Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Grasiela**

Grasiela** Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2018
    Пораки:
    682
    Допаѓања:
    695
    Мила може и кај тебе бебе притиска негде, и ти се стврднува стомакот и те боли, зошто прочитав не ти е на интервали, туку тапа болка.
    Први бремености ни се па не знаеме да направиме разлика.
    Дали ти измерија грло на матка?
    Еве јас не го осеќам тврд стомакот, ама и мене од ноќеска ме боли цела десна страна континуирано, и гледам да лежам, иако ми рекоа по малце да се раздвижувам.
    Покриени сме со терапија, па Бог да е со сите.

На IRBBB и Prolett им се допаѓа ова.
  2. Natashka1988

Natashka1988 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 ноември 2020
    Пораки:
    1.060
    Допаѓања:
    4.463
    Од старт кај мене е со болки, истото, само што кај нас го нема како дијагноза, Uterus iritabile..
    Јас сум општ лекар, не ни пробувам да се мешам во огромна специјалност како гинекологијата, но кога ќе видиш дека на секое се се сведува на "брис и уринокултура" понатаму од тоа ништо, а проблемот постои, самиот ќе туркаш за понатаму...
    (Не дека инфекциите не се проблем, далеку од тоа)
    Ви благодарам многу, за секоја информација...

На IRBBB, Prolett, flower30 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. Vase89

Vase89 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јули 2020
    Пораки:
    283
    Допаѓања:
    276
    Devojki bev na kontrola na lekar bebceto super se razviva 16 nedela sum no doktorot vcera mi rece deka imam septum na matkata dali nekoj imal vakvo iskustvo navistina sum isplasena od vreme na vreme custvuvam mala polka doke nisko vo stomakot isto od vreme na vreme custvuvam odozdola kako nekoj bockanja kakobodezi so noz i tapa bolka odozdola ve molam za sovet

На Prolett му/ѝ се допаѓа ова.
  4. kostovaivana

kostovaivana Популарен член

Се зачлени на:
    21 април 2010
    Пораки:
    2.589
    Допаѓања:
    14.375
    Леле мамички, кажувајте чаре за sciatic nerve pain. Ме боли денес на лева страна ми се плаче дури. До сега болеше чат пат, де на лево де на десно и го држев под контрола со мноогу пешачење. И ми помагаше. Денес ме боли ужасно, излегов да шетам, полека полека, боли ама изодев и не ми попушта. Правев и вежби за истегнување и пак ништо ;(;(;(

Прикачени фајлови:

5. marta993

marta993 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2017
    Пораки:
    1.593
    Допаѓања:
    29.058
    Со денови се мислам што ми е, што ме боли... Се движам редовно, прошетки долги, завршувам дневни обврски и болката е сеуште присутна... Мене на десна страна ми е болката.. Не знаев дека тоа е проблемот, но сега знам не сум единствена... Пијам магнезиум 700мг на ден но не помага.. Фала на инфото и што ме просветли :) Се надевам ќе пројде наскоро ..

На Luni, kostovaivana и Prolett им се допаѓа ова.
  6. jarec6

jarec6 Популарен член

Се зачлени на:
    11 јуни 2010
    Пораки:
    2.796
    Допаѓања:
    18.595
    Јас имам болки таму, скоро цела бременост, ме боли нон стоп,кога и да отодам на лекар,тоа е ми викаат.
    Едвај чекам да се породам се надевам ќе помине,некогаш солзи ми капат од болка,и за спиење не можам да се наместам, одењето ми е тешко само заради тоа,вака стомакот не ми тежи не ми е мн голем...а магнезиум не помага за тоа,барем мене не.

На Luni, kostovaivana и Prolett им се допаѓа ова.
  7. Maya12

Maya12 Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2017
    Пораки:
    1.255
    Допаѓања:
    4.526
    Мене ме фаќаше левата страна дури од задникот па се доле до листот ама откако почнав со јога и со пешачење секој ден да не се подречам таква болка ми се нема појавено ниту пак грбот ме боли.И секако магнезиум секој ден ама во вид на цитрат

На kostovaivana, mace89 и Prolett им се допаѓа ова.
  8. MissChievous

MissChievous Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2015
    Пораки:
    4.456
    Допаѓања:
    25.147
    Да не те демотивирам, ама мене кога ми се фати скиатика нервот, а не бев трудна, за да помине ми беа потребни добри 2-3 месеци секој ден без исклучок барем еднаш правење вежби. Сега кога сум 12та недела, осеќам дека почнува пак да ме фаќа, иако се уште повеќе долниот дел од грбот ме боли. Мораш да правиш вежби секој ден и имај трпение, не поминува преку ноќ.

Има многу други, сигурно ги знаеш повеќето, а и лесно се наоѓаат на YT.

Едит: најлошото е што кај мене поради фаќање на тој скиатика нерв, ми се укочуваат прстите на стапалото што е најгрдото можно нешто! Па уште кога ќе ми се деси надвор додека одам по улица... ужас!

На kostovaivana му/ѝ се допаѓа ова.
  9. StrongKris

StrongKris Активен член

Се зачлени на:
    17 мај 2020
    Пораки:
    43
    Допаѓања:
    122
    38ма недела сум ама денес и вчера стомакот ми е камен ова е лудило мислам дека ќе ми експлодира, да посетам доктор или тоа е нормално? Иначе болки по некогаш имам ама не е ништо страшно менструални и не се на ист интервал.

10. mace89

mace89 Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2011
    Пораки:
    2.047
    Допаѓања:
    4.106
    Баш вчера и денес осетив стврднување по неколку пати но кај мене е без болка. Ова го чувствувам веќе од 20 недела наваму, и јас сум загрижена незнам дали е нормално :|

На StrongKris му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Marge

Marge Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    1.061
    Допаѓања:
    4.169
    Има на youtube еден канал Pregnancy and Postpartum TV, каде што има посебни видеа и вежби за одредени болки, меѓу кои и Prenatal yoga for sciatica and back pain. И јас имам понекогаш баш таму болки, ама не секогаш и го имам вежбано видеово превентивно, не е тешко, можеби ќе помогне :)

На kostovaivana и MissChievous им се допаѓа ова.
  12. mace89

mace89 Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2011
    Пораки:
    2.047
    Допаѓања:
    4.106
    @flower30 @stevemila дали ви се јавуваа само стврднувања кои траат не повеќе од 5 секунди или имавте плус и болка. Јас имам само стврднување на моменти посебно кога сум подолго време раздвижена

На Naatashka123 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.902
    Допаѓања:
    142.384

Јас имав болка во стомак, ама како што пишав и претходно, цела бременост ја имав таа болка. Ама да, со стврднувањата ми се јавуваше и болка.
    Ама ја мислам и нормално е после повеќе активност да се јави некоја болка

На mace89 и Natashka1988 им се допаѓа ова.
  14. Naatashka123

Naatashka123 Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2020
    Пораки:
    2.139
    Допаѓања:
    10.431
    Незнаев во која тема да прашам, па пваа ми е некако најактивна :D
    Дали некоја знае каде има вакви рамки, каде може да се најдат :^)
    Screenshot_20210304-182705_Pinterest.jpg
    Време е некоја слика да направам :$

На Kaja991 и Natashka1988 им се допаѓа ова.
  15. Natashka1988

Natashka1988 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 ноември 2020
    Пораки:
    1.060
    Допаѓања:
    4.463
    Не знам душо како е без болка... моите идат заедно...:whew:

На flower30 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. dipsidipsidipsi

dipsidipsidipsi Популарен член

Се зачлени на:
    4 април 2018
    Пораки:
    852
    Допаѓања:
    1.591
    А дали е нормално,болка како пецкање или нз како да кажам долу кај јајниците од кивање?:whew:

17. mace89

mace89 Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2011
    Пораки:
    2.047
    Допаѓања:
    4.106
    @flower30 @Natashka1988 јас за секој случај ќе си го намалам шетањево :whew: за две недели сум на преглед и ќе си прашам. И јас сум жив паничар ама сепак подобро претпазливо него да не обрнуваме внимание :?:

На flower30, Natashka1988 и lia22 им се допаѓа ова.
  18. kostovaivana

kostovaivana Популарен член

Се зачлени на:
    21 април 2010
    Пораки:
    2.589
    Допаѓања:
    14.375
    Фала мамички, ќе ги пробам советиве што ми ги дадовте. Имаче и мене не ми помага пешачење. Имам зборено со доктроката за ова и она ми објасни што е и како е. Ми кажа дека е нормално да боли во бременост овој нерв, заради ширење на матката и притисок што го прави бебето. И она ми кажа чаре дека нема, само пешачење и вежби евентуално. Се надевам ќе ми попушти, на толку пешачење ваљда ќе се смилува пааа, секој ден по 2 пати шетам по еден саат.

На Luni му/ѝ се допаѓа ова.
  19. MissChievous

MissChievous Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2015
    Пораки:
    4.456
    Допаѓања:
    25.147
    Мене јајниците ме заштипуваат при кивање, ненадејно закашлување, дување на нос, веќе 2-3 недели (моментално сум 12та). Докторката вели дека е нормално, јајниците се во мирување и веројатно болат затоа што матката расте и сè се растегнува.
    А во последните 2-3 дена како цел абдомен да ме боли, и јајници и матка и црева и бешика... не знам што точно, едноставно цел мев.

На dipsidipsidipsi му/ѝ се допаѓа ова.
  20. dipsidipsidipsi

dipsidipsidipsi Популарен член

Се зачлени на:
    4 април 2018
    Пораки:
    852
    Допаѓања:
    1.591
    Јас сум 8ма нед и денеска почесто кивам изгледа настинав и наеднаш после кивање осетив кратка болка, изгледа и настинати што сме малку па тоа придонесува плус

На MissChievous му/ѝ се допаѓа ова.