Za prvoto se porodiv vo 34ta go primav do kraj. Eve Sega pak primam, Organdjiski rece nema efekt deka e zastaren metod i deka vo stranstvo ne se dava.Ama ne go prekinuvam, stravot lozje čuva
Мешиња ај препораки за некој јутјуб канал, сајт, видеа, било што на кои што има подготовки за породување (техники на дишење, вежби за стомачна мускулатура, техники за напони... и што и да има друго што може да е од помош). Ми истекна сега дека со ковидов нема мајчина школа, а мене ми е прва бременост и немам поим што треба да очекувам и што треба да правам.
Мене ми е втора,знам што да очекувам, а поим немам што да правам Не сериозно, целиот процес на породување ми помина како во бунило и како да не бев свесна за ништо. Немав некои свесни потези во текот на породувањето...
Мешиња,налетав на ова,ми се виде и смешно и интересно https://www.instagram.com/reel/CMmYETkpaVQ/?igshid=1v8pwriyvl4ln
Јас исто така не одев по мајчина школа пред 5г. А прво дете и супер поминав. Се си фоаѓа природно што помалку знаеш тоа е подобро, кога ќе си дојде моментот се само ќе си тече како што треба. Првото го родив во Мк, сега второво здравје тука во Германија па се ми е ново и чудно и исто како прв пат пак да ќе раѓам, за во мкд знам што е постапката а за тука клизми не ставале
Женски како е процедурата за породување на ковид заболени? 39та недела сум а маж ми качи синоќа температура 39,3. Ме фаќа некоја голема паника...
Ke te porodat na gak ako si pozitivna i ke te smestat vo poseben del za kovid pozitivni. Bez paniki testirajte se prvo
Погледни го каналот на Pregnancy and Postpartum TV на Youtube, јас цела бременост вежбам со нејзините видеа и ми е баш супер, досега имам и некои техники за дишење пробано и совети разгледано, неделава планирам сериозно да се фатам со тоа, ама знам дека има доста видеа за припрема.
Си се намести лепотанчето? Иначе мислам дека само ќе ти дојди во тој момент што и како да правиш плус тука бабица сестри доктор ќе соработуваш и се ќе си помини како што треба... Мене повеќе паника би ме фатило ако гледам видеа хахах сепак секој си е индивидуално Со лесно да ти е женска
Не знам мила, 33+3 сум, има фора уште малку за да се сврти. Без разлика, јас се чувствувам некако посигурно ако имам слушнато/видено/прочитано. Можеби ништо нема да ми смени и ќе се породам со царски, можеби природно ќе се породам и во тој момент на апсолутно ништо нема да се сетам, ама ете, ради некоја моја 'сигурност' сакам да знам барем што е правилно, а што не е. Фала ти многу @Marge
Jas od sto se mrdnuvam veke zemav da guglam dali bebeto e neso netokmu sto ne e svrteno, t.e. sto ne znae izlezot da si go najde
Дали имате информација дали е почната со работа др Снеже од Коруновски?? Се јавив сега да закажам кај него, матичен ми е, почнал само скрининзи да прави, редовни прегледи веќе не... И ми закажаа кај Пале. Има ли некој искуство со неа?? Каква е?? Или да отидам кај Снеже ако е вратена?
Ајде сега ти се молам, од кај ти истекна? Глупости. Читав во таа книгата што ја имам дека 97% од бебињата се вртат со главите надолу (што не значи дека сите по природен пат ќе бидат родени), а само 3% остануваат со газето надолу. Е сега ако треба нашите бебки да се во тие 3%... Ми излезе инаетот на глава. Инаку, ако ти е за 'утеха' разговарав со една жена што до 4 дена пред породување ја спремале за царски, заради карлична презентација, на крај се породила природно, бидејќи во тие 4 дена си се наместило бебето за излегување. На крајот на краиштата, најважно е само сѐ да е во ред, ништо друго.