Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Iva Mitrevski

Iva Mitrevski Истакнат член

Се зачлени на:
    14 октомври 2020
    Пораки:
    1.350
    Допаѓања:
    7.242
    И јас тоа ќе кажев, потврдено и е дека има бременост што сторивте плукање по докторот :rofl:

2. Natashka1988

Natashka1988 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 ноември 2020
    Пораки:
    1.060
    Допаѓања:
    4.463
    Напредок во која смисла?
    Тоа не се очекува да порасне 5 цм или не знам како, кај мене следев бета, и според неа се водевме дека бременоста напредува.. на секои 48 часа, и норнално, срцевата акција што ја чекаш...
    Или времево денес ме отупавува и не сфаќам каков напредок... Тоа му се основни алатки периодов...
    Не знам од каде си, но ако е се ова вака, заслужуваш темелен преглед и саглам третман... џабе е телефонски...

На Stressed Out, IRBBB, KonstantinaM и 3 други им се допаѓа ова.
  3. KonstantinaM

KonstantinaM Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2019
    Пораки:
    1.740
    Допаѓања:
    9.602
    Прочитај од почеток ова веќе трет доктор и е,и првите двајца гледале нешто" што не одговара на неделите и предлагале киретажа,денес требаше за бета да оди (немаше испитано)...и ете со трет доктор искуството е тоа,а со бетата што се случи не знаеме.Вчера беше загрижена и претпоставувам затоа сите така изреагираа.

На Natashka1988 и IRBBB им се допаѓа ова.
  4. Be-yO-nCe

Be-yO-nCe Популарен член

Се зачлени на:
    6 март 2013
    Пораки:
    1.430
    Допаѓања:
    6.954
    Јас како што разбрав воопшто немаат направено бета туку пак само потврдиле дека има бременост ама не одговара за неделите и да оди пак по неколку дена а не знам баш дали за толку кратко време ќе можи да се види некаква промена..

На KonstantinaM и Natashka1988 им се допаѓа ова.
  5. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Се зачлени на:
    16 октомври 2019
    Пораки:
    8.325
    Допаѓања:
    33.663
    Затоа јас ја прашав како е бетата. Ако е покасно зачната, веројатно е пониска и не одговара на 8ма недела, па затоа досега не можеле да видат сакус. Во секој случај, исто како Наташа и јас пратев бета по 48ч за да се види дали правилно расте или не. Оти не дај Боже може да е и вонматерична бременост, а за тоа киретажа не се прави.

На jarec6, KittyCat:), Naatashka123 и 3 други им се допаѓа ова.
  6. KonstantinaM

KonstantinaM Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2019
    Пораки:
    1.740
    Допаѓања:
    9.602
    И јас на тоа мислев,сабајле беше тргната за бета...(ама и јас мислам не направила).

На IRBBB и Be-yO-nCe им се допаѓа ова.
  7. Milen4etooooo

Milen4etooooo Истакнат член

Се зачлени на:
    8 април 2010
    Пораки:
    74
    Допаѓања:
    80
    Девојки фала на сите за одвоеното време, поддршката,советите... Направив се што ми кажаа, за бетата бев тргната сабајле ДА, му реков на докторот ми кажа дека сега нема да ја провериме, ми даде упат за во лабораторија,направив крвна слика и резултатот остана таму...незнам за каков НАПРЕДОК станува збор, незнам ни дали би имало воопшто нешто, следам совети и се консултирам, не оставам ништо на случајност.. Побарав само мислење од вас и секако бев тргната за испитување на бета,но мислењето на веќе третиот доктор беше тоа. Од Кочани сум но прегледите ми беа Кочани, Делчево и Скопје и мислењата се тие. Деталниот преглед секако ќе го направам и без да ми каже одредена членка...Вознемирена сум и оваа тема би ја ставила веќе во мирување... Фала уште еднаш за добрите мисли

8. Milen4etooooo

Се зачлени на:
    8 април 2010
    Пораки:
    74
    Допаѓања:
    80
    Девојки фала на сите за одвоеното време, поддршката,советите... Направив се што ми кажаа, за бетата бев тргната сабајле ДА, му реков на докторот ми кажа дека сега нема да ја провериме, ми даде упат за во лабораторија,направив крвна слика и резултатот остана таму...незнам за каков НАПРЕДОК станува збор, незнам ни дали би имало воопшто нешто, следам совети и се консултирам, не оставам ништо на случајност.. Побарав само мислење од вас и секако бев тргната за испитување на бета,но мислењето на веќе третиот доктор беше тоа. Од Кочани сум но прегледите ми беа Кочани, Делчево и Скопје и мислењата се тие. Деталниот преглед секако ќе го направам и без да ми каже одредена членка...Вознемирена сум и оваа тема би ја ставила веќе во мирување... Фала уште еднаш за добрите мисли

9. Marge

Marge Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    1.053
    Допаѓања:
    4.119
    Немој да бидеш вознемирена, кај мене беше можеби и исто на почеток. Јас искуство никакво, со плачки дојдов дома, тестови позитивни, урината покажа бремност, докторот ништо не виде. Ми рече дојди за 2 недели, во меѓувреме ми зема крв и толку, збор повеќе не ми кажа. Тоа е ко меч со две острици, нашето пребарување по интернет, за мене лично. Јас тогаш одлучив да му верувам на лекарот, ниту побарав резултати, ниту сум побарала до сега. Слушам негови совети, дисциплинирана сум за се што ќе ми каже и сега за сега, се оди добро (фала му на Бога). Тоа е индивидуално, правилно или не, нема, така да, мисли позитивно, надевај се на најдобро и се ќе биде добро :f:

На Ula, Snowflake92, mace89 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. Milen4etooooo

Се зачлени на:
    8 април 2010
    Пораки:
    74
    Допаѓања:
    80
    З
    Затоапрашав да видам има ли ваков случај како мојот или сличен, сакав да се утешам и да споделам мислења кои можеби ќе ми бидат од помош. Фала, се надеваме и јас и мојот сопруг на најдоброто
    ❣️

На Marge му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Martka

Martka Популарен член

Се зачлени на:
    8 април 2017
    Пораки:
    1.871
    Допаѓања:
    4.855
    Извини душичка,ама докторот твој сигурно е стоматолог....бременост без бета:o,иначе и врапче на гранка знае при најрана бременост се зема одма крв за таа вредност и потоа таа вредност се следи.Прочитај му го тоа на докторот твој....леле какви доктори постојат(facepalm)...И овој да ти имал лиценца:headbang:

12. Natashka1988

Се зачлени на:
    29 ноември 2020
    Пораки:
    1.060
    Допаѓања:
    4.463
    Не збориме овде за доверба. Ниту за слепо верување. Му верувам на Димчев, но не слепо. Имаш право да знаеш. Твое право, твое тело, твои анализи. Се што сакаш имаш право да прашаш, да не ти е јасно, да препрашаш. Ако си помирна така, имаш право и да не прашаш ништо. Лекарот не е Бог. Тука е да помогне. Тој тебе. Не ти нему.
    Се друго? Небитно, скроз.
    Ти посакувам среќа натаму.

На Pacient srna, IRBBB и Milen4etooooo им се допаѓа ова.
  13. Iva Mitrevski

Iva Mitrevski Истакнат член

Се зачлени на:
    14 октомври 2020
    Пораки:
    1.350
    Допаѓања:
    7.242
    Јас прв пат кога бев на преглед бев 4+4 само тест позиривен имав, бета ниту еднаш не ми испитаа (од почеток водам бременост во систина) туку одев на недела дена на ехо додека не се појави јолк сак па ембрион па срце, така да не е единствена што не испитала бета :)

На abc1234, Ula, Bella_Stella и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. Natashka1988

Се зачлени на:
    29 ноември 2020
    Пораки:
    1.060
    Допаѓања:
    4.463
    Ама нормален развој си имала, така? И на јолк, и на ембриончето, се редоследно?
    Кај мене беше како колабиран, смежуран сакусот, и немаше како да се дознае дали ќе продолжи натаму да се развива или толку е... единствен начин беше да се следи динамиката на бетата...
    А да си беше од старт се ок, нормално дека немаше да давам на два дена да ми ги искинат вениве.... :)

На Martka, Stressed Out, Iva Mitrevski и 2 други им се допаѓа ова.
  15. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Се зачлени на:
    16 октомври 2019
    Пораки:
    8.325
    Допаѓања:
    33.663
    Ив, членката последен пат добила менструација на 16.01 и до денес никој не видел на ехо ништо. По дпм таа веќе е влезена во 9та недела. Најмногу муабетот (барем мене) ми забоде око кога докторот или неколку доктори и советувале киретажа, бидејќи не виделе ништо. И мене тоа ме чуди. Како може никој да не и рече да испита бета. Можеби е подоцна овулација, можеби е биохемиска, можеби е вонматерична... многу можеби има.

На Martka, Stressed Out, Ula и 8 други им се допаѓа ова.
  16. Lili4e

Lili4e Истакнат член

Се зачлени на:
    7 февруари 2021
    Пораки:
    944
    Допаѓања:
    1.555
    Здраво женички, како сте? ве читам различни теми паднале деновиве :) Со првата бременост бев многу активна, одев на работа, одев на предавања за трудници во Систина, потоа на јога за трудни итн. Сега по 5 год со оваа бременост ништо од ова, од дома работам и не излегувам многу. Наутро кога го носам син ми во градинка, едвај се враќам, ме боли од двете страни долу. Ова дека не движам или остарена сум?8-| Леле кај ми е крајот,денес почнуваме 28ма недела.

Друго, кога правевте последни брисеви? Дали можам во 30та недела, или мора покасно?

и трето, дали некоја може да ми каже подетално за здравствено осигурување преку Еуролинк како оди, што со покривање приватен пораѓај? Требаше ова порано да го прашам, ама ај никогаш не е касно:l:

На Naatashka123 и mace89 им се допаѓа ова.
  17. Andrejaaaaaa

Andrejaaaaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јануари 2021
    Пораки:
    1.691
    Допаѓања:
    8.454
    Иста бев и јас, со првото бев триста на саат, нит памтам да ме заболело нешто, ни да сум се замарала што е ова како е ова, многу лагана бременост имав, и бев релативно млада и што ќе кажеше докторот тоа, ниту сум отварала интернети нити сум читала... Е сега, скоро 7 год подоцна е скроз друга песна, како ова да ми е прва бременост сум, многу понапната и пооисплашена.. А и што се однесува до бременоста како бременост исто, многу потешко ја проаѓам... Не дека памтам многу од првата, ама памтам дека бев нон стоп во движење, искочен, друштва, дружења, 24/7 активна, а сега до маркет и до школо да отидам после одмарам 30мин да дојдам на себе....

На Lili4e му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Trpkovska

Trpkovska Популарен член

Се зачлени на:
    17 април 2019
    Пораки:
    908
    Допаѓања:
    1.578
    Јас последни брисеви правев 31 недела, чисти беа. Тоа со осигурување обично покриваат одредена сума да не кажам поголема, ако има нешто плус си доплаќаш ти. Јас сум преку триглав иако не знам колку се сериозни.

19. Luna91

Luna91 Популарен член

Се зачлени на:
    15 јули 2013
    Пораки:
    3.229
    Допаѓања:
    17.973
    Мене за брисевите докторката ми рече од 35-37 недела.
    Ми падна малку чудно, затоа што мислам со првото порано ги правев,но сепак оставив за 35 недела.

20. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.691
    Допаѓања:
    21.363
    Многу сакам да сум во право и да си слушнеш срценце што поскоро. (fingers)

На Martka, Milen4etooooo, Prolett и 1 друга личност им се допаѓа ова.