Најискрен совет, не чекај толку касно. После 30та недела е многу потешко, нема да можеш толку лесно да се движиш и полесно ќе се заморуваш. Јас после 30та единствено ситници онлајн порачав и работи од аптека оставив, направив список и на едно одење зедов се. А да не зборам за финансискиот шок ако купуваш се наеднаш
Јас би купувала и сега...но кај мене е доста комплицирана бременоста, ризична, па некако го доживувам тој момент со страв... мислам дека ме разбираш...
И со најмал вирус да си била во контакт, паѓаат, таа линија на одбрана, и те заштитиле... Уживај во неделиве
Нема зошто извини, се бориме и одиме напред, секој ден плус е подарок кешки да биде, па ќе помагате со,прашања од типот "од кај земавте..." Секое добро
И јас уште ништо немам купено, ситниците секако ќе ги оставам за на крај, а од покрупните ми треба количка, друго се си имам ги гледав количкиве на локо кроко, не се скапи ама така и изгледаат, бар тие што ги видов вие што сте купиле веќе каква имате, да не е повеќе од 20.000 тоа ми е макс што планирам да дадам за количка
Фалаа со лесно и кај тебе ,купувај си ако ти е мерак и не мораш да кажуваш по луѓе да не те нанервира некој со бабини причи,кај мене имаше такви реакции и онака сум цела под стрес уште да ме нафураат фали,ама не се давам .За убаво да е и Господ да не чува
Mila so lesno, nie zaedno sme, mi begas 3 dena Jas golemite raboti gi imam, vtoro bebe mi E. Imame količka, transporter, krevetče, relaxator, kadička, Pred nekoj den vadev alista, eden kup mali po ednas oblečeni. Deka prvoto mi se rodi prematurče imam dosta mali raboti. Ama eve poračav pletenki za krevetčeto i mi stignaa, dva tri para spikozni poračav. Kozmetika od Dm si zemav Na vtor skrining sme zdravje vo Četvrtok kaj organdjiski
Isto, edvaj se dvizam. Preponite me rasturaat.Pred malku bev progesteron da me bocnat, Sega mislam beter mi E. Edvaj go čekam skriningot
Денес имав прв преглед кај докторот што сакам да ме породи. Возбуда до плафон. Синко е пораснат, речиси 2кг е. Ко шо тргнал да се дебели ко мајка му, спремен за на училиште ќе се роди. Инат, исто ко мајка му. Не знам што не направи докторот за да го размрда, да го тргни рачето од пред главче за да го видиме лиценцето со 4д, ама не, мува не го лази. И штом излегов од преглед почна да се превртува. Ко да ме тестира уште од сега. Главата му е горе, карлична презентација, абер нема од вртење. Доктор дава уште 3 недели, ако со полни 35 не е свртен, ќе се пораѓам ко царица. А тоа би значело со полни 38 веќе ќе ми закажат за породување. Значи имам уште 6 недели за сѐ да спремам да стокмам. Паника, возбуда, страв, исчекување... имам измешани чувства, не би можела да дефинирам како сум. Не знам дали да излезам да докупувам ствари или да перам, пеглам алиштенца, постелнини, платно од количката, транспортерот... Креветчето е веќе монтирано, стои во собата што е планирана за детска. Мислите ми се пуштени на турбо, mini heart attacks добивам на секои 15 секунди. Сакам и јас да сум како мамите што спремни чекаат само бебе да излези.
Аии машала мажето пораснало големоо.... Со лесно да ти е кажи како се наближува така емоции на максимум.... Јас другата недела да видам што ќе кажи докторот дали како царица или природно ќе биде... А за спремање ич не чепкај нас тука се ни затворија само продавници за прехрана работи се треба онлине да нарачувам постелнини перниче душек корито и ситници други се надевам ќе биде како на сликите....
Ајде следната недела и ти ќе си ја видиш лепотицата. Си велам таа нема да е инат ко овој мојов и ќе и го видиш лиценцето. А за вртењето тоа е мила. Би било убаво да се свртат, ама ако не сакаат, тоа е. Најважно е сѐ да е во ред и со нив и со нас. Се надевам дека нема и кај нас да затворат Додуша јас уште шпилхозни и некое комплетче да докупам и стварите од аптека. Од големите работи ми остана подлога за пресликување, релаксатор и камера. Другото спремно е сѐ. Туку, кога ќе периме, кога ќе пегламе? Не знам дали да почнам или уште е рано, да не стојат така алиштенцата.
I jas se pomiriv deka carica ke bidam,32 glava gore, denes prvo ctg 35+4 glava gore...vikam ke setam sea da se svrti mi rekoa abe setaj nemas gajle grlo super zatvoreno ama deka ke se svrti bas ne se nadevaj...kako i da e najbitno beba e spremna za iskacanje site organi i se ko sto treba i da ne sum mu ja mislela vise
И женската твоја со главата горе. Спремни за шетање ќе се родат, одма исправени. Инаку да, тоа е најважно, органите да се добро развиени, бебето да е како што треба, исто и мама. Начинот на раѓање е најмалку битен, само сѐ да е во ред. И, какво е чувството на цтг?
За лиценцето ќе го видам кога ќе се роди ниту еднаш тука 4д не ми напраеа..... Алиштата ни се купени ама овие работи сеуште не и се изнервирав кога од вечер за утре кажува дека се затвора па неможиш никако ни тој ден да излезиш да купиш За перење пеглање почнувам од понеделник да спремам торбица за мене за бебе веќе 33+1 сум дури да стаса тоа што ќе порачам 34 да се среди се за да бидиме спремни па да видиме како ќе биде со пораѓај... Гушки до мама и мажето
Jas nekako vozbudena epten, koka kola ispiv pred da odam deka neli trebalo da mrda sestrata mi rece bebevo kade ti trgnalo, doktorot sto si se vozbudila tolku de smiri se
Мамички дали пиете чај од корпива? Една моја другарка ми кажа дека цела бременост пиела чај од коприва и железото секогаш и било над 20 и хемоглобинот одличен. Дури и во 9ти месец. Јас јадам семе од коприва со мед и во смути го ставам ама се мислам за чајот дали е ок да се пие. На интернет гледам дека го препорачуваат