И јас не знам што ми се случува со хормоните ама нема ноќ а да не завршам работа Секоја вечер со различен сум, кутриот го изварав за сите пари Некни ми се случи на сред бел ден од мирно седење, се запрепастив Инаку искрено вака немам ни помислено не ни имам желба а и не смееме и затоа ми е чудно..
И јас немам желба воопшто, 0 од старт, очекував дека ќе рипне либидото во второ тромесечје така викаа, ама еве скоро у трето влагам ништо.... Немам никаква желба, може и затоа и сум стегната немам елан да се опуштам а сакам стварно сакам, ради мм, стварно е греота ☺️, ама затоа соновиве...
И мене жал ми е за мм, ама ни јас сакам ни тој, страв му е, башка во грч двајцата не ми иде некако. Уште малку до крај, нема да не остават ради тоа. Јас од што сум стегната од секогаш, ми вика нит се отвараш ни ништо. Со триста провокации со првото никако не се отварав и мораше со царски
Прополис, витаминиве за бременост нормално плус зс магнезиум и железо, чај од ѓумбир со мед и лимон, ништо посебно. Грлото ме болеше многу, и затната бев
Здраво најубави трудници, прва бременост ми е. Некаде скоро 8 недела сум па ме интересира дали некои работи ни се забранети?
Оние јаки азиски чаеви, црн, руски чај, хибискуси зачестено... ќе си јадеш се, биди умерена, спокојна, позитивна.... Повеќе на природно, во смисла цедени сокови, протеини, сирење, намаз,кашкавал и нормално нешто што ти,сака,душата, макар бил чипс или виршла една,на не знам колку дена....
Наводно урми, ананас и некои други типови на овошје го омекнуваат грлото на матката и предизвикуваат контракции. Не јадам тоа и не прашав гинеколог, ама мислам дека од малку ништо нема да ти е. За тие состојки да се доволно јаки може треба да изедеш 3 кг урми. Чаеви зелен и црн избегнувај, јаки се. Се можеш умерено. Гледај да е здрава храна претежно. А пројателски совет не претерувај со благо.
Ај види убаво на упатството, мене ми рекоа освен Пантенол ништо друго не е дозволено од пастили за лижење за време на бременост и доење. Исто така жалфија како билка не се препорачува за време на бременост и доење. Можеш и прополис без алкохол да користиш.
Не знам што да мислам и матичен општ и гинеколог ми рекоа може,а аптекарката инсистираше да знае дали доктор ми кажал .
Zdravo, dali nekoja od vas gi ima koristeno Sideral Forte za nisko zelezo i dali se dozvoleni vo bremenost?
Мене ми ги препиша матичната спрема крвната слика, и баш се супер, многу брзо си го оправив железото.