Јарче да не се повторувам ама ај уште еднаш пишуваш како од мое име ама секогаш и те читам и се смеам жено Кај си на цтг,мене Наде ми даде упат за чаир.
Значи да собирам пари за кран да си купам, оти не можам да станам сама. Е, болка во кичмата гратис е. Со неа си се помирив уште од кај 13-14та недела. Или можда уште не е дојдена таа страшната Готово мами, ти поситно веќе броиш. Господ нека не чува сите, сѐ ќе биде во ред. После ќе си се жалиме во мајчински муабети
И јас Чаир, денес ќе отидам да земам упат,утре попладне ќе одам. Ме фаќа страв да не ми речат остани Ма да еднаш кај и да е ќе речат,ама сега у тој филм сум.Ај 36+2 сум бар уште три недели ќе почекам ваљда @IRBBB Мене во живот кичма не ме болела,сега ми се умира,ако станам мислам ќе направи само КРЦ и толку од мене. Нозеве ми тежат 100кила моментално, ми пулсираат,ама сама сум крива,клекни стани, се на нозе вчера,немам попаметна работа јас плакари склопувамако ми е...
Мечка страв,мене не Да прашам кога одиме на прво цтг ,со упатот прво одиме на преглед па на цтг,или веднаш на цтг. Зошто на мојот упат пишува друга дијагноза ради скратен цервикс а тррба да одам на цтг со истиот упат па сега незнам...
Па како читам од девојчињава тука,а и од другарки не мора да значи дека одма цтг,прво ехо прават изгледа,од 36та ми рекоа мене. Другарка сега брзо што се породи отиде во 36та па само ехо и правеа,па тек 38ма цтг. Ај баш ќе видам утре како ќе биде. Немам поим што "содржи" прегледов
Kako ve citam strav me faka...do kraj na mesec moze site so bebi da sme. Jas sum 34+1, denes posledni brisevi. Beba sekoj den ja osekam nekako se podolu ama dali se svrtila kojznae preta na site strani. Za spienje ne se zalam ama odamna imam po edno stanuvanje za vo wc vo nokta. Edvaj cekam da mi pocne odmorot i da pocnat da si redam po doma i sreduvam. Kicma boli malce ama ne se davam si setam, sporo ama si setkam baska vremencevo top e. Maz mi beter od mene panici niso ne bilo sredeno(krevetceto ne mu e namontirano) uste imalo za kupuvanje(bebi detergent,kozmetika i uste nekoe ligavce i benkicka falat), pa ke mu tekne nema mekici praenje pa depresija go faka i taka
Леле дај боже сите да си родиме до крај на месецов мене се ми е спремно, денес ќе местам постелнина на креветчето, и ќе си спремам несесер за мене. Во четврток сум на контрола, ќе сум 36+ па ќе видиме до кај сме што сме. Инаку од сабајле бурек ми е во памет, ќе тркнам пешки да си купам иначе ќе го мислам цел ден
Јас 34та недела од денес. Викендов ќе правиме акција дома, да се направи простор за двете креветчиња околку спална. Изнакупив се, вчера порачав и оградици и купив релаксатор. Од следна недела почнувам со перење. Многу се радувам Во понеделник последните брисеви Тешко ми е станувањето и имам многу грчеви во нозете, друго фала му на бога не ме мачи, или пак јас се навикнав дека се мора да боли. Минативе 2 недели незнам ни сама колку пати ги прередив плакарите, вакумирај џемпери, реди закачалки, поминал денот
Леле мене така кога бев Македонија летото, женава тотална странка, Албанка мислам беше, Машалла Машалла на стомакот ме испипа. Леле јас пукнав значи само на тоа мислев цел ден како ме испипа.
Haha mene edinstveno sestrami me ima pogaleno za stomak.. A jas ne sakam I da me gledat, posebno me iritirat komentari.. Lele ama si se zdebelila..
Od pred 1h chustvuvam napnatost vo stomakot,kako pritisok,gasovi okolu papokot Koga lezam pri menuvanje na strana chustvuvam bolka kako sechenje vo desniiot del od stomakot dolu. Zagrizena sum mnogu,imala li nekoja vakvo iskustvo?Sovet Strav mi e da ne se sluchi neshto so bebush
Девојки, може ми е глупаво прашањето, ама што да правам.. Лежам од почеток, сега па цело време, сакав да прашам, во однос на бањањето, колку време ви беше дозволено да сте под туш? Претходно, до 10 мин, сега и тоа да го скратам?
Епа тогаш гледај туширај се и излегви Не се топли под туш чим не смееш мн простум да седиш ,,, инаку јас уживам пола сат да се топлам со вода
https://www.encimenci.com.mk/catalo...m-clouds-boppy-chicco-799025600/category/203/ Од каде земавте вакви перници и дали планирате да земате. Јас сакам затоа што мислам дека се подгрбавив со првото дете со доењето, па мислам ке ми биде од голема помош. За цената не знам како е оваја перница конкретно, ако имате предлог за некоја друга кажете. Од каде набавивте подлога за преслекување? Ми треба за на комода да ја ставам, ако нема некој предлог и тоа ке биде од енцименци
Мила една пријателка од 5-6месец до крај лежеше... За да не се породи предвреме и рекоа да лежи, и само до веце стануваше.. А за бањање, бидејќи не и беше многу дозволено да, стои, на стол седеше и со помош на мајка иили маж и се бањеше, така ми кажуваше... Затоа чувај се и внимавај... Имаше индикации за предвреме да роди