Првпат слушам за овие. Ама ако ти ги дава гинеколог, пробај со нив. А секако и со храна побогата со железо.
Mutaciite se glavni za toa, ne e samo mthfr se ispituvaat poveke ama nie za taa sme se fatile radi folnata. Jas konkretno radi mutacii imam problem so ddimerite i sum pod terapija. Znaci na rezultatot pokraj mthfr imam i drug mutiran gen sto pravi problem
А како дознавте за овие мутации, правевте некои тестови пред бременост или? Мене никој ништо не ми спомнал да испитам, еве 37ма недела терам ни еднаш не сум испитала д-димери
Ivf sum se e ispitano. Da ne bev nemase ni jas da znam. Imam drugarka sto si rodi zdravo pravo dete posle imase 2 spontani pa ispituvase se i svasta ispadna mthfr mutacija trebala metilirana folnai prviot pat ama ete koj da znae. Stom si 37gn i se e ok uzivaj si
Женски кои доктори прават скрининг во систина? Петрова, Ивановски кои други? За Димчев знам ама маж ми нејќе да го види така да кај него нема шанси. Не сум некако мирна изгледа ќе закажам и за таму.
Јас бев кај Гордана Петровска, многу бев задоволна . Докторката е пријатна ,позитивна и се детално објаснува во текот на скринингот.
Гордана( веќе си ја пишала), Дракулевски... Едит: и јас како тебе, ако може на 5 места ќе идам . А на клиника кај кој начека?
Не сум била уште на клиника а и немам закажано нели термините уште спијат. Некако некој немир имам, си викам налет се вака помирна ќе сум. Ќе одам јас и на Гак ама нека ме видат и таму. Може кај Гоца ќе закажам. И ушкото е добар ама на маж ми му бил одбивен и одвратен
Jas zakazav za skrining kaj d-r Ivanovski. Kade na drugo mesto zakaza ti? Jas sakam i na Gak no nema termini,a neznam ni koi d-r tamu pravat skrining. Da se redaktiram,vidov i ti na Gak plus sakash (koi doktori se struchni za skrining tamu,ne mi se odi kaj bilo koj). Ama slatko me iznamsea za USHKOTO
И на Гак и јас ќе закажам само да ги пуштат. Ливринова, Симеонова, Самарџиски тие ги знам како подобри.
Во понеделник сум на втор скрининг кај Др Гордана Петровска, па ќе пишам за моето искуство и мислење за неа иако не се сомневам дека ќе биде поинакво од она што го имаа пишано членките погоре