Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Baby___ТТ

Baby___ТТ Активен член

Се зачлени на:
    22 март 2021
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    Здраво на сите Бремена сум 20+5..треба да испитам Torch во институтот за јавно здравје, ме интересира дали се наплаќа оти звонам никој не крева слушалка. Убав ден

2. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Се зачлени на:
    16 октомври 2019
    Пораки:
    8.325
    Допаѓања:
    33.663
    Не се плаќа, бремените се ослободени од плаќање.

На Baby___ТТ му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Diskretna

Diskretna Активен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2021
    Пораки:
    84
    Допаѓања:
    41
    Srcki sakam da mi odovorite na edno prasanje 14nedela sum I denes bev na kontrola so mene I bebce e se vo red samo ginokologot mi kaza deka postelkata e nisko I da odmaram da ne dojde do krvarenje dali ima nekoja kako mene da mi kaze

На Ladysimona и Slonce91 им се допаѓа ова.
  4. nevenask

nevenask Истакнат член

Се зачлени на:
    20 декември 2012
    Пораки:
    237
    Допаѓања:
    242
    jas bev taka, prokrvarev vo 13ta nedela kafeavkasto, posle doktorkata mi kaza deka e od postelkata sto mi bila ponisko, da ne krevam tesko i da nemam odnosi, drugo se najnormalno da si funkcioniram. vo 21va nedela koga bev na vtor skrining kaj Dimcev, rece postelkata e ok, ne e nisko veke, zasto jas mu spomnav, taka da ona sama si se kreva, nisto strasno. se nadevam ti pomognav, pozdrav

На Diskretna му/ѝ се допаѓа ова.
  5. MilaSs12

MilaSs12 Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    8.880
    Допаѓања:
    18.753
    Син ми не знеше излезот да си го најде и не е нетокму.

На Pacient srna му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Lizi

Lizi Популарен член

Се зачлени на:
    30 октомври 2014
    Пораки:
    365
    Допаѓања:
    1.401
    Мене вака грч ме фаќа на стомакот, како опиша,баш класичен грч, ако немам пиено магнезиум 2+ дена, некад намерно не ги пијам, често ме боли желудник од нив.. обично дури спијам, ако менувам положба и се појавува болката.

7. minne992

minne992 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 ноември 2013
    Пораки:
    4.431
    Допаѓања:
    26.789
    Јас до пред некое време немав осигурање а баш таа недела требаше да ја примам инекцијата за 0- и си платив 4000 приватно
    Им реков дека ке имам за брзо осигурање за да си ги повратам парите од труд, ми рекоја мораш да платиш после ко ке имаш ке ти бидит се државно
    Значи не ја купив инекцијата туку во болница ја имаа и пак си платив

8. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Се зачлени на:
    16 октомври 2019
    Пораки:
    8.325
    Допаѓања:
    33.663
    Ако немаш здравствено осигурување, сѐ на приватно се плаќа.

9. minne992

minne992 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 ноември 2013
    Пораки:
    4.431
    Допаѓања:
    26.789
    Зошто тогаш викаат дека се ослободени бремените ? Или само со осигурање важи тоа ?

10. marta993

marta993 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2017
    Пораки:
    1.592
    Допаѓања:
    29.058
    Во врска со лаб Авицена во Аеродром.. Тоа што пиша дека не испитуваат, значи со упат не испитуваат или воопшто? Мене таа лаб ми е најблиску планирав таму да правам, секако приватно не можам да одам кај док за упат :)

11. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Се зачлени на:
    16 октомври 2019
    Пораки:
    8.325
    Допаѓања:
    33.663
    Само ако се здравствено осигурани, инаку сѐ се наплаќа на приватно.
    Пример, ако микробиолошките брисеви за испитување чинат 3000 денари, ако си здравствено осигурана и не си бремена, фондот ти покрива мислам околу 90%, останатото си го доплаќаш како партиципација околу 300 ден.
    Ако си здравствено осигурана и си бремена, фондот покрива 100%.
    Ако не си здравствено осигурана, без разлика дали си бремена или не, плаќаш 100%.

Е сега во однос на породувањето на државно не знам како е. Мислам дека и тие што не се осигурани не плаќаат ништо или плаќаат минимално, ама не сум сигурна.

На KittyCat:), Natashka1988 и minne992 им се допаѓа ова.
  12. Andrejaaaaaa

Andrejaaaaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јануари 2021
    Пораки:
    1.691
    Допаѓања:
    8.454
    Е за приватно незнам, јас за со упат прашував.

На marta993 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Andrejaaaaaa

Andrejaaaaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јануари 2021
    Пораки:
    1.691
    Допаѓања:
    8.454
    Имате ли купувано онлине од muppet kids?? Гледам преслатки работи имаат, ценовно не се баш евтини, пример истите работи во waikiki би ги нашла дупло поевтино, ама ме интересира во однос на квалитет какви се? Дали се мекички, нежнички... Квалитетни??

14. Lea.Messi

Lea.Messi Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2012
    Пораки:
    627
    Допаѓања:
    2.090

Јас прашав на приватно да испитам, ми рекоа момемтално немаат доктор и затоа не испитуваат
    Само авицена во тафталиџе испитува и таму требаше да се јавам да прашам кога има место бидејќи со ситуацијата бил ограничен бројот за трудници кои може да испитаат

На marta993 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.679
    Допаѓања:
    21.344
    @monik55 @Lizi фала девојки. Веројатно беше спој од несоодветно празнење, цел ден имав гасови што ги задржував, а и слабо бев во големо ВЦ. Сигурно и магнезиумот има врска, ќе гледам поредовно да си го пијам. :)

На Prolett и Lizi им се допаѓа ова.
  16. Lisicko

Lisicko Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2020
    Пораки:
    490
    Допаѓања:
    1.099
    Што значи нехомогена постелка дали знаете? Ми рече док да испитам д димери и апк (мислам така беше)?

17. kostovaivana

kostovaivana Популарен член

Се зачлени на:
    21 април 2010
    Пораки:
    2.589
    Допаѓања:
    14.375
    Јас правев во петокот скриен шеќер со упат од општ матичен лекар. За лабораторииве вака стојат работите - Фармахем не испитуваат ради ковидов, Биотек не знам. Авицена испитуваат само во Тафталиџе и мора да се закаже, а лошо е што со упат испитуваат само во понеделник и слабо има термини. Јас правев во Син Лаб во Кисела Вода а исто прават и во Син Лаб во Тафталиџе. Таму не се закажува. Јас отидов накај 8:30 сабајлето, таму влегуваш, ти зимаат податоци, се плаќа 36 денари боцкање на гладно и по 2 часа, ако сакаш и на саат се доплаќа уште плус 100 денари, вкупно 136 денари. Откако ќе те боцнат на гладно ти даваат да пиеш вода со гликоза. За чекање не пуштаат таму да чекаш, јас си седев во кола пошо мора да мируваш. Одиш после еден час пак те боцкаат па пак чекаш уште еден саат и пак те боцкаат и си одиш. Резултатите ти ги праќаат на маил за неколку часа. Со лесно мами :inlove:

На mace89, Maya12 и IRBBB им се допаѓа ова.
  18. Pacient srna

Pacient srna Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2015
    Пораки:
    6.414
    Допаѓања:
    9.014
    Po nekoja logika na nestava pogore treba i poragajot da si go platat ako ne se osigurani

19. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Се зачлени на:
    16 октомври 2019
    Пораки:
    8.325
    Допаѓања:
    33.663
    Скоро некаде низ форумов читав дека се ослободени или плаќаат минимално, ама не се сеќавам ни каде прочитав, ни од кога беше информацијата. Затоа реков не сум сигурна.
    Во секој случај, ако плаќањето е приватно, тогаш не вреди да одиш во државна болница според мене.

На Ula, Pacient srna, jarec6 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. MilaSs12

MilaSs12 Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    8.880
    Допаѓања:
    18.753
    Не знам какви се бебешките работи, јас тренерки порачав и добри се.

За плаќање, мора да сте осигурани за да ви е бесплатно. Ама не ве кошта ништо да се пријавите во фонд, зошто да плаќате? Пораѓај на приватно е едно, ама зошто сите анализи да ги плаќате?

На IRBBB му/ѝ се допаѓа ова.