Значи ќе се заборавиме со маж ми Ајде здравје само бебчињата да ни се добро па за тоа ќе се најде време понатаму
Не ни прашав дали ни е дозволено,од страв не сакам да имаме,издржавме,ништо страшно,има време за односи ехеее,сега другово ми е побитно.
Женски, има ли некоја купено од трудничките перници на pillows lala или од сомниа шоп да сподели искуство. Ги меркам долго време никако да се решам, а проблемов со спиењето е се поголем
Ќе ти кажам кога ќе имам. Од тест за бременост наваму, односи само со бивши и непознати во сон. Измеѓу, плочки местам в купатило. цена во инбокс. Јас ја имам таа на лала. Задоволна сум, ама перницата е огромна. Заборавете на спиење во прегратките на партнерот. Сега откако ми е прилично голем стомакот без перница не можам да си најдам соодветна позиција. А со неа с'клети ме фаќаат, не можам да спијам. Многу ти помогнав Сѐ зависи од тоа како ќе те стрефат хормоните.
Па и тоа најмногу ме одвраќа, што ја гледам дека е огромна, а истово го имам прочитано и дека поти...
Za prvata bremenost 8 meseci Dur bev bremena nemavme sex, otkako se porodiv pak uste 2 meseci, taka da navika e se. Eve Sega i vo ovaa bremenost isto
Девојки 18 недела сум а ме фатија грчеви како за добивање и еве веќе 15 минути ме држат болките не се неиздржливи ама болка има а до сега никакви болки освен благи како гасови што да правам незнам паника ме фати дека со инвитро и само стравови
Јас ја имам и сум многу задоволна. Мека е и тоа што е поголема ми одговара можам нозете да си ги наместам како ми одговара а за гушкање со маж ми хаха он ја зема едната страна од перницата и си ја гушка, вика мн му била мека @Luni напиј се магнезиум и легни да одмараш, ќе ти помине. Нормални се такви болки во тие недели, се шири матката
Напиј се магнезиум би требало да се смират... Не би требало да е ништо страшно ама ако сакаш отиди си на лекар да си мирна ( ако не се смират)
Јас пред два дена си ја набавив taa на piloww и спиев доста добрo за понатака ко ќе биде топло кој знае сега за сега мие топ
zdravo devojki nie sme 17 nedela deneska bevme na preglet sve e ok si raste bebuskoto i doktorkata mi kasa 70 posto masko ama naj sigurno vo 20 nedela imam zakaseno za skrining i tamu kemikase podetalno me interesira vije koj bevte na toj skrining dali na obicno eho se pravi ili drugo ti pravat fala vi unapret devojki cekam odg poz ❤️
Истото ехо 2Д додека ги зема мерките, после ме гледаше 3Д/4Д и ми направи интресни сликички А за полот мене ми го кажаа на прв скрининг во Ремедика
Втор скрининг обично ехо ми правеше, и плус ги пушташе отчукувањата на срцето мереше нешто и папочната врвца ја обои некако и гледаше дали добро се храни, ги мереше органите секој засебно и гледаше дали сите се совпаѓаат со старост, може да од стапуваат неколку дена не е страшно но да не се големи одстапки, ииии мислам тоа беше, на моја желба ми го пушти на 4д да го снимам и баш тогаш си го чешкаше главчето   а за полот мене ми го кажа уште во 12 недела но со додавка "најверојатно" и со сигурност ми го потврди во 16та и 100 пати го прашав сигурно ли зашто треба да си купувам, да да најсигурно, ми рече