И ја не... која недела? По индикација, или? На гак не ми побарале.... ама 20та сум, може рано е уште...
И јас ова не сум испитувала ни со првата бременост ни до сега... Ако е нешто ново па да се испитува покасно..
Да не е со ИФВ бременост само. Мене никој не ми кажа дека треба, јас сум 34 недела, одам во Ремедика од старт, ама сум нормална бременост. Глупости, што ли нема да измислат за да наплатат.
Со првиот скрининг матичната ми зеде брисеви, ми даде упат за инфективен скрининг и крвна група. Знам дека на пораѓај бараат крвна група и рх фактор и овие скрининзите за хив и хепатити, барем во приватните болници. Прашај кога ќе одиш на цтг дали ти се потребни, ако ти требаат, испитај си ги. Можда и таму испитуваат, не знам.
Јас во државна се пораѓав, крвна група кога отидов на пораѓај ми испитаа, може тогаш и ова испитување го правеле ама незнам, не ми кажале
Јас прашав што ми треба, ми рекоа крвна група и книшка,само толку,а и матичната што ми рече последните брисеви што ги правев, резултатите. Ај во четврток сум пак на цтг пак ќе препрашам.
Moze vo privatno ako izlezes pozitiven na hiv i hepatiti ke te prefrlat na gak kako sto pravat i so korona sto gi znam
Мене сега во Чаир ми правеа, ми земаа крв и мокрача, и плус ова за инфективен скрининг, претходно немам правено, ама во Чаир било задолжително ако дојдеш кај нив за пораѓај, така да ако се пораѓате во Чаир одма таму ви прават, накај 39та недела. @jarec6
Јас денес појдов до таму ми требаше една потврда и пишуваше дека само на 08 и 09.03. нема да работи ординацијата. Значи после тоа можеш да си појдеш
Јас во Синлаб доплатив 100 денари пошто барав да ме боцнат три пати а нив по протокол им е два пати. За авицена незнам како е
Па читав дека три пати треба , еднаш на гладно па после 60 минути и на крај после 120 минути. Мислам дека ако после 60 мин е повисок шеќерот а после 120мин е во ред, сепак постои тој тип на скриен шеќер. Ако некоја членка повеќе се разбира нека објасни
mene me gledase abdominalno samo, cerviksot go vide isto, ne vaginalno, rece ne e sosema tocno taka da se izmeri ama oprilika sepak moze taka da se odredi