Ете, не сум знаела дека во бременост треба да се избегнува апликатор, затоа не ми беше јасно зошто членката погоре имаше напишано.
Јас пак никогаш немам користено апликатор, за ниту едни вагиналетите, ниту сега во бременост, ниту пред тоа..
Речиси две и пол години. Она некако психички се спрема дека ќе мора истото да го помине заради трендот кај докторите, а бебето сега во 34та недела е веќе таман наместено со главата за природно раѓање.
Вујна на маж ми се има породено природно после царски во Чаир, после, со две години разлика. Детаљи незнам, само знам дека првото и беше царски второто природно.
Дали некоја од вас ја следи бременоста кај др Митко Ивановски и ќе ја пораѓа, гледам кај нив на страната го нема во гинеколози акушери.
Mene mi gi vodese bremenostite i me porodi a go nema zatoa sto obicno vodi bremenosti i gi poraga onie koi lecele sterilitet kaj nego, toa i mu e specijalnost infertilitetot.
Немам никаков контакт, плус се работи за трудница во ризична група на години. Чим нејзе ја породиле така може и други.
Zdravo kaj meene srceva reakcija imashe vo 10 nedela. Pred toa koga bev na pregled doktorkata mi rece koga ke dojdes na sledna kontrola ke sledime mi dade odma da proveram krvna slika. Bez panika ne se nerviraj.
Јас ги користев канестенот, одат со апликатор, но гинекологот ми кажа никако да не го употребувам бидејќи во бременоста не смеело толку длабоко да се ставаат, дали значеше тоа само за канестенот, незнам искрено..
Јас првите брисеви кога ги правев беа чисти ама имав бело прање и се нервирав ептен. Матичната ѓи рече полигинакс ставав6 дена и значително се снамали скоро и да немам сега. Ама со апликатор никогаш немам ставано.
Ве читам тука скоро сите пишувате шубе им е на мажите,,, само кај нас е обратно, мене ми е шубе Мм нон стоп ми вика, ајде бе и јас сум душа, малку само, имај милост, зашто не кога имаш нормална бременост, а јас пуста неможам да се опуштам никако...
Јас сум како тебе ист случај е и кај нас.... и јас имам нормална бременост, и докторите од почеток ми рекоа може, нема проблем ама јас имам страв цццц
Женички што може да се пие за заб, ме боли денес ужасно се напијав парацетамол се смири болката малку, дали може уште еден подоцна или нешто друго доколку се повтори болката? Инаку сум 10+1
Кај нас и на двајцата ни е шубе. Не ни сакам да мислам на тоа После да се стресувам да не ми е исцедокот од тоа, па грчеви да не имам, па некоја инфекција да не закачам сепак маж ми иде на работа и користи таму заеднички тоалети. Има време за се, кој си сака нека си тера ние понатаму ехее колку ли време имавме за уживање додека го правевме бебуш сега само меше си галиме
Има ли некоj искуство со скратен цервикс и омекнат?ноќеска станав за во вц и гледам пак крв, дојдов во болница,ми дадоа прогестерон, мг и инфузии и сега ме пратија во Ск.Од терапија ми дадоа добростон на 12ч,индометацин на 6ч,мг директ 2х400,2 инекции за зреење флостерон.денес сум 25+6, цервикс 16мм и фланелинг 16, ми рекоа отворена скоро 2 прста.сега не крварам, бебе титула,само да поседи во меше.
За тија флостерон инекции ми рекоа дека се за зреење на плод а во упатството сосем друго пишува дека е кортико стероид кој има антиинфламаторно дејство и дека не е е за бремени,исто и индометацинот.ги има ли примено некој?