И јас сакам да знам за ваков letter board ако сретнала некоја негде,кај нас видов една ама грдичка беше со лошо shiny златно и златни букви,сакам црно,сиво или бело
И јас цел ден читам и неможам да у капирам какво стврднување... И мене ми е тврд на допир цел стомак и мислам дека тоа е нормално од што е оптегнат
Па да можеби и е нормално што знам ама дека уште ми е некако рано за оптегнатост и стврднување 17 недела , и болки си имам цело време при било какво движењее е тоа ме плаши повеќе.
23 сум, јас понекогаш имам чувство така како на камче што пишувате ама само кога лежам во некоја позиција што не ми одговара или при нагло станување од кревет
Ај сликни ја да ја видам, утре сакам да купам и јас перница. јас со првото одев на работа до 40та секој ден, на нога стоев без проблем, одев на јога за трудници 8 месеци исто без проблем, сега со вторава бременост воопшто не движам од дома работам, и како препиена со вода се чувствувам, како да ми тежи. Освен магнезиум и навечер прошетка по пола саат, нешто друго помага?
Паничарот во мене ќе ти рече намали бар до наредниот прегледАма, нојрмално е секој да има различно искуство. Може се ова што сум го поминала ни најмалце да не е случај со тебе. Јас со двете бремености уште да спиев кај гинеколозитеАма стварно цело време бев со болки. И на крај, тројца доктори, една и од ГАК, ми рекоа дека сум имала осетлива матка и затоа и цело време ми биле болките. Што среќа ќе бевА инаку, сите прегледи ги правев, и урина, уринокултура, брисеви се беше чисто. Освен брисевите во 36та недела, со бактерија(ама тоа веќе на крај на бременост беше). Е ако рече докторот дека се е во ред, и ако си осетиш дека таа болка се јавува после подолго пешачење, тогаш сама ќе си одредуваш колку ќе се движиш и ќе ти биде полесно. Јас поминав доста прегледи и пред и после бременост, па имам доста вакво искуство. Да имам што да им раскажувам на внуците
@mace89 @Natashka1988 ќе биде се добро. После ќе си се смеете на паниките, додека се бркате со малите низ дома Вреди се, секоја болка, секоја паника, секоја нервоза. Вреди за тие мали рачиња Еве го моето сега, помалото, ме скубе за коса и заспива А поголемата се кара со мене, како снаа и свекрва смеЗатоа лежете сега, одмарајте да имате сила за после
@Slonce91Денес кај докторкава бев за ддимери и и спомнав дека ми се стврднува стомакот често и ми трае подолго без болки само непријатност подуеност ко да ќе ми прсне, , ми рече да испијам плус уште еден магнезиум кога ќе ми е така
Советот од докторката на физиологија беше мораш да бидеш смирена и да не паничиш. Така се зголемувале болките, покрај зголемена доза на магнезиум ми даде и диазепам ама само еднаш се напив. Негде од 22 недела почнав да одам на снимањето, контракции од среден степен имав цело време. Јас не лежев се движев не ми ни беше препорачано лежење. Се породив во 35 недела ама бебе ми беше многу напред па може и поради тоа така порано.
Девојки ај кажете некоја испробана перница за спиење не иди ова болки во колковите посебно на лева страна и во половината доле на крстот гледам скоро сите сме си со истите болки оваа недела почнав да ги чуствувам повеке а сум 18 недела ами кај е здравје натаки си мислев од лежење дане е па од денес почнувам со пешаќење по еден саат на сонце па белки ке намалат малку од малку..
Девојки јас од денес 24та недела, ама некако сум цела во паника.Бебе почна да мрда уште од 18-19 недела.Сега од неделата почнав да ја чувствувам поинтензивно, дури и стомакот гп гледав како ми се движи.Но овие последниве два дена, некако ептен слабо ја чувствувам, денес дури воопшто не ја чувствувам.Знам дела со неделите треба се повеќе да ја чувствувам.Не знам дали ова е нормално? Дали има место за паника?
I jas istoto se prasuvav utrovo, utre ja pocnuvam 24tan, pocnav da ja osekam kako nisko mnogu dolu I kako da me skokotka, na Momenti kako puls so pritisok za vo wc toa nekoja sekunda. Mislam. Pon da odam na doktor a bev pred 10 dena.. Mozi taka e namesteno zato ne ja osekas sepak uste imat mesto ili spie, razdvizi se malce I napise sok ili blago legni na leva strana.