zenski, smee li da se poprava zab so anestezija, 23ta nedela sum? ic ne trpam bolka na zabar, a si zabelezav karies na eden zab
И уринокултура испитував нема ништо.. се е во ред. Јас немам никаков проблем ни со грло, ни заб, па сега незнам. Додуша од кога останав бремена не сум појдена на контрола на стоматолог, но мислв нема потреба В петок пак ќе испитам, да не е некоја грешка уф се изнервирав
Почнуваат паники... 6та недела почната, вчера сабајле имав кафеав исцедок на бришење(само тогаш) Денес, прв преглед, докторот рече не е страшно штом го снемало, дека телото има и ќе има исцедок цело време. Одручеква пак, имав и на гаќите и на бришење... Убаво кафеаво... Знам дека се додека не е свежа крв не е за плашење, али вака ми почна и претходната бременост, кафеаво малку, па по два дена пак итн која за жал заврши со спонтан Се соочува некоја со вакво нешто?
Пробај да не паничиш, јас имав исцедок кафеав и бледо розев околу две недели (со ова бременост) во 5та недела, бев под прогестеронска терапија негде до кај 16та недела, и тие недели(дур имав исцедок/крварење) мирував. Ако не престанува консултирај се пак со доктор, ако не ти дале терапија до сега може ќе треба да ти дадат нешто. Со лесно ♡
Смее ама безадреналинска само, мене не ми фати воопшто и тргав маки на живо,ама ме болеше ептен забот,ако не те боли не чепкај породи се прво,страшна работа се хормониве,се е пореметено.
Ако е само кариес а не те боли, не ти треба анестезија, така прави го. Ама безадреналинска може. Не оставај така, може да се прошири за брзо време.
Скрос исто девојки беше и кај мене, на секое ритмичко движење доле мислев дека се свртила ама не, сум се лажела. Кај мене си остана иста до крај помина и царскиот, важно она ми е добра. Секако не губете надеж до крај.
Девојки завршив јас со гликозата, останува сега да поминат 2 саати и да ме боцнат уште еднаш. Во меѓувреме еден update додека чекам. Гликозата на почеток дури и убаво ми дојде како што бев гладна и како што сум си по благото. Ама на крај веќе ептен почна да ми доаѓа преееблаго и неубаво, мада што се издржува, не е до толку страшно. Во меѓувреме докторот ми направи ехо. Он го вика трет скрининг, мада што нели е рано за тоа, 25+5 сум по менструација? Ептен детално ме прегледа, баш како скрининг, се е ок, бебе си напредува супер и сите параметри се одлични. 25 недели е по мерки, 680гр, можен термин вика од 18ти до 27ми Јуни, а мене по менструација 18ти јуни ми е. Како го одреди тој период не знам, ваљда по големината? Поставен е хоризонтално нозете на десна, главчето на лева страна. Докторот вика кога ќе порасне да му кажете докторот рече кога си бил во базенот си имал многу интересна положба. Кажа дека не му смета на развојот и дека се очекува докај 36та недела најкасно да се позиционира како што ќе реши да биде за пораѓај. Конечно си го видов во фацето до сега ни се криеше. Едни обравчиња големки, се стопив од љубов..летам. Кој ќе чека сега нови 4-5 недели за следна средба...
Душичее Јас сум наредна недела на преглед и едвај чекам А тоа што ти кажале од 18-27 е пошто некои бебиња знаат да надминат термин недела дена. Здравје само, не му ја мисли . Да истераме до 37 недела па после кога сакаат нека излегуваат.
Кој магнезиум пиете, јас пијам кесички мг директ ама мислам дека од него имам проблем со непцата. Порано пиев магнезан со б6 на др. Др. витон ама сега ми е слаб атоа се префрлив на директ.