Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. mace89

mace89 Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2011
    Пораки:
    2.047
    Допаѓања:
    4.106
    Мене минатиот пат прегледот ми траеше 10 мин само. Дали дека се брзаше незнам. Но си кажа се како што треба. Во иднина би сакала за тие пари да трае повеќе :|

На 0ли му/ѝ се допаѓа ова.
  2. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.618
    Допаѓања:
    35.539
    Можно е да ја чекале во сала или нешто слично, па затоа брзала. Но не е во ред, јас дури и би чекала да заврши со друго, само да не е краток прегледот. Иако, би рекла нека е сè во ред, па нека трае и 10 минути. Кај мене беше малку друга ситуацијата, имаше и причина што мораше подолго да гледа. Кога одев кај Петровска во Систина, прегледот траеше 5-10 минути и тоа ме нервираше, но секој преглед беше толку.
    Мислам дека и 1 час да трае преглед, пак ќе ти е малку да си го гледаш на екран :lol:
    Со една членка тука се зезавме, таа гледаше онлајн да си порача ехо :D

На kostovaivana и mace89 им се допаѓа ова.
  3. mace89

mace89 Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2011
    Пораки:
    2.047
    Допаѓања:
    4.106
    Да беше некако во брзање. Ајде се надевам дека наредниот преглед ќе ми посвети повеќе внимание :) Си закажав прва така да очекувам и убави сликички :lol: Иначе за докторката како професионалец немам збор, се позитивно:wasntme:

На 0ли му/ѝ се допаѓа ова.
  4. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.989
    Допаѓања:
    59.659
    Во Ремедика ќе се пораѓаш?

На mace89 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. mace89

mace89 Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2011
    Пораки:
    2.047
    Допаѓања:
    4.106
    Планирам таму, здравје има време до тогаш, да стигнеме до 9 месец па ќе му ја мислиме :D

6. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.989
    Допаѓања:
    59.659
    Зборни си и со Ливринова,те познава како нејзин пациент.

7. Babycool

Babycool Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јануари 2021
    Пораки:
    328
    Допаѓања:
    520
    Здраво женски. Вчера докторката бебе на ехо го измери 21+4 а според последна менструација сум 20+0 недела. Во понеделник сум на втор скриниг па и на тоа ехо ќе видам како ќе го измерат,бидејки вака ми се менува и терминот за породување. Дали има и некоја друга вака како мене?

На Teacher20 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Pacient srna

Pacient srna Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2015
    Пораки:
    6.414
    Допаѓања:
    9.014
    E mi promaknalo ova so bojata

9. Pacient srna

Се зачлени на:
    3 јули 2015
    Пораки:
    6.414
    Допаѓања:
    9.014
    Termin ne se menja radi merki, treba da imas poveke od 2 nedeli razlika vo golemina pa da vidat dali ke ti go smenat. Retko koe bebe e po merki za nedelata taka da uzivaj moze i ke se poramni do kraj

На nevermet18, mace89 и Babycool им се допаѓа ова.
  10. Naatashka123

Naatashka123 Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2020
    Пораки:
    2.139
    Допаѓања:
    10.431
    Ретко на некоја скроз да е бебето исто и по менструација и по мерки од ехо.
    И кај мене е постојано 5,6 дена понапред, но терминот си е ист за пораѓај.
    До крај може ќе се изедначи :D

На nevermet18, mace89 и Babycool им се допаѓа ова.
  11. mace89

mace89 Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2011
    Пораки:
    2.047
    Допаѓања:
    4.106
    Тоа ми е во мисла и Ливринова е супер али некако па дека и во Ремедика си терам оддамна и сега ситуација со Ковидов :?: Здравје тек почнувам 7 месец имам време за мислење :mm: :hug:

На Prolett му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Luna91

Luna91 Популарен член

Се зачлени на:
    15 јули 2013
    Пораки:
    3.228
    Допаѓања:
    17.957
    Моето е секогаш 2/3 недели понапред, но јас уште го сметам терминот по циклус.

На Prolett, KonstantinaM, nevermet18 и 2 други им се допаѓа ова.
  13. Ula

Ula Популарен член

Се зачлени на:
    29 јули 2013
    Пораки:
    430
    Допаѓања:
    1.185
    Jaс сум иста, нит кондоми нит улошки особено секојдневни. Никад не сум имала секрет бело прање де. Јас спијам и без гаќи и така и сега терам спијам без гаќи и чудо на пижамите мн ретко имам секрет, а чим облечам гаќи крај. Инаку на мене и предходниот доктор и сега овој ми рекоа ако имаме секс без кондом. Ние па за среќа или не не сме имале од како го направивме мислам односно имавме додека да дознаам дека сум бремена. Во секој случај мислам дека треба како си било предходно и после јас знам дека и двајцата си одржуваме хигиена и тоа е најбитното. Ние без миење пред после не бива не можеме. Баш си замислувам како е да имаш секс у дивина спомтано еве баш тука баш сега ја тоа ќе полудам после ќе се опседнам со тоа дека не сум се измила хахаха

Последна измена: 20 март 2021
    На mace89, jarec6 и Naatashka123 им се допаѓа ова.
  14. Ula

Ula Популарен член

Се зачлени на:
    29 јули 2013
    Пораки:
    430
    Допаѓања:
    1.185
    Другарки ја очигледно правам пун куп работи што вие не ги правите.
    На пример бидејки сум нервозни поштар по природа и се напнувам од се и свашта и си ставам се на срце сега па со хормоните особено знам да си пинам малку црвено винце навечер пред спиење, знам за ручек пола чаша ракивче да си голтнам, кафе пијам и сабајле и попладне притисокот ми е у минус а и без кафе мн глава ме болеше и повраќав од таа главоболка и кафехолик што сум. Е турско неможам од тоа ми се гади неможам ни мирисот да му го поднесам. Кога се регистриравме докториве ми рекоа можеш бе пијаче слабо си дрмнав 3-4 мартини.
    Редовно си се одржувам сама себе на сексуален план хаха секако без реквизити. Сега мн ми е смешно ама имам едно масло за перинален дел и треба да се масираш па се масирам демек за да не ми пукне тој дел при природно пораѓање. После по цели ноќи седам како вампир си гледам филмови, ставам капки у нос неможам и тоа да патам :D

На mace89 и KonstantinaM им се допаѓа ова.
  15. Lili4e

Lili4e Истакнат член

Се зачлени на:
    7 февруари 2021
    Пораки:
    944
    Допаѓања:
    1.555
    јас кога бев 20+6 мислам, ми рече др дека е за 19+4, тоа нека не те секира. После во 26та ми рече терминот останува, сега одговара до ден со меркиве, така да не се оптоварувај.

@Ula хаха ме изнасмеа со: сама си се одржувам, може и маж ти да го викнеш на припомош :D

леле времево денес, ноември ли е луда марта ли е. Што правевте денес на ваков ден? Јас машини, кујна средував фиоки, играчки, ручек итн. Сега да седнам со кафенце и благце малку;)

На Lima87, Babycool, Ula и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. kostovaivana

kostovaivana Популарен член

Се зачлени на:
    21 април 2010
    Пораки:
    2.589
    Допаѓања:
    14.375
    Браво ти вредна си. Ја само јадам денес :rofl::rofl::rofl: за доручек омлет, ручек мевце на скара праев. Пред малце мини крофнички. Цел ден готвам и јадам :rofl::rofl::rofl:(lalala)(lalala)

На Lili4e, Lima87, Ula и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.989
    Допаѓања:
    59.659
    Твоја бременост, твое бебе.
    Никој тоа не го прави од нас бидејки алколхолот е многу штетен за плодот.

На Jana06, Lili4e, Bella_Stella и 5 други им се допаѓа ова.
  18. stevemila

stevemila Форумски идол

Се зачлени на:
    23 март 2011
    Пораки:
    5.633
    Допаѓања:
    41.538
    Sakav da i kazam deka i goltka da e,osobeni pa rakija.... se toa preku postelka odi do bebe.Ama vikam da ne stvaram tenzija. Nemozam da razberam koga ke kaze nekoj dozvoleno e da se pie, bremena si ne si bolna. Ne odobrobuvam pienje, cigari. Ama sekoj odlučuva za sebe

На Jana06, Bella_Stella, Larahappy и 4 други им се допаѓа ова.
  19. Ula

Ula Популарен член

Се зачлени на:
    29 јули 2013
    Пораки:
    430
    Допаѓања:
    1.185
    Не можел сега кога мешето е големо ќе го видело бебето викам како ќе те види бре со рендген наочари ли ќе те гледа од мешето...
    Видете сега ова се голтки не се начукувам ама и како што разбрав не е ни страшно некоја голтка. Толку мн влијание имаме штетно од страна што една голтка вино и не е страшно. Што знам мене сите доктори ми рекоа намали на нервоза пини си винце две голтки кога си мн напната ја не пијам секоја вечер ама ви викам некогаш знам навечер особено до сега бебето е топ и супер и супер се развива па ќе видиме

20. Pacient srna

Се зачлени на:
    3 јули 2015
    Пораки:
    6.414
    Допаѓања:
    9.014
    Majka mi koa bila trudna so mene na krajot imala mn losa krvna slika i rekle sekoj den pola casa crveno vino...taka i praela, krvnata slika ja sredila i eve me zdrava prava da receme:D

На Madam S, Naatashka123 и Ula им се допаѓа ова.