Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Pacient srna

Pacient srna Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2015
    Пораки:
    6.414
    Допаѓања:
    9.014
    Pa bi trebalo,kolku dena ti docni?

2. Trpkovska

Trpkovska Популарен член

Се зачлени на:
    17 април 2019
    Пораки:
    908
    Допаѓања:
    1.578
    Дефинитивно да

3. jarec6

jarec6 Популарен член

Се зачлени на:
    11 јуни 2010
    Пораки:
    2.796
    Допаѓања:
    18.596
    Јас дури сега седнувам на телефон, да се пријавам дека сум за у бардовци, цел ден склопувам плакар, се изморив до максимум.
    Сега легнувам на кревет и не мрдам, а и да сакам не можам :D
    Кичмата ми се распаѓа.
    Сабајле ако успеам 1 саат да станам од креветов добро ќе биде :D

На azelea, IRBBB, thelittle17 и 7 други им се допаѓа ова.
  4. M1234

M1234 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 мај 2020
    Пораки:
    209
    Допаѓања:
    828
    Имам неколку дена болка во забот.Ми го пломбираа во петокот, ама болката не помина.Денеска ми го отворија и ми ставија лек, живецот правел проблем.Меѓутоа болката никако да помине, а имам и главоболка.После колку време од ставање на лекот поминува болката?20 +4 сум недела, дали е штетно за бебето 3,4 дена болка?

5. jarec6

jarec6 Популарен член

Се зачлени на:
    11 јуни 2010
    Пораки:
    2.796
    Допаѓања:
    18.596
    Јас имав вака проблем и лечењеро се оддолжи месец ипол, со таков лек да умртвување имав страшна болка,па ми ставаа неколку пати оној лек за 3 дена што е,колку да ја смиро болката, па тек после тоа за умртвување.
    Оди нека ти го отвори нека стави друг лек, може да боли малку ама неподносливо не треба да те боли.
    Не е штетно за бебето,ама зошто да трпиш толку болка?

На IRBBB, Bella_Stella и mace89 им се допаѓа ова.
  6. MandyLane

MandyLane Форумски идол

Се зачлени на:
    9 август 2011
    Пораки:
    3.842
    Допаѓања:
    25.775
    Доколку имаш упорна пулсирачка болка, тогаш треба да ти го тргнат лекот и забот да стои отворен некој период да се види како ќе реагира отворен, до следна фаза на лечење. Само така нема да те боли. Најверојатно станува збор за процес/воспаление и на пулпата или пак гнојна кеса. Може има потреба и од антибиотик. Ако можеш дома со чепкалка да го извадиш некако лекот, пробај така, би требало да ти помине да ти олесни.

На IRBBB, jarec6 и mace89 им се допаѓа ова.
  7. M1234

M1234 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 мај 2020
    Пораки:
    209
    Допаѓања:
    828
    Мене денеска ми го отворија и ми ставија лек и ми рекоа дојди после 3 месеци да ти го смениме.Но болката никако да ми помине.Ако не помине до утре пак ке одам, не се трпи болка.

8. M1234

M1234 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 мај 2020
    Пораки:
    209
    Допаѓања:
    828
    Откако ми го пломбираа во петокот, ме болеше многу, како некој да ме чука по него.Денеска отидов и ми го отворија и ми ставија лек.Болката не е толку силна, ама се уште е присутна, а и главоболката не ми помина.

9. jarec6

jarec6 Популарен член

Се зачлени на:
    11 јуни 2010
    Пораки:
    2.796
    Допаѓања:
    18.596
    Мене од тој лек ме болеше,истото го поминав,па ми ставаа неколку пати лек што трае 2-3 дена,тој само смирува болка.
    Нека се позамараат малку, ако не ти поминува отиди,мене не ми поминуваше.

10. MandyLane

MandyLane Форумски идол

Се зачлени на:
    9 август 2011
    Пораки:
    3.842
    Допаѓања:
    25.775
    Тоа што те боли како чукање или пулсирачка болка, најверојатно значи дека имаш гнојно воспаление и забот треба да стои отворен БЕЗ лек некое време за да се издренира/истече гнојот, како што кажав и погоре може и антибиотик треба, оди утре на забар пак обавезно.

На jarec6 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. M1234

M1234 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 мај 2020
    Пораки:
    209
    Допаѓања:
    828
    И после ти тие неколку пати ти помина ли?Иначе јас сум во странство поточно во Германија, ако не ми помине ке им речам да и стават од тој лек

12. M1234

M1234 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 мај 2020
    Пораки:
    209
    Допаѓања:
    828
    Ке одам обавезно

13. jarec6

jarec6 Популарен член

Се зачлени на:
    11 јуни 2010
    Пораки:
    2.796
    Допаѓања:
    18.596
    Па помина да ама си беше процес,затворен не се трпеше.
    Отиди убаво ти викаат, не се трпи болка толку.
    Заб боли не е шала.

На M1234 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. MissSimona

MissSimona Истакнат член

Се зачлени на:
    3 март 2015
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    37
    Devojki, spored vas , koga e najdobro da im soopstam na familijata i prijatelite za bremenosta ( 5 ta nedela sum) na 8 mi mart imam zakazano prva kontrola

На Babyboom988, mace89 и KonstantinaM им се допаѓа ова.
  15. KonstantinaM

KonstantinaM Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2019
    Пораки:
    1.740
    Допаѓања:
    9.602
    За секретот мислам дека е нормално...навечер обавезно ми се затнува носот...а не е настинка во прашање.

16. KonstantinaM

KonstantinaM Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2019
    Пораки:
    1.740
    Допаѓања:
    9.602
    Според мене нека ти помине првата контрола слушнете срценце и прв скрининг па после тоа најубаво соопшти им кога ќе бидеш по мирна,значи негде 12та недела,ова е мое мислење.Сега од мерак можеш и порано,од тебе зависи :).Со лесно нека ти е (fingers)

На Martka, Babyboom988, Prolett и 3 други им се допаѓа ова.
  17. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Се зачлени на:
    16 октомври 2019
    Пораки:
    8.327
    Допаѓања:
    33.666
    Од денес полни 30 недели. Само што ја гледам тројката напред, мене паники ме фаќаат. :worried:

Трет триместар ми го зема данокот за времето што го уживав во претходните два. Таман се пофалив дека спијам како на почетокот, јас едвај 2ч врзувам, отепана сум за спиење. Во животот никогаш во 5ч не сум се разбудила, ни за на работа, а сега дремам како квачка.
    Без помош од маж ми, не можам ни да се завртам од една на друга страна. Ја местам перницата и наоѓам позиција, с'клети ме фаќаат не можам да ја поднесам. Ја тргам перницата, не можам салам позиција да си најдам.
    Во легната положба киселини ми се чини низ нос ми излегуваат, во полулежечка тахикардија имам оти бебето е во дијафрагма пикнато.
    Сега сум нешто измеѓу 'кај си бебе, те нема цел ден' и 'те молам бебе поспиј малку, сакам да се одморам'. Со некое раче или лактенце ме удира на папокот, буквално имам рог на папокот, ми се чини дека ќе ми прсни кожата во секој момент. Болни ми се ударите, за тегнењето и вртењето ич да не коментирам.
    Не можам да стојам/пешачам подолго од 40тина минути. А тек е бебе околу кило и пол. Ами до крај? (facepalm)
    Апетитот за цел фемина форум што го имав ми е сведен на колвање како врапче за да преживеам. Ми се чини повеќе рупурут грицкам, отколку храна.
    Е, од уринирање навечер сум сеуште поштедена (да не испадни само како со спиењето па во вц да си легнувам). Скоро и да не станувам воопшто навечер, ретко еднаш. :whew:

Си се пожалив убаво, оти уште тука се немав. Сладок сон на сите мами што спијаат, а добро утро на тие што сега ќе се разбудат.
    Јас ќе ги дружам и едните и другите, се надевам малку повеќе првите. :o:

На duffi, Larahappy, Babyboom988 и 24 други им се допаѓа ова.
  18. abc1234

abc1234 Популарен член

Се зачлени на:
    12 март 2013
    Пораки:
    703
    Допаѓања:
    1.636
    Добро утро иста сум ( 34+5 сум ) и јас само што трчам за во тоалет плус,и плус синко си легнува навечер рано и многу рано пред 7 наутро е станат наспан,а мене ноќите ми се исти како твоите па сум како претепана цел ден.
    Еве сега сме будни се спремаме за во градинка,а додека е тој таму јас сум со други обврски,а енергијата ми е минимална.Одам како пингвин ,бебе неуморно си клоцка и така ден за ден,секој ден ама ќе де изржи.
    Добро е што ги имаме овие слатки маки, има и полошо секогаш .
    Гушки полно :hug::hug::hug:

На Babyboom988, ivance.., dipsidipsidipsi и 7 други им се допаѓа ова.
  19. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Се зачлени на:
    16 октомври 2019
    Пораки:
    8.327
    Допаѓања:
    33.666
    Добро утро мами. Најубав да ти е денот. :sun: :f:
    Во право си, можеби енергијата е на 2%, ама затоа срцето е преполно. :inlove:
    Ве гушкам тројцата! :hug: :hug: :hug:

На Martka, Babyboom988, ivance.. и 4 други им се допаѓа ова.
  20. jarec6

jarec6 Популарен член

Се зачлени на:
    11 јуни 2010
    Пораки:
    2.796
    Допаѓања:
    18.596
    Ќе почнеш и во вц да спиеш кај и да е за недела две :D и јас не одев преку ноќ,па сега еве си станувам за во вц и толку од спиењето...
    Од 6 сум станата,пола саат додека станав прво, се распаѓам, како штраф да ми завртеле во кичмава,боли:sweat:.Сега седам во темницата во дневна и се чудам што ќе правам вака цел ден.
    Бебко се размрдал нешто од сабајле,ребрата ми ги скрши,а мене ме мрзи да станам кафе да си направам
    Офф ајде ќе издржиме уште малку.

Утре сум на првото ЦТГ па и тоа ми е малку во мисла,да видиме што ќе кажат, уште не сфаќам дека сум толку блиску до пораѓајот.(facepalm)

На Babyboom988, ivance.., Nefertiti. и 14 други им се допаѓа ова.