднократна помош, ни за нешто друго.
Dobro utro srcki Sakam nesto da ve prasam jas sum 11nedela sinoka osetiv peckanje kaj slabinata me razbudi bolkata dali e normalno
Значи сакаш да кажеш да не прашувам за мајчина книшка... Претпоставувам дека е така, како што викаш.. Секако мора да се води некаде.. Ама секаде различно кажуваат.. Треба да биде исто за сите....Освен ако во моментов немала книшка за детето.. Па во тааа и внеселе, Како и да е, не и ја барале секогаш. Ајде здравје, ќе ја средиме.. Како треба така.
И јас прашував пред некој месец за мајчина книшка тука, ми сликаше некоја од девојкиве пишуваше само притисок и тежина,така да не верувам дека е битна за пари, а нас не ни ја дале. Гледам матичнава им дава потврда на луѓето и им кажува со ова ќе си поднесеш за еднократна помош. Не се секирајте значи.
Мене со првото дете ми побараа мајчина книшка во општина; имав се’ заведено од матичниот, сите резултати беа уредно захефтани на последната страна. Сега имам друг матичен, прашав зошто немам досега мајчина, каде ќе ми води се што треба, рече тоа е стара школа не треба сега. Не ми дава ни потврда ништо после прегледот, само фискална што сум платила. Случајно бев на преглед кај друг доктор, и ме праша: “каде ти е мајчината, како мислиш дека без неа ќе завршиш работа по нашиве институции” Викам вака и вака - ја прашав матичната, ми одговори дека не постојат. Хмм На преглед кај истиов доктор секоја мајка што влезе, носеше книшка - не знам што да речам, јас мислам да се обезбедам на некој начин, не мислам после за тоа мм да го шетаат по тавани. Кај нас е се забегано, едни бараат едни не.
И мене ми ја бараат секаде. На државна на скрининг ми ја побараа. Што знам. Не знам што да речам. Инаку сите прегледи ми се запишани таму.
Мамички јас вчера вечерта бев на втор дел од вториот скрининг ако ви текнува првиот пат многу беше немирна и не можеше докторката да и го види срценцето убаво. Вчера слична ситуација не мрдаше толку ама лошо беше наместена, па уше стој на раце да направев да се сврти, пола саат се местевме, де на една страна, де на друга страна, де на грб и на крај КОНЕЧНО се намести цуци. Лицето не си го покажа пак ама тоа е. И докторката вика бебе со карактер, на мама ѕверка А за тоа околу пипкање и галење на стомакот @IRBBB не си единствена, и мене не ми смета да ме пипкаат ама во принцип и не ме пипка некој многу, мајка ми, баба ми и старосватицата. Свеки ми е друг град, се гледаме еднаш месечно ама не изразува желба да ме пипка по стомак, се радува све, ме прашува шо сум како сум ама не ме пипка, таква си е жената мирничка. А маж ми само ме гали и бацува по стомак а и ја само си се галам, убаво ми е така
Кралици јас денес 34+1 ,брисеви земени,последна контрола на ехо кај матична и оп бебе од мрдање се изместило не е повеќе со главче надоле ,ќе се намести ли ова до крај или мириса на царски?
И мене ми зема матичната брисеви за стрептокок, исто и мојата е со главче горе. Има време да се сврти ако не тоа е што е и царски да е за децата наши се
@abc 1234 @Trpkovska битно е да се здрави и живи, дали природно или царски не е важно, важно е да се родат здрави и живи. Моево е со главичката надолу.. Имам време рано е, 24 недела сум, иако ми рекоа ако остане така може и природно... Ќе видиме здравје, има време.. Гушки мамички