Ајде чајче, одмарај деновове се ќе биде добро. И мене веќе кондицијава ми се намалува мислам, почнувам побрзо да се заморувам некако А до крај ехе уште нешто повеќе од 3 месеци
Vi blagodaram, toa bas me sekirase, celo vreme mislam deka nesto se slucilo i ne e dobro, baram simptomi gi nema, samo so gradite se tesham.
More 10 godini go cekam ovoj moment neka ima shto saka mislam deka ke izdrzam se ne mi e stresno tolku dali ke vidam 2 crtki otkolku se shto sledi posle toa. Gospod neka me cuva mene i site nas i da uspeeme site vo celta.
Mene pa kicmata me bolese poveke okolu 20gn nego sega vo 35. Sega cat pat znae malce dolu da me podzaboli na stanuvanje ili podolgo setanje. Ama zatoa valjda koa rastese gorniot del od rbetot okolu 20 nedela me iskina niedna pozicija ne mi smiruvase bolkata
Мешиња, јас пак си пуштив една точка колострум. Има ли уште некоја како мене и значи ли ова дека со сигурност ќе имам млеко кога ќе се породам или нема врска?
Бебенцево мое последниве неколку дена да може од стомак ке излезе Другава недела сум на контрола и мислам дека последните брисеви ке ги правам ... која недела од прилика се прават и што спаѓа во тие брисеви? Од понеделник почнувам малку повеке со трошење ми фалат еден куп работи и торбицата се уште не ја имам спремено ... има време уште месец дена ама да почнам пополека Со лесно мајки на сите што сте при крај
Дали ќе имаш млекце зависи колку ќе стимулираш.Колку почесто бебе на града толку побрзу ќе дојде млекото и толку повеќе ќе имаш.Бебе секогаш прво на града, па ако се јави дека е гладно можеш да даваш ад .Во болницата каде се пораѓав сега , беше болница за подршка на доењето.Не дава ад во првите 24часа.Редовно не тераа бебето да го стававаме на града, по 24 ч ако бебето немаше мочана или какана пелена даваа 10мл млеко со шприц.Цуцли и шишиња не препорачуваа исто и сликонски брадавици.Само допир кожа на кожа.Водевме редовно протокол за доење кога бебето сме го ставиле на града,па доаѓаа советници за доење и кажуваа што грешиме.Немаше никогаш бунење ако бебето цело време е на града ама ако е поретко од 4 часа одма се бунеа дека треба да го будиме и ставаме почесто од 2-3ч.Еве накратко објаснето.Можеш на инста да ја следиш нашата Каетана со доење со љубов има многу убаво објаснето за се.Секогаш ни стои на располагање во тема доење. Не ги фаќај градите да не предизвикаш предвремен пораѓај.
Јас во првата бременост немав воопшто колострум, се породив царски и третиот ден бев преполна со млеко.
Од 34до36 недела се зимаат последните брисеви за стрептокока.Ќе помине брзо почни си пополека да се спремаш
Морнинг лејдис . Денес 35+3 бебе многуууу немирно не застанува ден,ноќ стомаков бранови. Јас сум добра се додека сум во движење. Ако седнам после од болки во препони умирам како телото да не е мое.Пак ќе се раздвижам ,пак сум ок и така во круг. Друго намален апатит,ама за кока кола,цедивити и вода имам резервоар кој мислам секогаш е празен Денов почна да се разубавува па одиме да пуштиме чекор со кутрето,синко му се радува многу. Инаку за бебе гардрероба купено за од болница - дома,торбици скоро спремни. Скоро со два сина во раце, желбата ми е остварена. Убав ден мајки,гушки тон
Фала многу за советите. Планирам да бидам упорна со доењето, имам голема желба бебето да биде на ексклузивно доење и ќе дадам се од себе да биде така. Читам многу на оваа тема, се спремам прво теоретски, за кога ќе дојде практичниот дел да ми биде полесно. Знам дека во целиот процес најважно е трпението, а тоа ми е на високо ниво уште пред да дојде бебенцево во стомак, така да се надевам ќе бидеме ок. Градите не ги чепкам, само следам како се менуваат. Знам дека нема некоја поврзаност меѓу течење на колострум во бременост и доаѓање на млекото после пораѓај и дека се е индивидуално. Сакав чисто да ги слушнам вашите искуства. Многу ми се допаѓа пристапот кој го имале во болницата кај што се имаш пораѓано. Претпоставувам дека е негде во странство, кај нас нема ваква пракса колку што знам, барем не во државните болници.
Да во странство сум и ми е жал што кај нас условите се подруги.Инаку колструмот се создава уште од 16 недела ако добро се сеќавам.Значи да не можеш да доиш оти немаш млеко шансите се многу мали.Верувај во себе, ќе успееш .За мене доењето беше/сега е исто/ една од најубавите врски.Уживав гледајќи како бебето ми расте(уште со првото).На почеток е мачно ама за некој месец се фаќа ред и е уживање.Полесно нема од доењето кај и да си вадеш града и бебето е смирено.Волшепство што само ние жените го можеме.
Јас имам како нешто закоравено жолто на брадавиците ама не сум имала течност. Баш се чудев дали е тоа тоа