Добро утро Мариатим нека е живо и здраво синчето ,и на Тигарче со лесно,може веќе и се гушка со бебо Чаче не се секирај од благото е такво размрдано,јас па се загрижив мојава еве од вчера послабо мрда,секое себајле ме будеше,а ова утро не мрдаше,па ја задевав да мрдне,ама така слабо изгледа си спие многу ја уморив деновиве Спанџ боб за срценцето, и мене така ми викаше др дека штом ти се лоши тоа е убав знак,убаво си се развива бебенцето Ве гушкам сите
Велат дека доколку имаш мачнини значи дека се е во ред и бебето добро се развива. И јас имав многу лошо прво тромесечие а докторите ми викаа дека тоа значи дека е се супер, јас си мислев дека сакаат да ме утешат Еден докор ми рече, не е мала работа, нов живот почнува да се развива во тебе, за тоа треба многу труд и напор на цело тело, значи мора да се одмараш и да си ја слушаш душата, ако ти се спие спиј, пробај со поладни пијалоци за лошењето, за киселините ладно млеко, за боцкањето верувам си примаш магнезиум... Уживај си, ќе помине овој период, се додека чувствуваш нешто значи дека малото срценце си расте
Ја не се слозувам со дека дека ако се лоси значи дека добро се развива бебето,мислам дека тоа нема врска, кај секоја зена е индивидуално, се зависи од организмот! Еве мене лично ниту еднас ми се нема слосано, и ниту еднас не повратив, немам ама бас никакви симптоми, дури го прасав докторот во 12недела сигурно ли сум бремена засто нисто не чувствувам! и Еве се е во ред со бебусот, одлично се развива , се во граници бас како треба да биде! Инаку мои пријателки, по совет од доктор пиеја кока кола за да им биде подобро од мачнините! знам дека не е здраво, ама ете им помогнало многу! Ви посакувам подобро да се чувствувате и да узивате во бременоста! Поздрав месиња и имајте убав ден сите до една
Здраво мамички Денеска бев на трето цтг 39та недела сум нема контракции докторот вели абер нема од излегување постелката зрела плодова вода си има доволно и тежи 3.200.До термин имам уште 6 дена ова чекањето не се издржува
Девојки во кој месец од бременоста може да се види полот на детето и дали тоа се дознава кај матичниот гинеколог или на тоа другото ехо 4Д или како веќе се вика. Јас сум далеку од тоа да станам мајка но прашувам за една братучетка која е 17 недела?
Во систина на обично ехо во 15 недела ми рекоа девојче но не беа 100 посто сигурни.После и на 4д во 21 недела се потврди дека е девојче и така и излезе
Феминκи,κолκу чини испитување на κρвна гρупа ? Нели задолжително во бρеменоста да се испита. Благодаρам
Да ве прашам, дали имате закажно нешто за на ГАК за октомври. Зошто јас сабајлево бев на лекар за да ми закажат за приска ама ми викаат уште --мој термин-- не е отворен за на ГАК за ниеден оддел. А јас во сабота влегувам во 12 недела и неможат да ми закажат. Друга работа мојот гинеколог има ехо старо 20 години, а ја пијам дабростон и имам хематом и му викам до кога да ги пијам, а он ми вика нема шанси јас на моето ехо да те видам мораш на ГАК. и сега ми вика барај врски за да те прегледаат . е кај да ги најдам бе и незнам што да правам.
Мислам дека на трансфузиологија ме чинеше околу 300 денари, но кога отидов на пораѓај во Систина мораше повторно да ми го прават испитувањето со образложение: на резултатот од трансфузиологија стои моминското презиме, а сега сум со презимето од сопругот и јас и викам на сестрата, па добро бре луѓе истиот матичен број е, што значи станува збор за истата особа ама нема везе, почна да ми објаснува дека таква е политиката на болницата, а јас со болки не м,ожев веќе да ја слушам и и реков ок нема везе нека се направи ИСТОТО испитување за крвна група ПО ВТОР ПАТ. Во Систина тоа чини 1000 денари
За мојов проблем со закажувањево, јас се јавива во министерство за здравство и на мој термин и читав и истражував , и испадна дека сестрата кај матичниот гинеколог не видела дека од почеток на Септември има нова начин на закажување на ГАК. неможе да се закажува кај доктор како до сега туку се закажува број на амбуланта во зависност од тоа што треба да прегледате, па сега кој доктор ќе се падне тој. и нормално и се јавив на сестрава да ја просветлам Македонија вечна
Трудници што пиете кога имате јаки главоболи?Јас до сега не сум се напила никакво апче,но некогаш знаат да ме фатат неподносливи главоболки. Поздрав
jas paravev vcera ispituvabnje na krvna grupa cini 590.00 denari na transvuziologija ama jas zemav paker za trudnici taka da pobaraj mu na ginekologot da ti dade upat za komplet isptuvanje na majcinstvo vo toa spaga krvna grupa , D-dmeri , krvna slika , trioboboza,i ostanati parametri ......
Мами јас се поρодив имам пρеубаво синче,Маκсим на сите ви посаκувам ваκва неизмеρна ρадост да си дочеκате
Cestitam za preubavata vest, da ste zdravi i zivi Ako dobro se sekjavam trebase vo Cair da se poroduvas.... kako pomina? I jas planiram tamu kaj I da e...pa ubavo bi mi dosol nekoj sovet, da znam sto me ceka tamu generalno znam se falat od Cair... Uzivajte vo najubaviot period
Ај,ај Тигарче се олесна,нека е жив и здрав Максим,да расте со мама и тато И опоравете се па ве чекаме во породилните приказни и да ни пренесето во темата за вашето искуство во Чаир