Мене мн ме болеше на почеток стомак и препони, ја па се си носев несесер со гаќи, влошки и лекови лекав да ми дојде хаха и после кога утврдивме дека сум бремена мн ме болеше стомак ептен ми беше дтрав на пет мин проверував у вц дали сум прокрварела будало женче. Нормални се грчеви и болки во карлица сега ќе ти се мести и спрема организмот за бебето мислам дека пиев магнезиум со Б6
Pa treba porano vo slucaj da izleze.nesto pozitivno da imas vreme da se izlecis. Ako ti se cisti nemas gajle
Па да. Затоа и се прават, ако не дај боже има нешто да се делува. Утре сум на преглед па ќе прашам пак ако може порано да ми ги земе.
Мене матичната ми рече после 30та, а гинекологот што ќе ме пораѓа ми рече во 35та. И во 35та ми рече да закажам термин за преглед и за брисеви.
Девојки две прашања: 1. Дали пиете калциум (и ако да кои) и дали ги препишуваат по индикација или сите треба да земаме? 2. Итно ми треба предлог матичен во Скопје кој прима пациенти, се јавив на неколку др што се вртат низ форумов и не примаат, а реално не знам никој и немам за овде кој да прашам освен вас (може и во лп да ми пишете, битно морам да се скрасам негде). Ве гушкам и посакувам сончев ден и покрај то што е надвор облачно .
Мамичке: 1.Јас колку што знам не пијат сите калциум.. Јас прашав и ми рекоа да не пијам(секојдневно пијам и јадам млечни производи, кисело млеко, јогурт..) 2.Не знам да одговорам... Имај убав ден и ти мамичке..
Јас пијам калциум, заедно е со витамин д. Трансфузиолог ми ги даде. Идеос 500, Така се викаат, за шмукање се. И гинекологот ми потврди дека може да ги земам.
Јас не земам калциум. Исто вака мене ме удри мозокот едно време за флуор да земам, ама на сите суплементи, доста ми е. Сега земам само премама, витамин Ц, витамин Б12 (заради анемијата) и магнезиум. За матичен, ако не ти е далеку, јас одам кај д-р Билјана Трајановиќ, ординација гинекомама во поликлиника Ѓорче. Праќај повеќе сонциња, оти притисокот 0 ми е, можам 40ч да спијам.
1. Јас прашав ми рекоа дека нема потреба, само ако има индикации се пијат плус. 2. Ај да провериш во ординација др.Ложанковски. Скоро сигурна сум дека примаат пациенти, јас таму одам и сум презадоволна. Ординацијата се наоѓа во центар, карши Јосип Броз.
За матичен јави се во Ултрамедика кај др. Филип Исјановски мислам дека прима пациенти за матичен. https://www.facebook.com/Ultramedika-171671039594730/ или во МАМА кај др.Надица Геровска незз дали провери.
1. Мајка за ова прашање незнам зошто не пијам. 2.ПЗУ Мама - Др.Надица Ѓеровска прима пациенти.Кај фонтана парк е со локација Имаш доста избор и други мајки ти пишале твое си е да избереш
@Prolett @brm_brm @Stressed Out @IRBBB @kostovaivana @KonstantinaM @abc1234 Фала ви многу друшки, од огромна помош сте. За калциумот, прочитал мм требало после 17та недела да се пие и сега треба да пијам нели . А ниеден др не ми има кажано, па ај да ве прашам вас најубаво дали е обавезно.
Најубаво прашај доктор, ама ако пиеш пренатални витамини и јадеш млечни производи по мене немаш потреба да внесуваш дополнително
Veke ti pisale za ideos 500 i jas tie gi zemam, si gi pobarav i doktorot mi rece eve ti gi ovie da ne se matkas po analizi za nivo na kalcium i vit d ovie ne se jaka doza teraj so niv
Да, истото и јас го мислам... Прашај др за сигурно.. Ако има потреба ќе пиеш, ама внесуваш преку исхрана, нема потреба..
Мене ми ги дадоа бидејќи примам Клексани цела бременост,ако немаш индикации не мислам дека имаш потреба дополнително да пиеш.
Да, да, ќе прашам обавезно. Во меѓувреме ќе почекам. Туку на мисла ми беше дали сите треба да земаме, а во пренаталниве што ги пијам видов дека нема и сега нормално паники дали сум пропуштила нешто .
Јас не пијам. Досега ми нема доктор речено да ги пијам. Освен Премама, магнезиум и витамин Ц друго не пијам. Ама нема ден без јогурт, млеко, сирење... било што млечен производ да изедам. Ако внесуваш и ти доволно мислам нема потреба дополнително