Мамички доколку една недела се надмине термин дали со мое барање докторот ке сака да ми стави провокација
Бебето честито синче и се најубаво во понатамошниот живот.Ви посакувам брзо опоравување и уживајте со синко....
Првата бременост ја надминав 6 дена и се породив природно,се тргна само од себе.Ретко се скучува бебето да не сака да излезе.Можеби има грешка во рачунањена циклус,термини и сл.Движете се многу,практикувајте односи,и чајот од лист малина предизвикува контракции на матката.Не се грижите ке излезе сам бебуш кога му е дојдено време. За провокација сестра од гинекологија ми има кажано мн лоши искуства затоа така и напишав погоре.
И мене тоа ме загрижува што знам дека е рано за да ми стават провокација. Докторот што ќе ме пораѓа на пријателот заеднички кажал понеделник да одам на контрола и ако е зрел плодот ќе ме пораѓал ??? Како ќе ме породи ако јас немам болки, а и терминот ми е во среда. Од друга страна знаш какви се докторите, ако му кажам понеделник дека сакам да почекам уште ми е страв да не се налути Се надевам се ќе помине како што треба
Mами мене ми падна и чепот,отвоρена бев два пρсти со надминат теρмин 10 дена,поρади тоа што немав абеρ од болκи и снемав плодова вода завρшив цаρсκи немаше веќе вρеме за чеκање,бебуш беше пρед дихидρација со пρитисоκот бев хаос ниκаκо не се симнуваше,ќе ви пишам во поρодилни пρиκазни за тие 3 дена додеκа чеκав пρиρодно да биде не мислете κаκо ќе биде само се да биде добρо,chocolade green eyes i bruno со лесно да ви биде
I jas nemam bolki a terminot mi e vo ponedelnik postelkata mi e zrela plodova voda si ima dovolno vo vtornik ke odam na ctg pa ke vidime sto ke kaze lekarot...
Ако терминот ти е оваа среда и се др е ок стварно нема потреба да те порагјаат со ,сила'. Си имап ти време до среда па тек после ке броиш колку си надносила.Ни прва ни последна си што би надминала термин.ама на др неможеш да му се мешаш тоа е
I jas bev so pominat termin 10 dena, nemav ni bolki ni nisto, a plodova voda imase. Me porodija so provokacija od sto morase veke bidejki mnogu ja nadnosiv. Na kraj koga se porodiv, vodata mi bese zelena od sto bila prezreana i odma koga se rodi malata ja procistia da ne se napie od vodata. Zatoa nemoj da se plasis, tie se doktori i si ja znaat rabotata. Kako ti velat taka pravi. Bez strav i so lesno.