Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.987
    Абе и јас мислев прво пломбата е , ама мене забот ми пукнал и не знам што ќе биде дали ќе се вади или некако со замена на пломата ќе се залепи :worried: , за вадење ич не сакам да ми се вади, не ме боли или нешто слично, дај Боже да поминам и јас добро :tmi:

2. ljubicicaa

ljubicicaa Популарен член

Се зачлени на:
    14 декември 2010
    Пораки:
    1.540
    Допаѓања:
    560
    гледам дека ти е мртов заб, така беше и со мојот, и верувај дека 50 % немам заб, се ми е пломба, без анестезија ми го направи и сега пак ке речам како нов заб ми е :D

3. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.987
    Фала ти на утешителните зборови Љубичица, навистина ми беа потребни , а поготово и кога и твојот случај е ист со мојот :*

4. ljubicicaa

Се зачлени на:
    14 декември 2010
    Пораки:
    1.540
    Допаѓања:
    560
    да видиш јас колку се исплашив ко ми се скрши, ама ете не било ништо страшно, па пиши како ке си поминиш ;)

На kallias му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Mravce

Mravce Популарен член

Се зачлени на:
    11 март 2012
    Пораки:
    628
    Допаѓања:
    805

не се снаоѓаш ти тешко туку јас го избришав прашањето мислев да сменам малку ама дека бевме со мм до аптека и толку се заборавив. Инаку фала за одговорот мене ми беше страв да пијам дека пред 10тина дена добив крварење, па ми дадоа инекции Прогестерон, па да биде маката уште поголема ми се скрши и еден заб, добив чешкање доле и ужасно многу се разболев а гинекологот не ми е тука оваа недела па затоа пишав тука да не знае некој за тие лекови дека утре секако имам и закажано за проверка на крв да видат што и како ми е, и за чешкањето што да ставам дека сега се мијам само со камилица :^)

6. meU

meU Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    2.633
    Допаѓања:
    3.058
    Можеш канастен крем, би требало да помине .
    А за крварењето како резултат на што е ??? ПРогестерон инекции примаш??
    Јас имав континуирано крварење ,предизвикано од инфекција , па од кога ги испив цефалексинот да не се урочам се нема појавено.

7. Mravce

Mravce Популарен член

Се зачлени на:
    11 март 2012
    Пораки:
    628
    Допаѓања:
    805

крварењето ми беше предизвикано од замор бидејќи работам по 8 саати на нозе со се пат ми се фаќа по 10 саати да ме нема дома и во 15 дена добив еден слободен ден и толку беше клапнав, и да прогестерон примам имам само уште една и готово....

8. ecapereca

ecapereca Истакнат член

Се зачлени на:
    12 септември 2012
    Пораки:
    636
    Допаѓања:
    474
    Blagodaram za dobredojdeto Katalea :) Seuste neznam sto da pravam, imam nedoumica za tie briesevi, utre odam na prv pregled kaj Dr.Nadica, mislam samo eho, brisevite i se malku skapi, aj si vikam skapi-neskapi, da gi napravam kaj nea, ama pa citam po forumive deka nema potreba da se davaat tolku pari koga i na drzavna na mikrobiologija gi pravat so plavo kartonce. Ama za tamu mi treba upat, a kako da otidam kaj maticniot i da mu recam daj mi upat za brisevi, i kako sega odam kaj eden ginekolog za eho, a kaj drug za brisevi... pomagajte, neznam sto da pravam :(

9. meU

meU Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    2.633
    Допаѓања:
    3.058
    И јас приватно си одам за брисеви ,а од матичниот си зимам упат , ми дава , кај него си плаќам 250ден, и за да ми ги однесата(ако сакам) уште 250ден.
    А на приватно што ми зимаат со ехо ,комплет плаќам 1500ден

10. Unique.chick

Unique.chick Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2011
    Пораки:
    1.258
    Допаѓања:
    2.391
    еве ме и мене јас добро поминав на контрола сега за сега нема ништо од царскиот ке чекаме до крај, на 21 ми закажа преглед Д-р Кочоски и ке видиме како ќе биде.. (секако ако не се породам до тогаш)

Ах тие забии не сум спиена асално од забите, кога јадев пред некој ден ми се скрши еден заб и плус расипан ми е , и сега премногу ме боли , и не само тој осеќам дека сите заби како да ми се ронат, ама што да правам не смеам сега да ги правам ке почекам додека се породам :)

11. ljubicicaa

Се зачлени на:
    14 декември 2010
    Пораки:
    1.540
    Допаѓања:
    560
    а зошто не смеепш да ги правиш?? дека си пред породување или?? :?:
    една моја другарка цела бременост ја помина на забар сите заби ги правеше, многу и се расипаа :(

12. Mravce

Mravce Популарен член

Се зачлени на:
    11 март 2012
    Пораки:
    628
    Допаѓања:
    805
    Па мислам дека нема врска тоа моја другарка која сега веќе ќе влезе во 9ти месец одеше на две места на приватно си одеше за прегледи а за брисевите си одеше до кај матичниот па немаше никакви проблеми, бидејќи како што јас ја разбрав неа ти мораш да отидеш кај матичниот неколку пати за да добиеш упат за пораѓање...

13. ecapereca

ecapereca Истакнат член

Се зачлени на:
    12 септември 2012
    Пораки:
    636
    Допаѓања:
    474
    Znaci privatno brisevi, si gi zimas i sama si gi nosis na mikro so upat od maticniot. Neznam dali kaj Dr.Nadica moze taka zasto nea brisevite i se 2500 den, i ona gi nosi, dali bi mi dozvolila da si gi zemam i sama da gi odneasm vo lab. so upat od maticniot. Pred mesec ipol, pred da zabremenam, pravev brisevi kaj segasniot maticen i mi napravi 3 brisevi, a pred toa sum pravela kaj drugi dva pati i mi pravele po 4 brisevi, zatoa i nesakam bas da odam kaj maticniot za brisevite.

14. Unique.chick

Се зачлени на:
    6 јуни 2011
    Пораки:
    1.258
    Допаѓања:
    2.391
    Па отиди кај матичниот и нека ти земе он брисеви и ке ти даде упат и ке си ги однесеш на микробиологија, нема потреба да фрлаш пари кога брис си е брис нема врска кој ке ти го земе и каде ке го однесеш.. :) инаку јас за првите брисеви на микробиологија мислам дека платив околу 600 ден, а вторите не ги правев немаше потреба бидејќи примав терапија Оспен пиев, и кога отидов кај матичниот да ми земе ми рече чим пиеш терапија нема потреба да ти земам брисеви и да имало нешто поминало од Оспенот.. Инаку на првите брисевии немав ни Кандида ни ништо :)

15. meU

meU Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    2.633
    Допаѓања:
    3.058
    Мене и првиот пат и сега ми направија 3бриса. 2500ден се премногу. Јас само за ехо плаќам по 1000ден, а брисевите 500. Не ги носам на микро, со се брисеви одам кај матичната да напише упат и плаќам 250ден, и уште 250ден за да ми ги однесе.

16. Unique.chick

Се зачлени на:
    6 јуни 2011
    Пораки:
    1.258
    Допаѓања:
    2.391
    Бидејќи овој заб ми е скршен многу лошо и ке мора да го вадам, а не ни помислувам да го вадам без анестезија и стоматологот ми рече дека несмее сега да ми стави анестезија, освен тоа не се ни знае точно дали ке може да го извади зошто нема ништо од забот само коренот и можеби ке треба операција..

17. ljubicicaa

Се зачлени на:
    14 декември 2010
    Пораки:
    1.540
    Допаѓања:
    560
    :( :( а тоа е веке друго, јас мислев дека само тие расипан, па може да се направи без анестезија...
    ама ајде уште малку ке издржиш ;)

18. Unique.chick

Се зачлени на:
    6 јуни 2011
    Пораки:
    1.258
    Допаѓања:
    2.391
    ке издржам ама мака ми е веќе си седам и си плачам понекогаш или одам по соба како луда се пробав да ставам и ракија и триста глупости не поминува и готово, а пијам скоро по 1л јогурт дневно и се обидувам што повеќе калциум да внесам ама тоа е , и мајками била иста со мене сите заби и се расипале ..

Инакуу бебушка пораснала сега за сега сме 3кг и 700грама.. :) :) Машала големо бебенце ке биде :) :) Буце како мама :) : )

19. ljubicicaa

Се зачлени на:
    14 декември 2010
    Пораки:
    1.540
    Допаѓања:
    560
    што си издржала досега ке издржиш уште малку ;)
    машала , машала навистина ке биде буце, и јас сакам такво бебенце, шо би рекло мажево мое веке пораснато да не тие страв да го држиш во раце :lol:

20. Unique.chick

Се зачлени на:
    6 јуни 2011
    Пораки:
    1.258
    Допаѓања:
    2.391
    нека се живи и здрави само нека искочат па ке ги пораснеме послем и ке ги здребелиме :)
    е да така ми викаат сите многу поминало малку останало, ама оваа последнава недела најтешка е кога си во исчекување:)