Јас денес ја чекам првата честитка од градинка и сум превозбудена мајки едвај чекам. Среќен празник кралици ,живи ,здрави да сме си со полни раце дечиња
И јас мислам нема да знам кога да одам во болница. Си правам филмови дека дома ќе се породам Среќен 8ми Март мешиња В година да добиваме цвеќиња од најубавите рачиња
Среќен празник и од мене!! Девојки, сега ми кажа дека матичната ( Коруновски-Снеже) ми е во изолација и амбулантата нема да работи, а треба да вадам брис за стрептокока, да одам кај некој друг или што да правам???
Секој матичен има заменски кога се на одмори или вака изолација...кај таа замена исто ти важи се како да си кај матичен.Прашај кој им е замена.
Женски, на вирусните маркери што се испитува? (ХИВ, хепатит...) друго? Ќе ја тагнам @ivance.. И од мене Среќен нека ни е празникот!
Pa toa hiv i hepatit ne znam dali imase uste nesto, so upat odis vo institut(vo zgradata na min za zdravstvo dole odkaj parkingot) ti zimaat krv i za den dva valjda rezultat. Porano mi naplakaa 250den,a za trudnici moze i da e besplatno ne znam. Jas za ivf postapka sum se ispituvala 100 pati
Eve me i mene denes so ubavi vesri sega za sega. Minatiot ponedelnik 2 nedeli posle tranfer mi bese 620 b-hcg, denes 3 nedeli posle transfer mi e 6200, se nadevam do sega dobro e, posle 2 nedeli tek sum na kontrola pak za krv i eho, togas ke bidam 7ma nedela se nadevam ke ne pocuva Gospod do togas i ke slusneme srcence ❤❤❤
Девојки, сакав да ве прашам, вториот скрининг кој го правел кај Димчев, само абдоминално гледа, или и вагинално, мери цервикс итн?
Баш денес се јавував да прашам пошо и јас треба да правам неделава. Во Авицена и Син Лаб со упат од општ матичен (матичен гениколог не може да издаде) за трудници испитувањето е без пари. Во Авицена треба да закажеш бар еден унапред а во Син Лаб можеш и без закажување на одиш. Среќен нека ни е празников мамички! Догодина уште поубав со бебушките наши!
Фала ти многу. А од прилика која гестациска недела се прави? Зашто и ова како д димери ќе правам на своја рака чисто да сум мирна, па бар да го направам кога е најпрепорачливо
Za pred poragaj e. Mene vo remedika mi baraa pred sekakva intervencija za ivf, punkcija ili transfer, da mi e ne postaro od 6mes.