Јас се јавив минатата недела за да закажам кај Др. Снежана ама ми кажаа дека ќе се врати на раб после 29ти. Мислам дека од денес може да се закажува кај нејзе за следната недела, но ако си итен или ризик случај веднаш ќе те примат во Коруновски кај МВР...
Не, не сум итен, чисто на контрола ќе одам немам отидено 5 недели. Само дека до сега Васо ме гледаше, а веќе не гледал он, само скрининзи правел, незнам каде да продолжам да одам на редовни прегледи до крај, Пале или Снеже.
Друшки ајде помош во Скопје во која лабароторија да проверам на приватно скриен шеќер,секако каде што стврано се почитуваат мерките за ковид.Јас во Велес можам само во болница да испитам ама сп ситуацијава со кобид не ни помислувам таму да отидам па мала помош ми треба
Баш сега закажував за скриен шеќер. Закажав во Синлаб во тафталиџе, испитувале само лабараторија та во тафталиџе и кисел вода. Другите лабаратории не испитуваат сега заради кризата со пандемијава. Исто и авицена само во тафталиџе лабараторија та испитуваат. Кај некои други лабаратории што се јавив, скроз им е укинато испитувањето периодов заради кризава. А иначе, и тие што испитуваат сега не ги оставаат пациентите таму да чекаат, мора дома да си отидеш или евентуално во кола да седиш. Јас бидејќи ќе се боцкам и на саат и два ќе седам во кола. А и да треба дома да идеш, ми рекоа некој да дојде со тебе, да те однесе, не треба измеѓу да се има физичка активност, ни возење кола... Ќе си по дремам 2 добри саати утре Иначе да се поправам, нема потреба од закажување. Јас се јавив да закажам дека така мислев, ама ми рекоа нема потреба од закажување, само да се отиде гладен
Здраво девојки. Сабајлево околу 6-7 се разбудив легната на грб со грч/болка во долна десна страна од стомак/препон. Многу се исплашив, ама успеав некако да се свртам и да станам, отидов во Вц(мало) и престана. Се напив и магнезиум и сум заспала. Имав и гасови си викам од нив да не ми беше или што беше? Инаку грчеви скоро и да немам цела бременост, магнезиум пијам ама не секој ден, го заборавам. 27+3 сум денес, бебе си е активно сабајлево, мрда. Може не баш како другите утра, ваљда од магнезиумот или не знам. Болката ми се нема повторено, супер сум сега. Сакам чисто да видам дали на некоја од вас и се случило вака и на што мислите дека се должи?
Фала ти мила на убавото објаснувањето оти јас до четврток морам да испитам во петок сум во плодност па морам да имам резултати.Ти кажаа кое време да отидеш одсабајле?
Abe detevo 1 god mi stoese smrznato u remedika svasta mi teknuva mene. Vozbuda na nivo denes treba pak na ctg, ke si go prasam i doktorot ako niso drugo neka se posmee malce covekot so moite idei na kraj na den
Нема на што, затоа сме тука Не ми кажаа време конкретно, само ми кажаа дека отвараат во 07 часот, и тоа испитување го прават до 9:30, и треба да си гладна. Значи во тие два ипол саата кога ти одговара.
Мила мене така ми се случува ако ми се оди по голема нужда,неколку пати само до сега ми се има случено неколку дена да не можа да отидам инаку си одам секој ден и баш зсбележав така како грч ме фаќа,јас на почетокот мислев дека кај јајниците тој предел ме боли ама секако сега јајниците немаат никкава функција ама по некое време сфатив дека всушност е одењето по голема нужда.Кога ме фаќа така си знам повеќе јогурт,овес,ленено семе си одам и после таман е
Авицена и синлаб.. Знам за авицена дека си на страна од другите пациенти. Не те мешаат.. Така ми кажаа мене.
Снеже се враќа на 29 ти, јави се кај сестрата ќе ти закаже, она си работи. Мене лично Снеже мие посигурна за прегледи ама па јас не одам само кај нејзе. Јас немам отидено веќе 4та недела, ќе одам кај нејзе на 29 па на 6 ти на скрининг.
@Maya12 во право си мама, јас имав задржани гасови цел ден, а во Вц обично одам редовно, мада што знае некогаш столицата да ми е потврда. Веројатно на тоа се должи... Се исплашив дека во сред спиење ми се деси, ама обично тој период станувам за во Вц. Одма триста филмови низ глава, чекав да го осетам бебе и се молев да е добро, па сум заспала...
И јас да ти кажам за мене. Цела недела стомакот камен, едно тешко ми беше и само гасови имав ама цело време. Завчера сабајлето така јаки грчеви имав ниско доле па во кичмата коската ме болеше, од памет се извадив. Се напив магнезиум и легнав, абе 5 мин не поминаа ми се прииде во вц и мислам уште три пати отидов. Имав течна столица, и од тогаш стомакот мие полесен и бебе поубаво го осеќам да мрда. Мислам дека имав задржани гасови и сега се ослободија. Извини за описов.
@IRBBB ѕирни го профилов ако веќе не го следиш,има многу убави совети. https://instagram.com/nikolina_se_za_majki?igshid=9ysa7cq21mk1