Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Kaja991

Kaja991 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 октомври 2020
    Пораки:
    684
    Допаѓања:
    4.486
    @IRBBB - da i jas delam list po list.. se cudam kolkava panicarka sum napraena, jas bev licnost koja so nisto ne se zamarase posbeno ne so hrana kolku e izmiena i so e napraeno.. @Autumn Love ista mi e postaokata samo vo soda i kiselina.. Potoa plaknam i ostavam vo voda... Neznam vaka uste 3 meseci kako ke izdrzam, opsednata sum so se..

На Autumn Love и IRBBB им се допаѓа ова.
  2. Bebe2021

Bebe2021 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2021
    Пораки:
    607
    Допаѓања:
    1.582
    Jas imam doma aparatce za depilacija so topol vosok no mene mi e strav od nacinot na koj shto ke treba da se svitkam, da kleknam, da rashiram noze, da se potkrenam, da se podnavednam nie shto sme so ivf mislime deka ako kivneme i tolku e veke go nema vnatre bebe barem jas sum takva za drugi neznam

3. Anne 1707

Anne 1707 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2021
    Пораки:
    20
    Допаѓања:
    1
    Здраво девојки
    Дали некоја од вас има пиено таблети од концетрирана брусница од јамисон.На нив не пишува ништо за трудници а кога ја прашав докторката ми рече штом не пишува можеш да ги пиеш.Мене некако ми е страв.

4. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Се зачлени на:
    16 октомври 2019
    Пораки:
    8.325
    Допаѓања:
    33.663
    Првиот триместар и дел од вториот се депилирав интимно сама, после на 2 пати со помош од либе (јас мачкав дури се гледав на огледало, тој за тргање ми помагаше), сега веќе ништо не гледам од стомакот и си појдов на козметичар. Ама нозете сама си ги депилирам со електричен депилатор, секако свиткана, ноктите на нозете си ги средувам уште. Малку со мака и повеќе труд, ама внимателно сѐ се може.
    За тоа со кивањето и мене на почеток ми беше страв дека ако кивнам ќе му наштетам некако на бебето. (facepalm) Ама толку совршено е створено нашето тело, бебе си има извонредна амортизација со плодовата вода и самиот водењак, нема шанси да му наштетиш со свиткување. Се разбира без правење на нагли потези и акробации, сѐ да е во граница на нормала.

На mace89, Ula и Bebe2021 им се допаѓа ова.
  5. Martka

Martka Популарен член

Се зачлени на:
    8 април 2017
    Пораки:
    1.871
    Допаѓања:
    4.855
    :hug::hug::hug:

На Nefertiti. му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Milen4etooooo

Milen4etooooo Истакнат член

Се зачлени на:
    8 април 2010
    Пораки:
    74
    Допаѓања:
    80
    Здраво на сите. Незнам дали пишувам во вистинската тема но очајна сум... На 16.01 ми беше последна менструација.Циклусот обично ми е од 35-40 дена. На 24.02 направив тест за бременост и тој беше позитивен со втора бледа црта. Отидов на гинеколог бидејќи имав како менструални болки и таму на ехо се констатираше дека сеуште е многу рано но ми даде терапија за две недели затоа што имав болки Добростон таблети и вагиналети и ми кажа за две недели да отидам пак. На 11.03 бев но ми кажа дека има плод но не можеше да слушне срцева реакција... Ми кажа дека е веќе доцна и дека треба да отидам кај специјалист бидејќи немам прокрварено да направиме киретажа... Јас некако сеуште имав надеж дека можеби тоа не е така и дека можеби е сеуште рано бидејќи на 24.02 линијата беше бледа па можеби подоцна сум останала бремена... Дали мислите дека треба да чекам уште некое време, бев и на второ мислење и истото ми го кажа и тој, а сеуште ги имам сите симптоми за бременост? Има ли некоја феминки која се соочила со истото па на крај се било добро?Извинете за долгиот пост

На Ladysimona му/ѝ се допаѓа ова.
  7. brm_brm

brm_brm Форумски идол

Се зачлени на:
    13 декември 2016
    Пораки:
    5.374
    Допаѓања:
    5.244
    Леле просветли ме, каков е тој апликатор, каде и како да го барам.
    Јас за прв пат ставам утрогестан и ми е проблем. До сега бев на кринон.

8. KonstantinaM

KonstantinaM Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2019
    Пораки:
    1.740
    Допаѓања:
    9.602
    Провери си бета,види според вредноста можно е подоцна да си останата (fingers)

На Martka, IRBBB и Milen4etooooo им се допаѓа ова.
  9. Milen4etooooo

Се зачлени на:
    8 април 2010
    Пораки:
    74
    Допаѓања:
    80
    Фала,ќе проверам утре
    ❣️

На KonstantinaM му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.691
    Допаѓања:
    21.364
    По датите би требало да си негде 7-8ма недела. Срце некогаш се слуша и покасно околу 9та, моја другарка тогаш слушна. Јас не знам како може да те праќа на киретажа докторот без прво да следи дали бетата расте или не.

Се надевам дека ќе имаш позитивен исход, провери утре преку крв. Ти посакувам висока бета и да си чуеш срценце. (fingers)

На mommy's love, dipsidipsidipsi, Ula и 4 други им се допаѓа ова.
  11. Milen4etooooo

Се зачлени на:
    8 април 2010
    Пораки:
    74
    Допаѓања:
    80
    Дај Боже. Бета не ја ни проверивме. Искрено јас незнаев ни што да кажам, буквално се разочарав, го земав упатот само и си тргнав, но сега секако ќе испитам се што треба. А дали доколку се случило нешто со плодот (пр.престанал да расте,т.е бременоста била прекината) какви вредности би покажала бета? Извинете не сум запознаена со ова, збунета сум и исплашена максимално.

12. Naatashka123

Naatashka123 Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2020
    Пораки:
    2.139
    Допаѓања:
    10.431
    Ох :sweat: значи има време да почнат и кај мене .... (facepalm)

На Ula му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Bella_Stella

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.691
    Допаѓања:
    21.364
    Доколку бременоста напредува, бетата треба да расте. Ако недај Боже плодот престанал да се развива бетата ќе биде ниска т.е. несоодветна за неделата или воопшто ќе ја нема. Не се плаши, пробај да се смириш и испитај бета утре. Од срце ти посакувам позитивен исход. Пиши ни што си направила. (fingers)

На Luna91, Ula, Prolett и 2 други им се допаѓа ова.
  14. Kalina J.

Kalina J. Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2021
    Пораки:
    705
    Допаѓања:
    1.027
    Здраво,сакам да прашам дали пола аналгин е дозволено да се пие во бременоста...бидејќи секој ден имам јаки главоболки.

На Ula му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Bella_Stella

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.691
    Допаѓања:
    21.364
    Не е дозволен аналгин. Пробај на природен начин да ја намалиш главоболката. Лимон, кока кола, масажа, лежење во темна просторија, магнезиум.

16. Milen4etooooo

Се зачлени на:
    8 април 2010
    Пораки:
    74
    Допаѓања:
    80
    Фала. Ќе ви пишам секако. Се надевам позитивно.

На dipsidipsidipsi, Ula, Prolett и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. Natashka1988

Natashka1988 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 ноември 2020
    Пораки:
    1.060
    Допаѓања:
    4.463
    Парацетамол, смееш, ќе ти пушти болката....

На Ula, Prolett и IRBBB им се допаѓа ова.
  18. Kalina J.

Kalina J. Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2021
    Пораки:
    705
    Допаѓања:
    1.027
    Се имам испробано од ова,и ладни и топли облоги и ништо не ми помага а едвај се издржува...

19. Bella_Stella

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.691
    Допаѓања:
    21.364
    Си разговарала ли со гинеколог, може ќе ти препорача нешто што е дозволено?

На mace89 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Ula

Ula Популарен член

Се зачлени на:
    29 јули 2013
    Пораки:
    430
    Допаѓања:
    1.185
    Еве кај мене беше исто. Кај мене е долг циклусот 40дена ми трае. Јас направив тест и отидов на преглед кај стара докторка мајка ми таму работеше во таа поликлиника мојата докторка беше на одмор и оваа старата буквално ми кажа ова ништо не е, неможе да не се гледа толкаво како ти што кажуваш дојди за две недели и ќе видиме дали ќе биде бебе или ништо не е. Леле ја се здрвив готово. Откако и сестрата и кажа на кого сум ќерка ми рече ај мош е помало покасно сте го направиле. Отидов на друг доктор и преку крв ми видоа дека сум бремена и го потврдија тоа. За две недели отидов кај мојата докторка и ми пресмета дека бебето е помало две недели односно не било зачнато според последната менструација туку поради долгиот циклус мојата овулација е во друг период. Дури и датумот за последна менструација го сменивме да не се објаснуваме секаде за истото. Бев некаде 7-8ма недела и слушнав срцева акција. Ти можно е баш како мене да си 5-та недела некаде сега и уште да не се слуша и гледа ништо. Али ја би те советувала да си идеш и на друг доктор да те прегледа. Пред да се прави таква одлука мора да се видат повеќе мислења.

На Milen4etooooo, Trpkovska, Bella_Stella и 1 друга личност им се допаѓа ова.