Како ми сте денес девојки ? Јас од утрово со главоболка, но не беше страшно, не многу јака Но си излегов, убаво времево, си пазаревме со мм, па и цвеќенце си добив денес од него и се радував како дете мало Па дома генералка си правев, и повеќе паузи од вообичаено правев, гледам дека веќе се заморувам побрзо, а и некоја мрза ме фаќа уф имав на крај уште пола сат работа, ама за утре си ја оставив хаха. Бебка дури и кога движев понекогаш ја осеќав. Али обратно е веројатно свртена, не надворешно, туку накај органите внатрешно и кога ќе клоцни мислам органите ми ги поместува Некоја тапа болка имав кратко, веројатно се преморив, но магнезиумче едно и помина. А и додека се капев заприметив нозеве малку отечени ми беа Али ќе издржиме уште 15 недели Фала што ме ислушавте, поздрав
Mamicki, jas od vcera ne se osekam. Bash najdobro, denes poveke pati osetiv steganje vo dolniot del na stomakot od nekolku sekundi, I vaginalna bolka, za edna nedela sum na kontrola.. Citav deka stanuva zbor za lazni kontrakcii.. Mi e strav deka e rano za niv sepak 24 nedela..
Не е рано, се јавуваат во второ или трето тромесечие. Прочитај го текстов. https://www.webmd.com/baby/guide/true-false-labor
Јас ги имам уште од 20 недела али деновиве ги осетив некако почесто. Ми се здрвуваше стомакот неколку секунди и ме пушташе. Кај мене не се проследени со болка но секое тело различно реагира. Јас не сум и пишала на матичната пошто најверојатно е нормална појава, но кога ќе појдам на преглед ќе ја прашам
Мамички, среќен 8 ми март. Да сме здрави и живи, среќни и благословени, овој и наредни празници да ги дочекаме со нашите срценца што ги носиме. Да се родат здрави и живи и од нив да ги добиваме најубавите Ве сакаме и гушкаме.. Убав ден мамички и секогаш насмеани и ведри
sega provervav krv I posle so rezultatite ke odam do kaj maticnata, I ke I kazam, mnogu se uplasiv vcera.. I jas imam osekano ama tolku cesti ne.. 300 filmoj si naprajv
Здраво, во 35та недела го имав последниот преглед кај гинекологот, заедно со брисеви и ми кажа дека немам потреба од упат, само чекам болки и одам на породување. Ме интересираат вашите искуства, упати, цтг и сл...
Жени, веќе два дена имам "менструални" болки. Тие ли се лажните? Боли едно пола саат, некогаш 10 мин па поминува, ама боли, не е грчеви. 37+1 сум инаку. Некоја да има вакви болки? Не бе јас нема да знам кога да идам у болница или кога нема да престанат
Нормални се менструални болки пред крај. Јас исто како тебе периодично имав менструални цел деветти месец. Но дента пред да се породам цела ноќ имав менструални болки, се превртував цела ноќ во кревет. Вистинските болки ми почнаа тек во 8 сабајле. Значи важно е да се константни. А кога ќе почнат вистинските контракции ќе ги приметиш бидејќи се на ист временски интервал.
Леле цела ноќ ме болеше,ич не сум спиена, ама како во делириум бев,ај ќе чекам да видам денов како ќе се одвива,фала. Си викам рано е , ама ништо не мора да значи.
Само да ви посакам на сите овде среќен, мирен ден, и следни години сите да добиете замачкани, а прекрасни честитки за мама, од мали рачиња од градинка!
Среќен празник и од мене девојки! Јас сум во Авицена испитувам скриен шеќер и сега дремам во чекална 3 саати, не ме пуштија дома, па ајде да ми правите друштво сега. Од шербетов не знам дали ми се слоши или ми дојде таман дека гладна, не можам да проценам. Бљак.
Јас ги имав два дена ми траеа без престан, и тоа имав и болка и во кичма и во интима.. тоа беше пред недела дена, а сега како да не сум трудна