Божее не ми се верува, како можат така непознати да се нафрлаат Мене ме нервираат блиските а камо ли некој непознат
Како лабаво го кажуваш тоа демек, како да збориме за некое суеверие, од тип не купувај алишта пред да се роди. Ја фарбав мајка ми вчера и цел ден ми жежеше носот од хемикалии.
Епа затоа пишав тука сме повеќе да споделиме искуства и мислење, ете ти си имала мака со носот, некои си се фарбаат и немаат гајле, секој со свој став и мислење, лабав или не
Jas sum 23 ned, i duri Sega se farbav so farba bez amonjak i OK ne osekav nisto nema ni nekoj jak miris..
Ете за тебе тоа е така, ама сите сме различни така да имаме право да споделиме не можеш да кажеш така само нема став и мислење и точка, ти така размиалуваш ама не сите макар за хемикалија или незнам..што и да е
За фарбање не знам, ама кога ќе кажат старите ‘трудна си, не смееш да се шишаш зошто ќе му го скратиш животот на детето’ Не се шишај и шетај со косата како метла искубана заради бабини деветтини што немаат смисла никаква. Кај живееме бе!?
Е за ова првпат слушамајде за фарбање да речиме хемикалии ова она ајде некако океј е да те премислат ако правиме споредба, ама стрижење?? Ох
@dipsidipsidipsi Глупости живи. Не си свесна колку трудници имам видено лом во косите, јер ‘суеверни’. За оваа глупост се суеверни, а за да ставаат милион слики од бебињата во секакви изданија на социјални мрежи кај што цел свет може да види како си ги капат децата- немаат гајле. Не се шиша, ама таман само што излегло бебенцето од неа викнала 100 гости за да го видат. Аман.
Мене Мк матичнаата ми кажа никако да не се фарбам мислам до кај 3 месец барем ми рече-не се сеќавам само колор шампон ако веќе сум сакала
А што е со шишањето? Леле сега видов а мене што ми е скратен од по лекари, мајка ми утре ќе ја подберам...
Добро де, трудници пушат, став имаат дека ништо не е неколку цигарчиња ако пафне, ама науката вели не. Не треба да мозгаш многу за да разбереш дека ако нешто пече на нос, не е добар избор за бебе. Ова е глупост. Ама да мачкаш кожа со хемикалии не е глупост, туку здрав разум.
Јас бев се шатирав,се средив не верувам во вакви глупости. Нокти правев до 8ми,си одам на козметичар,педикир се најнормално. Мене ми викаа да не се шишам ,имало лошо верување во тоа. Јас ич не верувам во тоа и се ишишав ,сега сум си средена и убаво ми е на душичката . Свекрвами да ми е жива и здрава колку само позитивни мисли има и ама баш во ништо не верува,она ми е прв контакт за совет во ништо од бабини кажувања не верува,а ако ја слушаш мајка ми... бардовци ти е малку ќе те побудали од вакви муабети
Кај мене е па обратно од мајка ми и свекрвица, муабетите се хаос да те мрднат од умот. Еее кажи средена погодена си се сакаш себе си, и што е најбитно тебе ти е најубаво а не на другите ако слушаме за се, не вака не така, па кај ни е крајот
Јас кога влегов во 4ти месец се фарбав. Претходно и јас се мислев, може, неможе. Па еве фала богу 24+ сум се си е океј. Се фарбав со фарба без амонијак и немаше ни јак мирис да ми штети. А за скратување на косава и јас имам слушнато и се насмеав само. Но планирам за месец дена до два да се шишам, не да одам како метла на пораѓај а и сама неможам да се гледам. Но засега секако и повеќе дома сум, никој не ме гледа и издржувам ама кога ќе затопли ќе се шетка повеќе
Jas si gi reducirav ovie radi koronata, a ne se sisav od pusti merak deka kosava poubava i podolga ne mi bila nikogas. Regular mi e retka i lesno krsliva ne raste bas koa odam za farbanje epten malce mi ja kastrat radi forma ama minimalno, posto sekako na frizer se farbam ne doma