Јас денес сум 24+2, и кај мене некогаш е поактивно, некогаш е пасивно. Баш пред 2 дена ја осеќав ама ептен ретко и многу слабо. И јас сакав да одам да преглед, а бев пред една недела се беше во ред. Е затоа сношти пред да заспијам кога почна бебка да си мрда, аи го изнагледав стомаков, ми дојде душичката денес исто активна си е многу. Сите паничиме за ова мрдање знам, ама посилно е од нас веројатно.
Девојки каде да најдам ефтина играоница,трамболина.Фала Ви.Ви посакувам лесно до крај и многу бебешки гушки
Zdravo feminki veke ja pominuvam tretata nedela od bremenista imam retko blagi bolki vo dolniot del na matkata kako grcevi no ne sekogas dali e normalno dali ima prostor za panika vi blagodaram
Сега се консултирав со докторката и ми кажа дека микроалбумин не се испитува во обична урина. Биотек само го ставало во испитување и секогаш давал високи вредности.
Ве молам за помош во 7 недела од бременост сум, носот ми е или затнат или ми тече. Преку ден сум релативно ок. Што може да се пие или да се прави не се трпи ова.
Помината ти е 4та недела, нема влегување... Скоро 5 недели си бремена... од првиот ден на последната менструација се брои.. Со среќа и со леснотија!
Дозволени ли се некои пастили за грло во бременост, и бруфен? Многу ме боли грлото, цело ми е суво, и носот ми е сув, непцата ми се партал со гингивит, имам голем проблем.Навечер ми е како картон го осеќам, тешко ми е да голтнам.
Само пантенол ми рекоа мене дека се дозволени за лижење за грло, а за симптомиве сигурно ти е сув воздухот дома, кај мене е сув и јас некогаш и болка во ноздрите осеќам кога дишам, сега сум во потрага по навлажнувач
И мене ме интресира ова Јас денес сум цел ден на лимони, матичен млеч, коприва... Малце ми попушти носот и грлото али затоа сега само плукам слајмови Незнам од што е ама изгледа лекот е да го појачаме имунитетот
Баш пред некој ден пишував во темава дека сум полна секрет и плукам шлаеми и носот ми е чешма. Почна да намалува ама дека веќе 10 дена трае отидов денес до кај матичната чисто да ми прегледа гради, се е чисто ми рече ова е најнормална појава сега од промена на температура, температурни разлика ден и ноќ, плус и цветањето на дрвјата се на куп... Јас само со пантенол пастили се лечев и витамин ц, плус на пренаталните витамини
Јас немам секрет, сув ми е и носот и грлото, имам навлажнувачи за воздух и во спална и во дневна, не е до тоа, сега ги пуштив на најјако, зашто ноќе ми е посебен проблем, ваљда спијам со отворена уста незнам, и денес па и глава ме боли, изгледа мојот имунитет пак лудува, имам автоимуни антитела и ми изгледа дека се прилично активирани. Можно ли е од магнезиум директ да имм вакви симптоми, непцата ми се воспалија кога почнав д го земам прашокот, можно ли е да сум алергична на некоја негов состојка? Не пишува ништо во упатството за несакани ефекти а денес 2 дози испив зашто ме боли глава
da, jas vo biotek pravev krvna slika i iskreno me uplasi malku, ne mi e jasno zosto taka go stvaat ako ne se ni ispituva, samo od pamet da se vadime
За грло смееш Лизобакт. Мг не верувам да дава вакви нус појави, ама замени ги со таблети ако ти смети прашок.
Ве читам за грлото,јас имав многу болно грло на почетокот,секој ден ме болеше,шлајм исто така,откако почнав да земам мед со таан и семе од коприва ова го снема,не обрнав толку внимание и не сфатив дека тоа ми помогнало се додека не го баталив медот и почнав со Тотхема,после неколку дена ми се вратија истите проблеми со грлото,сигурна сум дека медот и таанот ми помагаат,продолжив пак и болката во грлото ја снема. Пробајте,мед со таан,може да додадете лимон и јатки,два пати во денот,превкусно е и многу помага.