Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.989
    Допаѓања:
    59.659
    А за што се овие?

2. nevenask

nevenask Истакнат член

Се зачлени на:
    20 декември 2012
    Пораки:
    237
    Допаѓања:
    242
    devojki, meram pritisok, ok e, ama pulsot postojano mi e megju 80 i 90,duri nekogas i do 95. inaku 24 nedela sum. zapoznaena e nekoja so ova?

3. Natashka1988

Natashka1988 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 ноември 2020
    Пораки:
    1.060
    Допаѓања:
    4.463
    Најдов исто на позајмица, но ги кршам на две и така.... сепак, не се нели за третман подолг од 1 недела...
    Комсултации и во Систина...
    Лежам 24/7, некои денови супер, некои со болки... терапија примам и контроли... емг-то било во функција, ама ковид имал тој што го работи и знаеш во Мк, се стои...
    21+ 2... да дочекаме 30 бар....

На Sofi.ja му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.409
    Допаѓања:
    18.647
    Ќе биде добро само позитивно. Знам далеку ти се гледа 36та ама ќе видиш како ќе летне време. Па ќе веслаш до 40та:D
    Јас 10 недели ги прележав, се прерадував кога во 30та ми рече може по малку да се движиш. Само не се нервирај и не си прави стресови.

@monik55 за предвремени контракции ги даваат,за смирување.

На IRBBB, mace89 и Natashka1988 им се допаѓа ова.
  5. Natashka1988

Natashka1988 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 ноември 2020
    Пораки:
    1.060
    Допаѓања:
    4.463

Додека лежеше, имаше повремено болки?

6. KittyCat:)

KittyCat:) Популарен член

Се зачлени на:
    7 ноември 2018
    Пораки:
    2.105
    Допаѓања:
    14.835

Нормално е пулсот да биде повеќе во бременост и за бебето пумпа срцето да стаса се до него...
    Ја сега го мерев пулсот ми е 118 така да.... Кога ми е над 125 имам проблем

На Autumn Love и mace89 им се допаѓа ова.
  7. nevenask

nevenask Истакнат член

Се зачлени на:
    20 декември 2012
    Пораки:
    237
    Допаѓања:
    242
    ne znam veke sto e normalno, samo sw potresuvam za se i sesto, duri se mislev ekg da pravam, ama sega pa so koronava ic ne mi se odi po doktori

8. KittyCat:)

KittyCat:) Популарен член

Се зачлени на:
    7 ноември 2018
    Пораки:
    2.105
    Допаѓања:
    14.835
    Мислам дека нема потреба да правиш сепак ако ти е мисла консултирај се со лекар

На nevenask му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Andrejaaaaaa

Andrejaaaaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јануари 2021
    Пораки:
    1.691
    Допаѓања:
    8.454
    Некаде имам прочитано, дека во бременост нормално е да ти чука 20% побрзо од нормално...мене ми варира пулсот од 70 и нешто до кај 90 и нешто....

На nevenask, mace89 и Autumn Love им се допаѓа ова.
  10. Stressed Out

Stressed Out Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2018
    Пораки:
    2.726
    Допаѓања:
    14.564
    Исто тој период ми беше слично,имав тахикардии и вознемиреност,пулсот ми беше висок,без грижи ќе помине.

На nevenask му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.409
    Допаѓања:
    18.647
    Да, од време на време имав..и едвај го чекав секој следен преглед за да ми кажат дека е се ок со бебето и дека цервиксот се зголемил за некој мм.

На lia22, Natashka1988 и IRBBB им се допаѓа ова.
  12. Ula

Ula Популарен член

Се зачлени на:
    29 јули 2013
    Пораки:
    430
    Допаѓања:
    1.185
    Нејќам да те плашам ама кај мене вака почна имав ултра краток контакт со луѓе што после излегоа позитивни и мислев дека нема да ме фати, но по три дена првин ме имав дијареа и тоа два дена ми траеше, петтиот ден се чуствував малаксано и покрај трудничкиве болки во кичма, грб ме болеа и коските и мускулите секаде особено мускулите на газот и нозете. Имав макс температура од 37,5 и чуствував треска. Почнав да поткашлувам и да ме гребе грлото. Носот секако ми беше затнат. На 6-от ден од контактот се тестирав и излегов позитивна и тие денови ми беше добро со највисока темп 37,5 и треска ме факаше но без енергија и поголема болка во мускули и коски. Кога мислев дека ќе ме пушти тогаш ме удри посилно не качував темп висока ама имав треска и се поголема малаксаност. Затната скроз и кашлав како старица. Ја во суштина никад не сум страдала од грло ама уште кашлам.
    Од терапија смеев да пијам парацетамол,
    ампули за имунитет, аспирин 100,
    витамини C - 1000mg, D3-2000mg, Bcomplex 3x1,
    Минерали - Magnesium+ B6, Cink x 30mg,
    Omega x 1000mg,
    Propolis kapki,
    Мелеми - синапово семе, лененово семе,таан i мед ова за кашлањето и да не ти се соушти на плуќа, за железо и имунитет мед со коприва семе и со ова се јаде и 2-3 урми, 2-3 смокви, прстофат суво грозје и две три коцки темна чоколада
    Чаеви - Камилица за да се мокри почесто, прегорен шеќер со млеко и путер за грлото, ловоров лист со цели оревчиња(ако имаш) исто за кашлањето, ѓумбир со мед и лимон ова за се е убаво, нане и тоа чаевите највеќе треба да ги пазиш
    жалфија, бел слез, магданос тоа не смее и не се мешаат повеќе од два хербални во исти ден
    Мн пиев вода со алое вера, сокови цедени и компоти особено од аронија.
    Ако си во првиот триместер ќе смееш да пиеш ивермектин ама се со консултација на доктор...

Последна измена: 17 март 2021
    На kostovaivana и KonstantinaM им се допаѓа ова.
  13. Lili4e

Lili4e Истакнат член

Се зачлени на:
    7 февруари 2021
    Пораки:
    944
    Допаѓања:
    1.555
    Јас ехо на срце правев кај др. Драшко, и мене ми спомнаа да направам па за мирна глава ете помина и тој преглед. Ти пишаа погоре членките цена во Прилеп и во Систина.

Корона прележав во 18та недела, само витамини ми препорачаа. Не знам каде фатив, битно полесно ја поминав. Пијај течности и витамини, и следи ситуација.

Грчеви на нога ме фаќаат сред ноќ, лелее грдо чувство. Таман ќе се подразбудам, и малку ќе се затегнам и оп закочувам. Поарно да не се тегниме :D Пијам магнезиум директ.

Денес сум 28+2, наредниот петок да закажам за преглед и брисеви таман е жени или? Ајде уште тие останаа и да не ги мислам. После уште на 2 прегледи планирам, па доктор да барам за пораѓај, па цтг... и така лесно да си се породам :)
    Сонце надвор, малку подруго спрема вчера е чувството..

На Elen@, ivance.., Afrodita12 и 7 други им се допаѓа ова.
  14. mace89

mace89 Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2011
    Пораки:
    2.047
    Допаѓања:
    4.106
    Мамички дали ако уринокултурата е чиста сепак може да се има некоја инфекција? Сте имале ли вакво искуство? Во 12 недела брисевите ми беа чисти, и оттогаш секој месец правам уринокултура и се е ок. Но од време на време забележувам жолто зелен секрет, во мала количина и ми се јавува по еднаш на две недели од прилика до сега. Немам чешање но незнам дали е нормален ваков исцедок. Сега сум скоро 27 недела и сакам да почекам до 32 за брисеви но од друга страна ми е страв да не сум закачила некоја инфекција а не менувам вц, немам односи, хигиена на ниво али пак ете во мисли сум (facepalm)

На Prolett му/ѝ се допаѓа ова.
  15. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Се зачлени на:
    16 октомври 2019
    Пораки:
    8.325
    Допаѓања:
    33.663
    Може урината да ти е чиста, а секретот да е од вагинална инфекција. Мада појачан вагинален секрет во бременост имаме сите. Нека не ти е на мисла, сега нека ти ги направи матичниот брисевите, па ако има потреба ќе ги повторите при крајот, ако не, некои само еден брис земаат за стрептокока во 35та недела и толку.

16. brm_brm

brm_brm Форумски идол

Се зачлени на:
    13 декември 2016
    Пораки:
    5.374
    Допаѓања:
    5.244
    Уринокултурата си е башка за уринарни инфекции.
    А вагиналните инфекции се башка, нели. Исцедок е нормална појава, добро е што немаш чешање. Пробај дур да направиш брисеви одмивај се повремено со камилица или сода.

На Prolett и mace89 им се допаѓа ова.
  17. mace89

mace89 Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2011
    Пораки:
    2.047
    Допаѓања:
    4.106
    @IRBBB @brm_brm фала ви мамички. Иначе ми има спомнато матичната дека ако има вагинална инфекција има шанси да покаже и преку уринокултура но сепак не било 100% така затоа и посебно се испитуваат. Матичната ми е во изолација така да ќе треба да почекам дури некаде 30 недела ќе ми се фати за брисеви али ќе си ги направам за да ми биде мирна главата. До тогаш ќе се одмивам со сода и со камилица :hug::hug:

На Prolett, Naatashka123 и IRBBB им се допаѓа ова.
  18. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.989
    Допаѓања:
    59.659
    А да земеш о некој вагиналето што се на природна база.
    Пишии на вибер одма враќа ке ти каже што да земеш.

19. mace89

mace89 Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2011
    Пораки:
    2.047
    Допаѓања:
    4.106
    Ќе и пишам. А има ли некои што се добри на природна база да ми препорачаш?

20. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.989
    Допаѓања:
    59.659
    Не сум ставала до сега и незнам да ти кажам, имаше нокој од тука пишано ама не ми текнува какви.
    Во 12 недела кога бев за брисеви полна бев секрет бел, ме исчисти она но сега пак ми се појавува.