Јас бев со ковид во ноември и баш погоре пишав кашлицата ми се смири само со сируп алпенкрафт кој е дозволен во бременост и прополис капки за деца на лажица мед неколку пати на ден.Исто и јас многу каплав градите ме болеа мислев се гушам ама немав ништо на градите.Мој совет јас барем така правев додека бев позитивна дојдоа од брза помош на преглед и ме слушаа со стетоскоп да не имам нешто спуштено на градите и тоа на 3-4 дена идеа и немаше никаков проблем.Подобро прво доктор да те слушне со стетоскоп ако има стварно нешто спуштено во краен случај се прави ренген ама не е препорачливо.Самиот вирус предизвикува гушење,болки во градите,јака кашлица и дури да не можеш воздух да се земе.И јас поминав само со витамини,цинковит ц и алпенкрафт односно се е на билна база до антибиотик не стасав.Мене ми рекоа од Плодност бидејќи со инвитро и таму ми ја водат бременоста да се следи состојбата и да ме прегледуваат од брза помош па ако се спушти на гради тогаш антибиотик ама јас не стасав до таму.Повеќе чај лимон портокал цеден повеќе течности супи овошје и зеленчук и многуу вода
Девојки може не е за тука постот ама јас да прашам ако сака некоја да си купи црни труднички панталони број 36 од турција сестрами ми ги купи но мали ми се по обичај носам s ама за еден број сум поправена ако има некоја трудница слаба нека ми пиши доколку неможи да си најде по карго ке ги пратам
Благодарам драга. Иста сум, на 3 дена доаѓа доктор и ме слуша, немам ништо. Али паника носи оваа голгота уфф
Епа штом доктор те следи мила и немаш ништо не ни помислувај на снимање бидејќи не сите што се позитивни имаат наод на белите дробови.Затоа одмор повеќе деновиве и со лесно да поминеш
Devojki, sabajle koga stanav imav bolki vo polovinata po nekoe vreme se smirija, pa pesacev 2 sati I imam pogolemi bolki vo polovinata, I vo stomakot neubo cuvstvo kako grcevi I prelada, se napiv chaj I magnezium ama ne pomina.
Болки во половината нормално е. Имав и јас. Посебно ако ти е прва бременост. Стомакот расте и поради тоа нормално е. Мене масажа ми помагаше. Одмарај и не се заморувај премногу.
Da,. Prva mi e.. Ke probam da odmaram poveke.. Da, najverojatno e toa, ama me plasat bolki te I vo stomakot, osekam kako da mi ima dostudeno, izgleda ke treba pauza da napram so pesacenje, I poveke da odmaram, pocnuvam da gubam kondicija.. Ke napram uste eden chaj, se Nadevam. Ke se smirvat..
И мене ми е прва бременост мила и јас имам такви болки во половината и незнам како да се понашам дали да пешачам дали да лежам повеке и решив барем 1 час дневно пешачење и потоа одмор цел ден ама по се изгледа од стомачево се болките ако нека си расте мешко ке издржиме ние само да не се страшни болките со лесно нека ни е..
Мила ти 24 си била јас па долго ми се виде си велам стигна накај пораѓај се мислам беше заедно со @DELFINA81 ама сум утнала ке ме извинеш па дури ти пишав ајде те очекувам да се пофалиш ама ке си почекаме јас влевам во 19 недела 18 + сум уште не го чувствувам така поинтензивно некогаш само многу малку како да ме допира ама многу нежно. те гушкам..
Женски, нема врска прва, втора бременост од искуство ви кажувам затоа што кај мене е обратно, јас првата бременост ја износив како песна, ни болка, ни грб ни кичма да ме боли, затоа и немам никакво знаење сега исто како прв пат да ми е, а башка тоа што беше пред 8 години, и тоа што знаев сум заборавила... Оваа ми е каде каде потешка бременост, јас викам можда е до годините пак постара сум сега иако не сум стара уште сум со 2ка напред... Сега кичмата почна да ме боли само што ми се појави стомакот, а рано ми се појави некаде на крај на прво тромесечие јас веќе имав меше... Така да се е индивидуално, а болките си се нормални
Јас имав точно до 14 недела потоа ништо еве 18 + сум така да уште малку издржи е сега некои и цела бременост им се лоши различно е но најјмногу е до крајот на трети месец
Некој ги има до 4 ти месец некој до крај а некој воопшто ги нема., јас двете бремености имав до кај 4 ти сега пак оваа бременост ич ... интересно ,...
Ааа мила млада си нели си уште со 2 напред ние што сме 30 + па и некои повеке ке си ја мислиме... Ние што сме па и со инвитро со судни маки па и клексани боцкам де раце ме болат настрана кога лежам од клексаните на грб па половина боли.. хаха ама ако нека боли само бебче да е во ред ке се издржи
A vo koja nedela se pojavuvaat tie macnini? Jas sum 5 nedela za 2 dena i voopshto nemam takvi simptomi osven gradite nisto drugo ne osekjam.
Накај 7, 8 недела обично почнуваат, ама зависи може и покасно и порано ако воопшто ги имаш, може и да немаш
Можи и да немаш мачнини воопшто, кај сите е различно. Кај мене почнаја околу 5та нед сега сим 8ма и нешто и веќе осеќам се намалуваат