Здраво девојки Денес бев на преглед кај матичната, ми направи ехо за бебето Бремена сум 25+3, е сега не ми е јасно дали ова значи дека ја терам 26та недела или 25,бидејќи ми рече во 27ма да одам за испитување за скриен шеќер, дали тоа би било следна или последна недела И кога ме гледаше на ехо ми рече дека мешето на бебето било помало ама не отстапувало многу од мерките Имал ли некој таков случај?
25 цели и 3 дена од 26 недела.... За скриен шеќер мислам дека со цели 27 можи да појдиш-нека кажат тие што имаат правено тие недели... А за мерките на бебето кај мене беше главчето помало 5 дена 2 прегледи со ред главчето и беше 5 дена помало само си растеше пропорционално а предпоследниот преглед и мешето.. Сега кога бев појдена на последна контрола и мешето и главчето беа понапред... Нормално е некогаш да бидат понапред некогаш поназад некогаш исто.... Јас кога го прашав докторот ми рече не се 1 месец поназад па да се секираш Така да се е во ред без грижи
Скриен шеќер и сега можеш да провериш. Од 24та недела натаму се проверува. Јас сум 25 + 4 и утре имам закажано. Што се однесува до неделите, веќе си во 26та, пошто имаш 25 полни и ја трошиш 26ката, мене барем така ми е логично. П.С. Тие што веќе сте испитувале скриен шеќер, како да се понашам денес на тема јадење? Да јадам најкасно до 20ч. исто како за обична крвна слика или?
Така, не треба да јадеш околу 12 саати пред земањето крв, само вода смееш и до подоцна т.е. и после 20ч.
Па нема во 6 да ми земаат крв, така да можам до 8 навечер да јадам. Ќе припаднам ако последен оброк ми е во 6.
Јади си денес цел ден повеќе слободно (само избегнувај прости шеќери), за да наполниш резерви и да не си гладна и вечерај си нешто полајт во 20, и тамн ќе си .
@Bella_Stella јас јадев последно во 18 часот. Ми зедоа крв во 9 часот нареден ден. Претежно пиев течности... Шеќеровата вода не ми беше многу блага(2 пластични чаши испив) Толку ми дадоа и ми рекоа да мирувам.Од9 до 11часот ми кажаа вода може да се пие. Јас испив 3 чаши. После 2 часа ми зедоа крв и рез одма ми го дадоа. И поминав супер...
Mene taka mi rekoa, imako moze 12 casa, najdobro posle 6 da ne jadas. I da vnimavam kakva hrana vnesuvam predhodniot den, treba normalno da se hranis za da dobies vistinski rezultat.
Zenski nemozam. Da ja najdam maticnata od sabajle. Ja baram.. Neznam so znaci ova,. Vo lab ne mi kazaja nisto..
Teraj si se normalno,ideata ne testot e da vidi regular kako funkcioniras nesto slicno na stavanje holter sto e. Kako ti e redot taka ke si jades sto ti se jade. Serbetot mene licno mi bese mnogu gaden edvaj se dodrzav da ne se ispovratam,a cela bremenost ne povrativ. So lesno