Јас имав мн силни главоболки особено на почеток на бременост пиев парацетамол и користев ролони со ментол. Имаш такви ролони во аптеки и од фармаси има мислам, тие се скроз на природна база и мачкаш на челото и ти ги опуштаат напнатите места и те пушта главата односно се истрпува болката...
Zdravo devojki! Sakam da ve peasam vo koja gestaciska nedela od bremenosta prv pat ja vidovte onaa tocka vo matkata t.e koga se pojavi embrionot vo matkata? Jas sum 5ta nedela i uste ne se gleda, mnogu se plasam...
Мене ми се воспали бешиката и пиев ампули чиста брусница. Не знам за која намена би сакала да ги пиеш овие таблети? Ако не ти е поради некое воспаление и ти е шубе пиј си сок или чај под услов ако не ти иде киселина од него
I jas sum cel zivot na depilacija i si odev ama reducirano. Ne sum mnogu vlaknesta race noze za pola saat me sreduvaat. Ako regular odev sekoj mesec ili pomalku vo bremenost na 2 meseci na primer. Ama se so laden vosok sekako se depiliram, problem nemav od toa. Ne znam zaso se furas za mienje, tokso ne se faka samo vo bremenost ako ne si go miela zelencukot ko sto treba do sea ke si ja fatela. Teraj ko sto si teras ocigledno dobro si go mies cim nemas tokso, neka ne ti nabiva strav internetot bezveze
Фала мила. Бев уште кај двајца доктори,денес одам кај трет. Се консултирав и телефонски, каде што повеќето ми кажаа да чекам уште некое време, а некои велат да не е доцна па да дојде недај Боже до затровување на крвта...Секако не се откажувам ќе одам до крај. Еве сега одам за да проверам бета преку крв, па ќе видиме што ќе биде...
Јас мислам дека бев 4+5 кога бев првиот пат, и беше ептеееен мала точка, но барем видовме дека е правилно вгнездена во матката. А вториот пат веќе бев за срцева реакција во 7+ Можеби подоцна е зачнато, не се плаши
Откако си закажав јас Да ве известам дека термини за април за скрининг има пуштено @Prolett @brm_brm не ми текнува уште на која и требаше. Јас закажав кај Самарџиски.
А ако имаш веќе закажано за следно може со истиот упат да се иде на преглед во рок од еден месец? Јас имам закажано на 01.04. Кај Ливринова но ќе ми треба и на крај на месецот во Април пак за нов извештај за клексани. Па незнам дали има потреба пак да закажувам и прашање дали ќе можам пошто веќе имам резервиран термин
Јас за првото одев со истиот упат цел месец, само еднаш месечно вадев нов упат и они си запишуваат таму на извештајот. А за извештај за клексани можеш во 36 амбуланта таму имаш цело време, за да не зафаќаш термин кај сркининзите. Ама сепак мислам дека со истиот упат ќе завршиш работа.
Убав ви ден. Јас синоќе завршив во болница поради неподносливи болки во левата страна и кичмата цел ден. Ми рекоа дека сѐ е во ред со бебо, ама ми препишаа утрогестан 2*1. И за крај на гинекологија ми рекоа ова не е наш проблем, ова е за на хирургија, а не добив одговор зошто и што проблем има. Ви се случило ли и на вас истото и ве праќале ли на хирургија?
Jas za kleksanite zakazuvam vo ambulanta 36,tamu ima sekogash termini.Dali moze so istiot upat neznam tochno,no koga veke ke otidesh na 1vi ke ti go zemat na Gak taka shto nema da go imash za podocna za da go prilozish.
Еве сега се враќам од трет преглед. Докторот ми рече дека има бременост, внатре во матката е но сеуште не слуша срцева реакција и плодот одговара за помала недела...Оставивме простор до Четврток каде што пак ќе видиме дали расте или престанал со развој... Доколку расте ќе почекаме уште за срцева реакција бидејќи можеби покасно настанала бременоста, а доколку не се развива ќе мора да се прави она од кое најмногу се плашам. Поздрав девојки и фала Ви за поддршката и убавите зборови. Со цело срце се надевам за позитивен исход од оваа негативна ситуација
Te chitam po upatena si,pa te molam da mi pomognesh dali mozam so upat za skrining ete za 7mi ili 8mi april da odam edna nedela porano?Dokolku bi odela na tochniot den koga ima termin ke bidam 22+4 dena,pa se mislam da ne e kasno toa za vtor skrining
Ваљда мислат дека ти е од притисок на нерв или евентуално песок/камен во бубрег. Ти се шири болката во нога?
Како би отишла порано, сите термини се зафатени едино да се јавиш и да прашаш што ќе ти кажат. Ама 22+4 нее доцна таман ќе му дојде.
@monik55 @lia22 Мене не ми е само за извештај, јас ја водам бременоста и кај Ливринова затоа и секогаш кога одам еднаш месечно ми прави преглед и ми дава плус и извештај А скрининзите си ги правев во Ремедика пошто и таму одам. Фала ви сепак девојки ќе знам и за амбуланта 36 кога ќе ми треба само извештај