честитки Тигарче, да е зив и здрав Максим и само радости да ви носи Бас те мислиме сите овие денови, сто те нема, дека требасе усте во понеделник, ама знаевме дека несто се случува поздрав и узивај со синко во прегратките
Tigarce86, голем да расте, нека e жив, здрав и најсреќен Едно прашање до поискусните, односно оние кои веќе родиле После колку време отприлика започнува породување откако ќе падне мукозниот чеп? Мене сабајлево околу 06 кога бев во тоалет ми падна, а сеуште се ми е нормално, немам ни болки ни контракции ни ништо. Само премногу често одам во тоалет, за двете работи. Како било кај вас? За колку време почнале болките?
Од неколку часа до неколку дена, според теорија. Но од тоа што имам слушано искуства од други, а и мое, отприлика за 24 часа. Мене ми падна вторник сабајле исто околу 6, а ноќта према среда веќе имав слаби болки, стигнав во болница негде пред 8 со болки на 10мин, и до 5 попладнето бев породена. Спремај си се и...со лесно!
По паѓањето на чепот за три до четири дена ми пукна водењакот и почнаа болките. Но, се е индивидуално, битно почнат е процесот на раѓање. Поздрав и со лесно
Честитки Тигарче мила, да е живо и здраво, големо да расти. Гушкајте се сега и уживајте. Па пиши ни во Породилни приказни како си поминала. Green.eyes многу си блиску до целта Со лесно да ти е.
Мешиња најубави како сте ми денеска??? Ние бевме денес на контрола и пресреќна сум синко си се наместил со главчето надоле,тежиме 1550 грама,плодова вода имам доволно и постелката ми била на заден sид тоа не знам што значи.Утре треба да проверам крв и мокраќа да видиме и тоа како е,брисеви ми рече дека немало да ми прави дека тие пред бременост и тие што ги правев крај 16 недела негативни ми беа.Прашав и за продилното кога може да ми го отвоти и ми рече од 10 октомври да појдам кога сакам ќе ми отворат. Воедно на Тигарче да и честитам синчето,брзо опоравување и се најубаво.
Мами јас сум пρезадовлна од Чаиρ услуга сестρи доκтоρи,тρебаше понеделниκот ама пρитисоκот не ми се спушташе подоле ,oд 160 со 100 и затоа вчеρа бидна дуρи не се мислете за болницата се е на место туκа поздρав Мами
Како што сум читала по интернетов, мукозниот чеп се ствара откако ќе настапи бременоста, го затвара отворот на матката и така го штити плодот. Со негово паѓање започнува процесот на породување. Не се случувало кај сите да падне, или барем не се приметува секогаш. Кај мене беше лигав исцедок (малку пообилен) со белузлава боја, со неколку точки крв. Со лесно нека ти е и тебе
женски на 19ти во 20часот сее родии синчето досега лежевме на болница, со царски испадна и плус жолтица фати бебчо наш.. фала ви на сите за подршката ии тука сум за пак не ве напуштам