Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.682
    Допаѓања:
    21.350
    А едно прашање. :D Како имате секс со кондом или без? :?:

На mace89 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Dee*Tee

Dee*Tee Истакнат член

Се зачлени на:
    1 октомври 2020
    Пораки:
    534
    Допаѓања:
    777
    Јас пијам Algae Oil дополнително, препорачано ми е од Ремедика уште од прв преглед. Матичната тогаш ми рече може но и не е неопходно, ама јас решив да си ги пијам. Инаку по 1 на ден по оброк се земаат :)

Прикачени фајлови:

На Lolipop796 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Dee*Tee

Dee*Tee Истакнат член

Се зачлени на:
    1 октомври 2020
    Пораки:
    534
    Допаѓања:
    777
    Јас ги користам сѐ уште, ама немам направено контролна крвна слика за да кажам каков ефект имало кај мене...

На Katerina123# му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Katerina123#

Katerina123# Нов член

Се зачлени на:
    3 февруари 2021
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    3
    bitno nemaat nekoj negativen efekt vrz bebeto, ne stetat taka?

5. MilaSs12

MilaSs12 Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    8.880
    Допаѓања:
    18.757
    За заштита од инфекции треба со.

6. Dee*Tee

Dee*Tee Истакнат член

Се зачлени на:
    1 октомври 2020
    Пораки:
    534
    Допаѓања:
    777
    Штом матичната ми ги препиша, а и од Ремедика ми ги одобрија значи во ред се :)

На teddy85 и Katerina123# им се допаѓа ова.
  7. Pacient srna

Pacient srna Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2015
    Пораки:
    6.414
    Допаѓања:
    9.014
    Spermata go omeknuva grloto taka da ili so ili krajnoto nadvor da odi....a za infekcii si znaete sami. Nie celo vreme (van bremenost) imame bez pa ednas nesto ne se pojavilo na brisevi.

На mace89 и abc1234 им се допаѓа ова.
  8. Bella_Stella

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.682
    Допаѓања:
    21.350
    Се тоа ми е познато и јасно. Секако и да имаме без сигурно нема да свршува внатре. До сега 3 пати имавме во цела бременост, сите 3 со кондом од страв од инфекции. Брисеви цел живот имам чисти и јас, ама пусти страв. Тие 3 пати ич не ни беа уживање, особено не на маж ми, пошто во последниве 12-13 години стално имаме без заштита, освен на почеток од врска.. и реално ич не е исто, особено за мажот... :?: Не знам дали да се охрабрам и да си имаме без, ако воопшто се престраши он, пошто си прави филмови, незгодно му било заради бебето. :shake:

На mace89, TutiFuti и Nefertiti. им се допаѓа ова.
  9. Bella_Stella

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.682
    Допаѓања:
    21.350
    Повеќе од јасно ми е тоа. Муабетот ми беше како практикуваат тие што си имаат редовно секс, прашав од радозналост. :)

10. Pacient srna

Pacient srna Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2015
    Пораки:
    6.414
    Допаѓања:
    9.014
    Ne znam koja nedela si ama vo 12-13 god ako se bilo ok zaso sea da ne bide. Mislam deka nekogas i nie previse se furame. Isto mi e ova ko muabetot za mienje ovosje i zelencuk pred nekoj den, se nabiva strav i shube za dzabe. Ako cel zivot go mies dovolno dobro za da ne fatia tokso zaso sea.bi bilo neso poinaku

Da se dopunam i nie pred ivf sme probale so kondom dva pati i ne ide i ne ide koa si odviknat od toa i ja osekam i on i nalet cela rabota

На Kaja991, Bella_Stella и mace89 им се допаѓа ова.
  11. Emotional123

Emotional123 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    8.625
    Допаѓања:
    40.116
    Читав низ темиве и имаше една за секс во бременост, сега не можам да ја најдам. Таму жени кажуваа искуства каде по незаштитен однос закачиле инфекции, но секој е различен.
    На консултација со гинеколози скоро секогаш кажуваат со заштита.

На Bella_Stella му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Natashka1988

Natashka1988 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 ноември 2020
    Пораки:
    1.060
    Допаѓања:
    4.463
    Заради жалфијата, гарант....
    Како се чувствуваш, така... има супстанци и лекови што се каде каде потоксични, па ги даваат..
    Земи детски прополис, пастили на база на мед, можеш и сама да си ги правиш, мед, прополис,и нане, во калапчето за замзнување во фрижидер, и готово...
    А аптекарките се водат по тоа НИШТО во бременост. Диазепамот за олабавување контракци не сакаше да ми го даде, дали сум била сигурна....(facepalm)

На Pacient srna и KonstantinaM им се допаѓа ова.
  13. KonstantinaM

KonstantinaM Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2019
    Пораки:
    1.740
    Допаѓања:
    9.602
    Ќе шмукнам неколку да видам дал ќе се смири кашлицата,фала за идеата за природниве ќе пробам да направам :$,а за диазепам пред трансфер не ми збори од незгодно да одам во аптека мислиш дрога ќе купувам, од моите барав :D.

На Natashka1988 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. MilaSs12

MilaSs12 Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    8.880
    Допаѓања:
    18.757
    Тогаш ке ти кажам за мене. Јас имав редовно без кондом. Немав никаква бактерија цела бременост. Откако сме заедно имаме незаштитен секс, и не сме имале проблем. Хигиена на ниво, добар имунитет и тоа е тоа.

15. minne992

minne992 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 ноември 2013
    Пораки:
    4.431
    Допаѓања:
    26.789
    За заштита со кондом е подобро ..
    Инаку од мое искуство првата бременост до крај без заштита бевме и немав никаква инфекција, втората пак исто до крај без бебе имаше закачено дали инфекција дали бактерија незнам 3 дена во инкубатор седеше дури му помина , третава бременост пак цело време со кондом сме ,, некогаш бактерија или инфекција да закачиш не зависи само од мажот туку од самите секојдневни влошки што ги користиме , јас некогаш и од ними добивам некое чешање,,, засега брисеви чисти

16. jarec6

jarec6 Популарен член

Се зачлени на:
    11 јуни 2010
    Пораки:
    2.796
    Допаѓања:
    18.595
    Јас од кондомот фаќам инфекција, чешање,мирис,менување боја,дали нешто сум алергична на тоа латексот не знам, ама јок да не ги видам :)
    Е сеа не дека редовно имаме додека сум бремена што од гадење претходно, што сега ме болеше утредента стомакот па се испаничив,ама пре не би имала откплку со кондом, не можам ми ствара инфекции.
    Јас ни дневни улошки не користам после бело прање, зелено ми се праи и чеша,нешто феномен сум :D

На Ula, Natashka1988, Bella_Stella и 3 други им се допаѓа ова.
  17. ivana buci

ivana buci Нов член

Се зачлени на:
    19 март 2021
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Zdravo, moze li povekje info za kakov e toj germanski aspirin? Aspirin na Bayer ili nekoj drug? I jas imam hiperagregacija na trombociti :/ najmnogu fala

18. mace89

mace89 Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2011
    Пораки:
    2.047
    Допаѓања:
    4.106
    Пробај со Листерин. Два до три пати на ден кламуцкај во устата по 20-30 секунди и направи гаргара на грлото. Мене тоа ми помага многу повеќе од пастели

На KonstantinaM му/ѝ се допаѓа ова.
  19. MandyLane

MandyLane Форумски идол

Се зачлени на:
    9 август 2011
    Пораки:
    3.842
    Допаѓања:
    25.775

За да се добие инфекција од сопругот, треба и тој во моментот да има некаква инфекција која не е третирана или ептен да не одржува хигиена. Ако е се во ред, нема зошто страв. Поголеми се шансите за инфекција од неправилно бришење со тоалетна после одење во вц, така да уживајте.

На Ula и IRBBB им се допаѓа ова.
  20. Bella_Stella

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.682
    Допаѓања:
    21.350
    @Pacient srna 28ма недела ја почнувам од утре. Е баш така како што кажа, тие неколку пати со кондом беа се само не секс. Да не гледаше некој од страна којзнае колку бевме смешни. :?: Брисеви буквално цел живот имам чисти, ама ајде де...

@Emotional123 абе во теорија знаеме сите какви се препораките, онака сакав да видам ставови. :)

@MilaSs12 епа тоа е, иста ситуација и кај нас...

@minne992 Јас секојдневни одамна имам баталено, немам инфекција никогаш добиено, ама знаеле да ми створат иритација и зголемен исцедок. Кога ќе ги тргнам автоматски и тоа го снемува, едноставно не ги поднесувам...

@jarec6 Епа ете и ние така, немаме, а јас жива изгорена.:lol: Сега добра сум, ама имав периоди кога само таму ми беше паметот. :wasntme: Ќе видиме и тате на што ум е сега, ама дека се измачи со кондомите нема спомнато кутриот. :D

@MandyLane се согласувам. До сега сме немале проблеми, ама дали дека се помачивме за бебенцево..сега на секој детал ставаме акцент. Знам дека не треба, имам супер бременост, не ми е забрането да имаме секс, ама пуста психа...

На Prolett, MilaSs12, Naatashka123 и 3 други им се допаѓа ова.