Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. CareTee

CareTee Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2020
    Пораки:
    1.254
    Допаѓања:
    3.779
    И кај мене беба е во лоша положба дефинитивно одиме на царски. Јас искрено не ни пробав со нешто да ја свртам, бев ептен надежна дека има време и сама ќе се сврти:D.

Страв ми е од царскиот, и од природно ќе се плашев ама барем ќе имав избор што знам. Вака дали дека ќе го знам и денот и моментот ептен ќе си направам паника се познавам. Ама нека сме живи и здрави двете другото се ќе помине.

На Cherry blossom89, thelittle17, Turna и 6 други им се допаѓа ова.
  2. Autumn Love

Autumn Love Популарен член

Се зачлени на:
    3 декември 2020
    Пораки:
    2.469
    Допаѓања:
    6.221
    Во упатството пишува дека не се препорачува во бременост.

На Prolett му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Naatashka123

Naatashka123 Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2020
    Пораки:
    2.139
    Допаѓања:
    10.433
    А во која недела ви кажуваат во која положба е свртено, и дека можеби ќе има потреба од царски ако не се намести како што треба ? :whew:

4. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.795
    Допаѓања:
    145.358
    Не. Само чист парацетамол.

На thelittle17, Andrejaaaaaa и Prolett им се допаѓа ова.
  5. *katja*

*katja* Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јули 2016
    Пораки:
    424
    Допаѓања:
    969
    32, 33 до 36. Инаку јас си го и осеќам дека му е горе главчето а доле нозете. Така да мислам ќе знаеш и сама.

@KittyCat:) Кај мене исто не е свртено и шансите да се сврти се ептен мали. Се нервирав и плашев, почнав со вежби ама брзо се откажав откако се консултирав со неколку лекари и бабици (кои исто водат бремености и пораѓаи) и читав доста на таа тема. Скоро сите имаа исто мислење, да оставиме како што е, сигурно има причина зошто тоа е така. Причината би можела да се открие дури откако ќе се направи царскиот: положба на плацента, кратка папочна врска, облик на матка и милион др.

Се исплашив поради царски, ама и тој и природното породување имаат предности и недостатоци. Така да, прешалтав на модус дека ќе е царски, доколку не се предомисли во последен момент, што не е исклучено. Последно ми кажаа пример дека на закажан царски при припремата детето се свртело и пораѓајот бил спонтан.

Инаку има метода Moxibustion или сл. (до 34гн.) како дел од кинеската медицина со која се пробува да се сврти бебето. Исто и во болница се прави вртење, кај некои успешно, кај некои може сепак да заврши со царски.

На Turna, KittyCat:), IRBBB и 5 други им се допаѓа ова.
  6. CareTee

CareTee Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2020
    Пораки:
    1.254
    Допаѓања:
    3.779
    Исто и мене ми кажаа дека причина што е во оваа положба може да биде обликот на матката или некоја преграда да и прави проблем да и смета. Јас цела бременост од почеток до крај во една иста положба ја осеќам. И до сега на ниту еден преглед не била поинаку наместена. Само се надевам ако има нешто со матката ќе може да се види со царскиот, барем за идни бремености да знам, ова ми е прво, секако ако биде се добро би сакала уште едно детенце...

На Cherry blossom89, Turna, KittyCat:) и 5 други им се допаѓа ова.
  7. Pacient srna

Pacient srna Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2015
    Пораки:
    6.414
    Допаѓања:
    9.014
    I mojata ne e svrtena i neam namera da se cepkam so vezbi i ladni oblogi. Toa e sto e, 34 sum i mava od site strani veke ne ni znam koe kade i e. Malce citame deka se umotuvaat so vrvcata use da forsiram preokreti ne fala.
    Baska sega skoro drugarka se porodi caraki prezadovolna e, nea i bese izborot za carski. Jas veruvam vo mojot doktor deka vaka ili onaka ke mi go izvadi bebeto zivo zdravo. Majka mi mene cel zivot mi vika zaspa na poragja so vakum te vadea za duri sea da razberam deka toa zaspano e ustvari gubenje tonovi...moj sovet sedete si madro da ne bide modro:D

На thelittle17, kostovaivana, Turna и 9 други им се допаѓа ова.
  8. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.719
    Допаѓања:
    21.407
    Немам искуство, но онака лаички сметам дека не треба да се експериментира со 'бабини лекови' за бебето да се сврти. Положбата која што ја има заземено во матката е положба која од една или друга причина на бебето му е удобна и природна и не гледам зошто да се мачи и мајката, а и тоа, плус да се ризикува, за да евентуално се сврти.

Затоа и постои тој Царски рез, знаеме сите што е најважно, бебе и мама да се добри на крајот од чинот. Желбите и реалноста не секогаш се усогласуваат. И јас имам голема желба да го родам природно, ама и да мора да биде Царски, Боже мој. Нема да сум помалку мајка во ниеден случај. :)

Чувајте си ги нервите и енергијата и не се замарајте непотребно. Стравот ќе биде присутен на кој и начин да се пораѓаме. Важно е на крај да сме живи и здрави. (fingers) :inlove:

На Martka, jarec6, Cherry blossom89 и 18 други им се допаѓа ова.
  9. Prolett

Prolett Популарен член

Се зачлени на:
    19 јануари 2019
    Пораки:
    1.298
    Допаѓања:
    2.539
    Така е, да не си направиме нешто што не треба,. Сеуште е рано кај мене.. Ама свртено е со главичка надолу... Има време сеуште... Иако мм сака природно да се породам, јас велам не се знае, ништо како ќе биде така... А и јас сакам... Има време, само да сме здрави и живи

На Naatashka123 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Keti84

Keti84 Активен член

Се зачлени на:
    7 септември 2020
    Пораки:
    71
    Допаѓања:
    266
    И јас ги читав истите причини за положбата ама не мора да значи дека е обликот на матката или прегради, така да не се оптоварувај со тоа дека имаш некаков, таков проблем. Првата бременост најнормално со правилна положба на синко до 40та ја истерав, природно се породив, а еве оваа бременост цело време е со главата горе 36та недела и абер нема да се сврти. Сега " цар" ќе се раѓа :D

На CareTee, teddy85, Turna и 5 други им се допаѓа ова.
  11. Pacient srna

Се зачлени на:
    3 јули 2015
    Пораки:
    6.414
    Допаѓања:
    9.014
    Moze i od sto sme doma i nemame pravilno ispraveno sedenje da e taka tuku sme optegnati i podzalegnati pa i na beba i e super i nema zaso akrobacii da prai:D

На Turna, dipsidipsidipsi, Prolett и 3 други им се допаѓа ова.
  12. KittyCat:)

KittyCat:) Популарен член

Се зачлени на:
    7 ноември 2018
    Пораки:
    2.105
    Допаѓања:
    14.835
    До пред неполна недела беше со главата на долу додека гледавме филм се сврти .... Фала богу не сакам чувај боже да направам глупост само имаше многу членки а и една пријателка што ги рпавеле везжбите- бебушките ја промениле положбата дали од вежби или не незнам ... Јас немам посебна желба-природноо царски само здрава и жива да е другото не ми е битно... Само малце ме фаќа паника и од едно и од друго тука ништо не е како кај нас ни за царски знам во која недела пораќаат ни за природно до која недела па после со провокации ако е надносено... Мора да се распрашам и за двете па како ќе биди така..
    Со лесно да ни е на сите

На Naatashka123, mace89, CareTee и 4 други им се допаѓа ова.
  13. Larahappy

Larahappy Популарен член

Се зачлени на:
    4 февруари 2019
    Пораки:
    2.883
    Допаѓања:
    10.399
    Парацетамoл, ц витамин...

На Andrejaaaaaa му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Pacient srna

Се зачлени на:
    3 јули 2015
    Пораки:
    6.414
    Допаѓања:
    9.014
    Ako ti e rastecen nosot toa moze i od hormoni da e. Mene cela bremenost mi e zatnat na primer,koja nedela si?

На KonstantinaM, Prolett и Andrejaaaaaa им се допаѓа ова.
  15. Andrejaaaaaa

Andrejaaaaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јануари 2021
    Пораки:
    1.691
    Допаѓања:
    8.454
    /QUOTE]
    Не не ми е само носот, и мене ми е скоро цела бременост од почеток растечен, 22ра недела сум, ама веќе 5,6 дена поинтензивно онака за издувување а насабајле и кашлам и искашлувам шлаем. Ми е страв корона да не сум закачила, мада немам температура или други симптоми. Прашав до аптека, само пренатални витамини што секако си ги пијам и пантенол капсули за лижење, ништо друго без консултација со лекар, ни витамин д

16. Pacient srna

Се зачлени на:
    3 јули 2015
    Пораки:
    6.414
    Допаѓања:
    9.014
    Vit c pojacaj, zemi si acerola po 2 na den. Mene na pocetokot 6-7 gn me fati grlo od doma neizlezena ama strasno me bolese. Vit c i strepsils lizev i se opraiv. Posle negde vidov strepsilsot ne bile za trudnici bas ama projde toa e

17. Andrejaaaaaa

Andrejaaaaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јануари 2021
    Пораки:
    1.691
    Допаѓања:
    8.454
    [QUOTE
    И јас сум неизлезена од дома. Буквално до маркет и тоа претежно мм оди, он го носи и малиот во школо. За лижење ми рекоа само пантенолот и ги купив, ама немам болка во грло... За секој случај. Ајде ќе помине, правев крвна слика супер ми е, никад боље, дури се изненадив

На mace89 и Prolett им се допаѓа ова.
  18. Pacient srna

Се зачлени на:
    3 јули 2015
    Пораки:
    6.414
    Допаѓања:
    9.014
    Ako imas dete vo skolo sto ti odi moze i da ti donelo doma nastinka niso strasno stom si na pola veke i antibiotici moze ako zatrebaat. Drugarka vibramicin infuzii primase vo 4ti mesec poso apcinja ne pomagaa za gnojna angina i si rodi zdravo pravo detence. Pogolemata kerka i domkna od skolo....toa e ne mozes vo izolacija i stakleno zvono da si

На Prolett, mace89 и Andrejaaaaaa им се допаѓа ова.
  19. IlinaIliev8

IlinaIliev8 Активен член

Се зачлени на:
    27 февруари 2021
    Пораки:
    49
    Допаѓања:
    19
    Здраво се наоѓам во 6 недела од бременост, последниве два три дена имам страшен секрет во носот и ме печат очите. Дали ова е очекувано многу сум исплашена.

На KonstantinaM му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Daniwl

Daniwl Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2019
    Пораки:
    81
    Допаѓања:
    52
    Beta 100.2 dali sum bremena

На Martka, Bella_Stella, Prolett и 2 други им се допаѓа ова.