Se slagam i moeto mislenje e deka vo nieden moment ne treba da se zapostavis sebe si nitu partnerot nitu nasiot zaednicki zivot. Bebeto/deteto ne smee da bide centarot na univerzumot a se drugo nebitno za na kraj da ne moze od suknjite da ni se odvojat. Smetam deka zadaca mi e da go izrasnam vo funkcionalna samostalna osoba sto nema da mi bara cicka sekoj pat koa ke ima problem vo zivotot. A mojot zivot e so partnerot sto sum si go odbrala, dete ke porasne na 18god ke si zamine od doma na kraj sekako so mazot ostanuvame. Niti sakam sega zaednica niti planiram na moe dete da nametnuvam. Moze malce zabegav ama stvarno me nervira koa ke vidam majki u nesvest padnati dete pa dete i se drugo nebitno. Mi ostava vpecatok deka doma neso ne se ispolneti so niso drugo osven deteto.
@abc1234 @joy1 апсолутно не треба да се запоставиш. Ни треба да легаш ако имаш нормална бременост. И јас бев активна до последен ден, кафе пиев со контракции, секс секој ден до пораѓај, не чистев затоа што сакаа да ме разгалат и ме штедеа, а бев способна. Се депилирав редовно. Некои работи се нормални, ама не може никој да ме убеди дека регуларна фарба е безбедна. Има фарби без амонијак. А гел на нокти, толку ли е битен тие 9 месеци? Оди на козметичар ама со лак нека ти ги среди. Јас зборев за хемикалии ама вие се фативте за се околу тоа.
Аууу, па кој ке ти е центар на унивезумот ако не твоето дете? Се ежам од вакви испади. Кого да бара детето, ако има проблем? Само да се снаоѓа? Ти мислиш дека ова е снаи и свекрви тема, ама не, овде збориме за деца. Гледаш многу филмови, странски, се делеле на 18 години. Откако го родив, дознав дека има еден нов тип на љубов, безгранична среќа и човече кое го сакам повеќе од себе и било кој друг. Од таа точка навака, никој веќе нема да е на прво место, и освен него, нема да е центар на универзумот. Маж ми со го сакам, почитувам, секс редовен имаме, сме поминале многу заедно, ама не е моја крв. Тврдам дека најодговорните деца се оние кои имаат безгранична љубов и знаат дека мама и тато се тука ако загусти. Ако знае дека има родители полни љубов и без трошка осуда, тоа дете ке знае кои се границите меѓу мама, тато и партнерот.
Ова е форум и секој може да си даде свое мислење,нема потреба да ја напаѓаш членката бидејќи сподели нејзино лично мислење и бидејќи мислењето е спротивно од твоето.
Епа замисли како што викаш ти сега за бебето и свекрва ти исто викала .... а сега пак не ни чини свекрвите ако се мешаат .... и во право е @Pacient srna ако имаме деца не значи дека животот наш завршил и да забораваме дека имаме мажи до нас .
Не не, мешате поими. Ако ја влече сукњата на мама има друг проблем. Кој кажа дека завршил животот и треба да ги заборавите мажите?
Па што ако маж ми не е моја крв па помалку ќе го сакам? И тој и детето за мене се центарот.Јас немам помалку или повеќе љубов за некој од нив двајца. Не се филмови тоа што децата се делат од родителите, тоа е чиста вистина во европските земји кај нас луѓето мислат дека е филм. Секако дека детето е приоритет пред сите други обврски,но со добра организација се се завршува.И детето да е среќно,прошетано,играно а и мајката на детето може да најде слободно време да биде средена за себе ,за детето и сопругот.
Браво! Штом немаш проблеми со бременоста, да уживаш до максимум! Него сакав да прашам, што се тоа односи?
Ima razlika megu toa da znae deka oe mu se najdes i mamo za se i sesto. Jas ne gledam film tuku ziveam sama.od 18 god zaso studiram vo stranstvo i mnogu dobro znam kakva e razlikata. Ne rekov da ne si go sakas deteto toa nema vrska edno so drugo. Moeto ziveenje i studiranje mi bilo plateno ne me frlile sekako na ulica.ama sega jas se sama si teram, a na mama najubavite mknat tendzerinja posle rabota i zimaat pari sekoj mesec za shopping i drugi gluposti, a ne se bez plata. E za taa razlika zboram Normalno dete se saka ama ti na krajot ostanuvas so mazot, deteto treba da porasne i da si fati svoj pat i zivot. A zasto se najde pogodena od moeto mislenje ti razmisli si...jas ne te posociv vo nieden moment
Апсолутно се согласувам дека во нормална бременост, треба нормално да се функционира. Од старт докторот ми кажа, ти не си болна, ти си бремена, само слушај си го телото и ништо повеќе. Ако ти се вежба - вежбај, ако ти се има секс - имај, гледај што ти годи и функционирај како што си функционирала претходно. И така правам. Вежбам и пешачам скоро секој ден цела бременост, чистам, перам, готвам, возам, пазарам и функционирам скоро исто како и пред бременоста, за два дена влегуваме во 9ти. Дури мислам дека и поради активноста, се чувствувам толку енергично, болките се сведени на минимум, легнувам навечер, заспивам за дел од секунда, дури мислам и на бебето му е подобро вака. Едно знам, се чувствувам одлично и во хармонија сама со себе, мислам баш поради тоа што давам се од себе да не се залегнам, да не западнам само во некое исчекување, каде што ќе се заборавам себеси, уште повеќе се поврзувам со бебето и сопругот и им давам уште поголема љубов
Абе ајде ако ви е дозволено барем еднаш неделно имајте со усул Ние имаме редовно но јас никако неможам да доживеам оргазам освен орално
Маж ми се плаши да ме допре по стомакот а камо ли секс да имаме Се ми вика пази на стомачето хаха а и мене ми е страв некако да се опуштам, мислам во грч ќе бидам цела Ај може во 9 месец ќе се опуштиме малце
9 ти полошо е дека поголем стомак и појке ке ти е страв Еве кај сум почна да ми смета стомаков неможам ни една позиција да фатам