Се слушнав со неа ми кажа Вагисан вагиналети да ги користам на природна база за обновување на микрофлората додека да направиме брисеви
Фала ти многу ,еве денес немам температура а кашлам сеуште.Правев тест ама од брзите домашни не знам колку се точни...ќе видам денес утре како сум,ако не да одам да се тестирам,секако пијам витамини течности...нека поминува.Ти сега како си,ти помина?
Здраво.Немам никогаш користено вагиналети.22+5 сум.Во поседната недела како да имам зачестен бел исцедок.Вчера бев на преглед и гиникологот ми рече дека тоа е нормално, но и ми препиша вагиналети, како за превенција.Па би сакала да ве прашам колку длабоко треба да ги ставам
Јас користев вагиналети во 13та недела, легни на грб со нозете свиткани и со прст ќе си ја ставиш колку што можеш подлабоко, но во никој случај не користи апликатор.
Јас во декември имав големи маки со главоболки што траеја по 3 деноноќија непрекинато и го праша гинекологот, ми рече дека во такви ситуации смеам да се напијам аналгин (реално само тоа ми помогна, ниту облоги, ниту парацетамол).
Mojot rezultat Kraj nema na moite maki. 3 dena pred intervencija chisti brisevi,a sega za tolku kratok period...da ne komentiram mnogu ama po se izgleda MNOGU DOBRA STERILIZACIJA na instrumenti pravat. Kolku e opasna bakterijava vo bremenost? Off
Јас лани ја имав, но не во бременост. Досадна е, како и секоја бактерија. Ја има во дебелото црево и лесно се пренесува на вагина.
Девојчици, ве молам дајте ми имиња кои беа тие доктори од ГАК што се нафаќаат на природен пороѓај после царски на помала разлика меѓу деца? И има ли такви во Чаир?
Дали некоја се соочила со болка во десниот јајник и болка во десната нога цела ден трае болката во второ тримесечје.
@mace89 Мене ми беа брисевите чисти и урина секогаш стерилна, ама имам мн бел секрет, а еднаш забележав и така бледо зелено. Веднаш појдов на гинеколог и тој ми потврди дека имам мн бел секрет и ми препиша 2 дози полигинакс вагиналетки. Еве денес 5 тата ќе ја ставам, па бап ќе видам дали ќе го снема тој досаден бел секрет. И првата бременост имав така, а секогаш брисевите и контролните папа тестови после пораѓај ми беа чисти. Стварно не ми е јасно од каде и што и како. Сепак најубаво гинеколог да консултираш.
Колкава разлика е меѓу бременостите? Мене ме водеше до крај Адела Стефанија за природно иако ми беше препорачан строг царски од матичен и други специјалисти од ремедика. Да не го надносев и постелката да не беше веќе спуштена ќе ме породеше.
И јас имам цело време исцедок али така водест со бели трагови и ми кажаа дека бил нормален. Но сега се загрижив затоа што некако смено боја а и пред две недели го имав, па затоа помислив да не е некоја бактерија. Ќе пробам сега со вагиналетите па ќе видиме брисевите што ќе покажат @ivance.. ти кажаа ли од што ти беше заматена плодовата вода? За која бактерија станува збор што не ја детектирале брисевите
Kakvi se tie aplikatori? Baska se kupuvaat? Jas imam koristeno samo so crinone gelot ama toj taka e spakuvan vo aplikator
Искрено немам поим. Многу оддамна имам користено канестен, во нив имаше апликатор. Без него јас не можев да ги ставам вагиналетите.
Jaс добра сум денес прв ден по изолација, бев на преглед, на трансфузиологија и добра сум бебето е супер.Јас инаку уште кашлам и носот ми е ептен затнат без оперил не дишам...
Има апликатор во самото пакување микорил или канестен вагиналетки, ама јас прочитав позади во упатсво дека во бременост побезбедно било да не се користи апликаторот...