Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. brm_brm

brm_brm Форумски идол

Се зачлени на:
    13 декември 2016
    Пораки:
    5.374
    Допаѓања:
    5.244
    Мене ми е така извесен период, ептен суво, едвај ќе го пикнам малку и сабајле нерастопено е.
    Јас си претпоставувам дека е до прстите, многу суви ми се, па пробав со малку влажни и оди некако.

На Prolett и Be-yO-nCe им се допаѓа ова.
  2. SophiaBella

SophiaBella Популарен член

Се зачлени на:
    16 февруари 2013
    Пораки:
    1.538
    Допаѓања:
    4.885
    По една само, некогаш дури и заборавам да се напијам :D

3. Be-yO-nCe

Be-yO-nCe Популарен член

Се зачлени на:
    6 март 2013
    Пораки:
    1.430
    Допаѓања:
    6.954
    Јас напротив жива вода сум од нив 3х1 ги ставам си влегува до некаде супер и не оди погоре...
    Само мисли само туфкања му блазесвам на жените што за ништо не се загружуваат нека ми го позејмат паметот на недела дена да одморам мислам дека се ќе ми помини:D
    Само се жалам и му се поклонувам на мајките што успеваат со позитива да истуркаат лежечки:bow:
    Јас гаќи туркам на секој пола сат и се провервам и попуштам психички а само 3 недели сум вкревет(facepalm)
    Него да прашам вас што ви е речено да одмарате како се средувате? Се немам избричено средено од пусти страв а не можам веќе да се гледам и да се поднесам вака

На lia22, Natashka1988 и mace89 им се допаѓа ова.
  4. Natashka1988

Natashka1988 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 ноември 2020
    Пораки:
    1.060
    Допаѓања:
    4.463
    Која недела си?
    Мора да се оди напред, тоа нека ти е мантра :)
    Јас станувам за во тоалет и за туш... ама прилично краток.. коса не секој ден.... Навика е, верувај...
    За средување, го резервирав мм да ми ги излакира ноктите на нозе, нешто се нечка, ама ќе биде :mm:
    За интима и нозе, под туш пред преглед...значи еднаш неделно му доаѓа... не можам толку долго да стојам, ни да се наведнувам ако е секој втор ден....
    Утрогестанот, засега преку уста, немам таму проблем :rofl::rofl::rofl:

На lia22 и IRBBB им се допаѓа ова.
  5. Be-yO-nCe

Be-yO-nCe Популарен член

Се зачлени на:
    6 март 2013
    Пораки:
    1.430
    Допаѓања:
    6.954
    10+5 сум и коса еднаш до 2 пати неделно макс..Ми е срам да се слечам на преглед од што брич немам ставено 4 недела веќе ќе треба плетенки да почнам да плетам уште малку нема да можи да биди брзинско средување ова затоа се плашам:rofl:
    Да пробам ако не да направам некое инфлуенсерство како овие што не се бричат намерно..Ако видите некоја од наши простори како ја оговараат да знаете јас сум:D:D

На dipsidipsidipsi, mamaJana, IRBBB и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. stevemila

stevemila Форумски идол

Се зачлени на:
    23 март 2011
    Пораки:
    5.633
    Допаѓања:
    41.538
    Utrogestan se stava mnogu lesno so aplikator. Dodeka gi stavav, sekogas so aplikatorot. Sega gi pijam od 12ta nedela, ke vidime Četvrt so ke kaze Organdjiski

7. Natashka1988

Се зачлени на:
    29 ноември 2020
    Пораки:
    1.060
    Допаѓања:
    4.463
    Стави крпа под тебе, огледало и ете ^_^
    Се знае до кога би требало да лежиш? Лежењево ја викам дека е уметност, чешлање лежечки, пиење кафе, вода, па додека научиш да не се потуриш, ко ќе се скараш немаш кај да одиш, вртиш страна самo :D:D

На Prolett, Solen☀ и Ladysimona им се допаѓа ова.
  8. Bebe2021

Bebe2021 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2021
    Пораки:
    607
    Допаѓања:
    1.582
    Dali vi imaat preporacano da lezite i ako ne e tajna zosto? Jas sum 6 skoro uste se nemam sredeno i jas a naredna nedela aum na eho, otkako znam za sebe bikce nemam koristeno samo depilacija kako ke bide neznam, ako se izbricam koga ke pocnat da rastat nema li da chesa, da bocka, taka se mnogu jaki vlaknata...plus kaj zadnikot se depilirav kako so bikce tamu? Of lele

9. Be-yO-nCe

Be-yO-nCe Популарен член

Се зачлени на:
    6 март 2013
    Пораки:
    1.430
    Допаѓања:
    6.954
    Не знам до кога ќе треба се надевам само дека не се пораснати хематомите и дека постелката е вратена залепена повторно и дека нема некој друг проблем оти се само со грчеви сум овде режи онде режи(facepalm)
    Секоја недела одиш на преглед и те следат? Мене на 2 ми рекоја ама сега ќе морам едно по друго и кај матичниот за боледувањето и кај док што ме следи на приватно.

На Natashka1988 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Be-yO-nCe

Be-yO-nCe Популарен член

Се зачлени на:
    6 март 2013
    Пораки:
    1.430
    Допаѓања:
    6.954
    Јас прокрварив 2 пати и имам хематоми па затоа лежам.Ако си имаш нормална бременост нема зошто само одмарај си почесто.
    Инаку со брич чеша боцка после кратко време..За депилацијата искрено не знам што да речам некој се против заради инфекции ама па ако си одиш некаде каде што имаш доверба и ги знаеш условите зошто да не продолжиш со депилација.Сепак ќе оставам тие што имаат повеќе знаење на темата нека споделат

На Bebe2021 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Natashka1988

Се зачлени на:
    29 ноември 2020
    Пораки:
    1.060
    Допаѓања:
    4.463
    Не се секирај, ќе се повлечат хематомите, примаш терапија, ќе биде во ред, само биди дисциплинирана и одмарај...
    На недела, на 10 дена, зависи од состојбата....

На Be-yO-nCe му/ѝ се допаѓа ова.
  12. mace89

mace89 Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2011
    Пораки:
    2.047
    Допаѓања:
    4.106
    Можеш да пробаш со машинче. Јас така се средувам е сега нема да си скроз мазна но барем ќе си средена. За депилација во бременост сум против, прво ради болката а второ ради инфекциите

На Madam S, Prolett, lia22 и 2 други им се допаѓа ова.
  13. Ula

Ula Популарен член

Се зачлени на:
    29 јули 2013
    Пораки:
    430
    Допаѓања:
    1.185
    Мене ми почнаа од 27-28 недела послаби и сега ми се веќе силни. Инаку јас не сум повраќала на почетокот, само ќе ми се згадеше откако ќе јадам

На Prolett и Naatashka123 им се допаѓа ова.
  14. Maya12

Maya12 Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2017
    Пораки:
    1.255
    Допаѓања:
    4.526
    Се надевам нема ни да имаш,јас повраќање секој ден од почеток а сега сум влезена во 28 а киселините ми почнаа од кај 24-25 недела,уф катастрофа ама за убаво е

На Prolett, IRBBB и mace89 им се допаѓа ова.
  15. Kaja991

Kaja991 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 октомври 2020
    Пораки:
    684
    Допаѓања:
    4.486
    Zenski... Kako go pripremate zelencukot za jadenje? Jas od koga sum bremena nemosam,imam strav dekannema. Da bidi dovolno ubavo izmieno.. A go mijam, ostavam vo soda i kiselina pola cas, potoa pak go plaknam i go ostavam vo voda ladna da sedi.. I go spremam za jadenje.. Losoto e so od koga se uplasiv od torchot i citav za toksoplazma jas. Mislam deka od se ke dobijam neloja bakterija i ke e stetna.. A mmnogu sakam da jadsm. Zelka ili. Marula bez da se zamaram (facepalm) imam opsesija da mijam race i mislam deka se so ke dopram vnesvam. Nesto so ke mu nasteti na bebe, stvarno sum opsednata :worried::mm:

16. Ladysimona

Ladysimona Истакнат член

Се зачлени на:
    11 март 2021
    Пораки:
    264
    Допаѓања:
    401
    Jaa se sreduvam koga se tushiram pred pregled.
    I jas treba da lezham bidejkii go nosam nisko. Lezham pa stanuvam odam do wc normalno. Stanuvam za jadenje na masa si jadam si varam kafe ne se opteretuvam mnogu.

На Be-yO-nCe, mace89 и Natashka1988 им се допаѓа ова.
  17. Bebe2021

Bebe2021 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2021
    Пораки:
    607
    Допаѓања:
    1.582
    So lesno i neka vi pomine toa shto pobrgu za da si se opustite i da uzivate, sega za sega vakva ke si odam bushava pa za ponatamu ako e se vo red ke go mislam

На Be-yO-nCe му/ѝ се допаѓа ова.
  18. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Се зачлени на:
    16 октомври 2019
    Пораки:
    8.325
    Допаѓања:
    33.663
    @Kaja991 јас јадам марула скоро секој ден. Ги делам листовите еден од еден, ги мијам секој поединечно и си правам салата. Да знаеш дека и оцетот го уништува паразитот на токсоплазмата. Практикувам после зачнување на марулата и зелката (сол, оцет, масло), со раце да си ја измешам салатата, мене ми е повкусно кога убаво си има примено секаде рамномерно.
    Биди внимателна, ама немој да се опседнуваш, ако беше толку лесно заразувањето, сите ќе имавме токсоплазмоза.

@Bebe2021 јас од почеток на бременоста се депилирам со топол восок за интимна депилација што е наменет, досега не сум имала никаков проблем од депилацијата. Зелено светло имав од двајца гинеколози дека во бременост е дозволена депилација и нема како да му наштети на плодот.

@Ladysimona радувај се жено дури немаш ништо. Дај Боже до крај така лесно да си врвиш, не ти треба ни повраќање, ни киселини, ни болки, ни ништо.

На Stressed Out, Dee*Tee, Prolett и 6 други им се допаѓа ова.
  19. Autumn Love

Autumn Love Популарен член

Се зачлени на:
    3 декември 2020
    Пораки:
    2.467
    Допаѓања:
    6.221
    Ја мијам марулата лист по лист и ја редам да стои минимум 15-20 минути во вода со многу сол и сода. После тоа пак ја плакнам и јадам.
    Солта прави хипертонична средина во која микроорганизмите не можат да опстанат.
    Ова ни е пракса со години оти се плашиме од ехинокок :worried:.
    Се’ друго мијам-лупам-мијам (морков, патлиџан, краставици..).

На marta993, IRBBB и Kaja991 им се допаѓа ова.
  20. Snowflake92

Snowflake92 Популарен член

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    3.994
    Допаѓања:
    4.873
    Легната во кревет со огледало или сопругот да ти помогне некако :lol: