Труднички муабети

Discussion in 'Бременост' started by meU, Jul 23, 2012.

1. nevermet18

nevermet18 Форумски идол

А како го стабилизираш? Мене ми е секогаш толку 90/60 или евентуално 80/60, никако не се крева.

mace89 and Madam S like this.
  2. kostovaivana

kostovaivana Популарен член

Кафе, кока кола?? Не помага?

Која недела од бременоста си? Крвната слика како ти е? Да не ти е ниско железото??

3. nevermet18

nevermet18 Форумски идол

13+6 сум. Ништо не ми помага за притисокот. Инаку крвната слика ми е супер, (пред еден месец испитував) и никогаш не сум имала проблеми со железото.

4. minne992

minne992 Форумски идол

Во таков момент само кока кола да се напиеш брзо поминува ,,, мене ми остана како мана после прв пороѓај низок притисок и некогаш знае да ми се стемни пред очи како да губам свест ,,, гледам стално да имам кока кола.. од низок притисок се случува

mace89 and nevermet18 like this.
  5. minne992

minne992 Форумски идол

Мене стално ми е таков ...
    Сестрана на гинеколог ми вика супер ти е подобро низок отколку висок ... е малку мачно дека умалаксана и немаш сила но ке помине

6. Naatashka123

Naatashka123 Популарен член

Кафе ќе се напијам едно, некогаш кока кола, солено ќе каснам, и малку од малку ќе се крени. :worried:
    Ми помага но неколку часа, потоа пак истото. Еве утрово одвај станав од кревет ај кафенце, малку кока кола и добро ми дојде, се до пред 2 часа. Еве сега повторно одвај одам низ дома мислам :whew:
    Вчера бев на преглед и да и мене ми вика подобро низок од висок, но тоа што викаш немам сила за ништо, се мразам ваква дури :@

kostovaivana and minne992 like this.
  7. Autumn Love

Autumn Love Популарен член

Многу вода и солена храна Наташке.
    И јас мака мачам со низок притисок, вода (чиста) по 3-4 литра минимум секој ден, цел живот, ако заборавам да пијам само ми кажува дека почнувам да се тетеравам.
    Без кафе нема шанси.
    И пак ми е притисокот 90/60, максимум 100/65.

Некогаш му викам на дм ‘Дај бе изнервирај ме, низок ми е притисокот’ :rofl:.

@nevermet18 неколку пати (порано), ради ова што го пишав имам колабирано, со истите симптоми, некогаш со темнење пред очи, некогаш со нагон за повраќање, губење сила и веднаш знам дека ќе паднам и барам да седнам. Ама веќе сѐ научив и знам да избегнам такви ситуации. Исто и ако сум во загушлива просторија, ако е многу топло и нема вентилација или ако сум дехидрирана од х причини.

Гледај да не стануваш нагло, ако си излезена подолго време носи си вода или кока кола и не се оставај долго време без храна. Секогаш барај безбедна површина да седнеш доколку некогаш пак ги почувствуваш тие продромални симптоми. Кај и да си, седнувај одма.

Осе and Madam S like this.
  8. Naatashka123

Без 3литри вода во ден не сум, исто и солено јадам многу (facepalm)
    И мене секогаш ми бил низок, максимум 110/70 ама ретко така.
    До пред една недела неможев да поднесам кафе па подобро ми беше мислам, ссга последнава недела пијам и баш како за инает одвај помага и тоа кафе :doh:

Ми се има и мене случено еднаш и свест да изгубам, да ми се стемни пред очи. Но оттогаш се сеќавам кога веќе почнува да ми е лошо и седнувам одма или вода пијам како што кажа и ти.

Последниве денови ми се измачувањее... времево преубаво а јас неможам да излезам, сила немам да прошетам :@

nevermet18 likes this.
  9. Autumn Love

Autumn Love Популарен член

Исто и јас, не ми се мрда од кревет, а заборавив да додадам дека баш физичката активност помага за притисокот, јас така претходната недела “излечив” неподнослива главоболка со пола саат пешачење.
    Ама ај натерај се излези без енергија.

Тоа е, сите не’ тешат дека е подобро низок отколку висок, ама некогаш ко тенк да ме има прегазено се осеќам, не функционирам воопшто. Правам глупости по дома, редам работи пример во фрижидер кои не се за таму и обратно од што сум зашеметена :drunk:.

IRBBB likes this.
  10. Naatashka123

Па и од вирусов како што ми е страв, ела натерај ме да излезам :whew:
    Ама утре здравје страв, нестрав ќе излезам :rofl: па нека припаѓам по пат ако треба и од овој глуп притисок :hai::rofl: (се зафркавам) како припаѓање.

Аа ќути за тоа глупостите, некој ден може шеќер наместо сол да турам во ручекот :rofl:

IRBBB likes this.
  11. Andrejaaaaaa

Andrejaaaaaa Истакнат член

Мене 90/60 ми е нон стоп во бременоста. Некогаш и 50 ми пага долниот. Лајфстајл ми стана да сум флегматична и спора

Naatashka123 and IRBBB like this.
  12. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Во 10та недела изгубив свест, сама бев и се струполив. Испадна дека е од нагло паѓање на шеќерот, не јадев доволно, т.е. вечерта пред да се деси си легнав гладна.

Докторот ми кажа дека не смеам да гладувам и дека мора да имам редовни оброци. Во таков момент помага да седнеш и да каснеш нешто благо, вода не помага пошто обично тие симптоми се од паѓање на шеќерот.

nevermet18, IRBBB and jarec6 like this.
  13. Lizi

Lizi Популарен член

На почеток на бременоста да, ми се тресеа раце, па цело тело, само не ми се десило да изгубам свест... уствари паѓа шеќерот, па морав нешто да јадам за да помине и се стабилизирам и тука го имаш моментот ти се гади а мора да јадеш...

Почесто јади, имај при себе нешто благо или ако не можеш (како јас) бадеми солени ми помагаа, си носев со мене.

Инаку после прв триместар поретко ми се дешава истово.

IRBBB likes this.
  14. Pacient srna

Pacient srna Форумски идол

Mislam go ima vo femibionot i toa 2. Inace jas kapsulata ja isturam i mesam vo pavlovicevata so ad kapki i so toa se mackam za strii

IRBBB, Маја Т and Natashka1988 like this.
  15. Natashka1988

Natashka1988 Истакнат член

Со истата мешавина и јас, ама градите ми се лом... :envy:

mace89 and IRBBB like this.
  16. Pacient srna

Pacient srna Форумски идол

Tie gi zeznav uste na prvoto ivf ama nikoj ne mi kaza mackaj gi za strii,ne znaev deka tolku ke se naduvaat:D

Natashka1988 and IRBBB like this.
  17. Prolett

Prolett Популарен член

18. mmacichka

mmacichka Истакнат член

Женски, веќе влегов во 29та недела, имам контрола кај матичната тек на 15ти март, ама имам мал проблем, ваљда е кандида зашто едвај ја излечив на почетокот додека бев, можеби се повторила пак, имам болка доле и чешање многу, и зголемен секрет.. освен кандида нешто друго да не би можело да биде и што може да ставам за да ми подпомине додека да стигнам до гинеколог?

19. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Миј се со камилица и сода, можеш да го користиш и гелот за миење Vidermina, многу членки го пофалија. Носи памучен веш, не ставај секојдневни, а ако е ептен неиздржливо знам дека Канестен можеш да мачкаш.

thelittle17 and mmacichka like this.
  20. mmacichka

mmacichka Истакнат член

Последниот пат кога ја лечев, ми даде вагиналетки што премногу ми помогнаа, за неполни три дена немав ништо, све се исчисти.. ама сега морам да почекам..
    ги користел ли некој овие после 28ма недела?? EC847FA5-DF81-43A4-9CED-B71CD8C93A17.png