Мене минатиот пат прегледот ми траеше 10 мин само. Дали дека се брзаше незнам. Но си кажа се како што треба. Во иднина би сакала за тие пари да трае повеќе
Можно е да ја чекале во сала или нешто слично, па затоа брзала. Но не е во ред, јас дури и би чекала да заврши со друго, само да не е краток прегледот. Иако, би рекла нека е сè во ред, па нека трае и 10 минути. Кај мене беше малку друга ситуацијата, имаше и причина што мораше подолго да гледа. Кога одев кај Петровска во Систина, прегледот траеше 5-10 минути и тоа ме нервираше, но секој преглед беше толку. Мислам дека и 1 час да трае преглед, пак ќе ти е малку да си го гледаш на екран Со една членка тука се зезавме, таа гледаше онлајн да си порача ехо
Да беше некако во брзање. Ајде се надевам дека наредниот преглед ќе ми посвети повеќе внимание Си закажав прва така да очекувам и убави сликички Иначе за докторката како професионалец немам збор, се позитивно
Здраво женски. Вчера докторката бебе на ехо го измери 21+4 а според последна менструација сум 20+0 недела. Во понеделник сум на втор скриниг па и на тоа ехо ќе видам како ќе го измерат,бидејки вака ми се менува и терминот за породување. Дали има и некоја друга вака како мене?
Termin ne se menja radi merki, treba da imas poveke od 2 nedeli razlika vo golemina pa da vidat dali ke ti go smenat. Retko koe bebe e po merki za nedelata taka da uzivaj moze i ke se poramni do kraj
Ретко на некоја скроз да е бебето исто и по менструација и по мерки од ехо. И кај мене е постојано 5,6 дена понапред, но терминот си е ист за пораѓај. До крај може ќе се изедначи
Тоа ми е во мисла и Ливринова е супер али некако па дека и во Ремедика си терам оддамна и сега ситуација со Ковидов Здравје тек почнувам 7 месец имам време за мислење
Jaс сум иста, нит кондоми нит улошки особено секојдневни. Никад не сум имала секрет бело прање де. Јас спијам и без гаќи и така и сега терам спијам без гаќи и чудо на пижамите мн ретко имам секрет, а чим облечам гаќи крај. Инаку на мене и предходниот доктор и сега овој ми рекоа ако имаме секс без кондом. Ние па за среќа или не не сме имале од како го направивме мислам односно имавме додека да дознаам дека сум бремена. Во секој случај мислам дека треба како си било предходно и после јас знам дека и двајцата си одржуваме хигиена и тоа е најбитното. Ние без миење пред после не бива не можеме. Баш си замислувам како е да имаш секс у дивина спомтано еве баш тука баш сега ја тоа ќе полудам после ќе се опседнам со тоа дека не сум се измила хахаха
Другарки ја очигледно правам пун куп работи што вие не ги правите. На пример бидејки сум нервозни поштар по природа и се напнувам од се и свашта и си ставам се на срце сега па со хормоните особено знам да си пинам малку црвено винце навечер пред спиење, знам за ручек пола чаша ракивче да си голтнам, кафе пијам и сабајле и попладне притисокот ми е у минус а и без кафе мн глава ме болеше и повраќав од таа главоболка и кафехолик што сум. Е турско неможам од тоа ми се гади неможам ни мирисот да му го поднесам. Кога се регистриравме докториве ми рекоа можеш бе пијаче слабо си дрмнав 3-4 мартини. Редовно си се одржувам сама себе на сексуален план хаха секако без реквизити. Сега мн ми е смешно ама имам едно масло за перинален дел и треба да се масираш па се масирам демек за да не ми пукне тој дел при природно пораѓање. После по цели ноќи седам како вампир си гледам филмови, ставам капки у нос неможам и тоа да патам
јас кога бев 20+6 мислам, ми рече др дека е за 19+4, тоа нека не те секира. После во 26та ми рече терминот останува, сега одговара до ден со меркиве, така да не се оптоварувај. @Ula хаха ме изнасмеа со: сама си се одржувам, може и маж ти да го викнеш на припомош леле времево денес, ноември ли е луда марта ли е. Што правевте денес на ваков ден? Јас машини, кујна средував фиоки, играчки, ручек итн. Сега да седнам со кафенце и благце малку
Браво ти вредна си. Ја само јадам денес за доручек омлет, ручек мевце на скара праев. Пред малце мини крофнички. Цел ден готвам и јадам
Твоја бременост, твое бебе. Никој тоа не го прави од нас бидејки алколхолот е многу штетен за плодот.
Sakav da i kazam deka i goltka da e,osobeni pa rakija.... se toa preku postelka odi do bebe.Ama vikam da ne stvaram tenzija. Nemozam da razberam koga ke kaze nekoj dozvoleno e da se pie, bremena si ne si bolna. Ne odobrobuvam pienje, cigari. Ama sekoj odlučuva za sebe
Не можел сега кога мешето е големо ќе го видело бебето викам како ќе те види бре со рендген наочари ли ќе те гледа од мешето... Видете сега ова се голтки не се начукувам ама и како што разбрав не е ни страшно некоја голтка. Толку мн влијание имаме штетно од страна што една голтка вино и не е страшно. Што знам мене сите доктори ми рекоа намали на нервоза пини си винце две голтки кога си мн напната ја не пијам секоја вечер ама ви викам некогаш знам навечер особено до сега бебето е топ и супер и супер се развива па ќе видиме
Majka mi koa bila trudna so mene na krajot imala mn losa krvna slika i rekle sekoj den pola casa crveno vino...taka i praela, krvnata slika ja sredila i eve me zdrava prava da receme