Ќе земам сега и гастрогард си седам до кај три саат секоја вечер веќе. Еве немам ништо јадено, вода се напив само имам киселини и се мислам што да јадам за доручек... Ја таа перницата за трудници ја баталив неможев вратот мн ме болеше ниска ми беше и притисокот во ушите си го слушав и ме полудуваше и сега се потпирам со едно 5-6 перници подглавувам натаму наваму. И тоа имам која ми е за половина која ми е за меше која за глава свашта веќе мислам дека не ни има место во креветот за мм ама ај ќе биде уште малку. Ние инаку треба и да се преселуваме ја не знам како ќе стигнеме се да направиме додуша ја ништо не правам хаха
Јас ја имам трудничката и уште редица други околу мене И така некако ќе фатам позиција. А за киселините добра идеа е да ставаме сода и во јадењата @IRBBB вчера правев кебапчиња со сода и стварно немав киселини после. Но за вечера пак мрцкав глупости и толку
Денес ми завршува хеферолот, се мислам меѓу Фероглобин (сируп/капсули) или Хемовит плус...ај поттурнете...
Сирупот фероглобин ми беше одвратен, капсули не сум пробала. Зедов феросан форте по препорака на матичен, ќе видиме дали ќе вршат работа..Не ми се лоши од нив.
Исто јас пиев фероглобин ама железото надолу пак одеше. Сега ги сменав со ферсан форте па ке видиме како ке деловаат
Ферсан форте пијам, ја виде пред некој ден мојата крвна слика во скоро 37ма недела. Кренат ми е хемоглобинот на 129, железото ми беше 6, сега 10, а гадење немам од нив добри се.
И јас ги пиев тие додека бев бремена..ферсан форте..железото беше 5 па стана 14..немав ни гадење..цела бременост ги пиев.
Тие што ставаат утрогестан..Вчера и денес не можам апчето да го турнам убаво како да има некоја пречка и не оди погоре.Не знам дали јас сум стегната или нешто не е во ред да не ми се скратило грлото па да удирам во цервиксот.. Не знам веќе дали зборувам глупости или треба да се загрижам..Утре сум на боцкање сакам да му речам да докторот да види само ми е страв да не претерам пошто пак ќе треба да одам на преглед другата недела за да ми го продолжат боловањето а ме изедоа мисли ми е страв за во вц да станам...
Јас ги пијам Ferrofect од Synergy, имаат во нив витамини Ц, б6 и б12 за подобра апсорпција и не ги пијам после консумирање на млечни производи, железото ми е 20, а пред 3 месеци ми беше 11. Не знам дали е до нив, ама да споделам.
Od koja nedela vi pochnaa majki kiselinite ? Jas sum 21 seushte nema nishto kaj mene. Niru pak sum povrakjala na pochetokot ni nishto. Ubav den ;* So lesno
Јас сум 25+3 еве досега и јас немам Ни повраќав и јас, ни ништо Досега еднаш или двапати сум имала киселини но кратко траеа, ништо не се ни напив Се надевам нема да имамммм
Jas stavam utrogestan i jas vchera go primetiv toa a do sega ne sum imala problem. I jas ovaa nedela sum na kontrola pa ke prasham. A ti ako prashash i doznaesh kazhi. So lesno ;*