Mamicki pravevme denes krvna slika i urina. Za prv pat vo urinata mi se pojavuvaat leukociti od 14-16 i eritociti od 6-8, do sega nemav nikakov problem so mokracata...me upatija da napravam urinokultura. Isto taka o zelezovo veke tret mesec mi e 6 i pokraj toa sto redovno zemam ampuli, vnimavam i na ishrana. Dali vrednostive se zagrizuvacki, inave sme 36+5
Има ли денес да се чувствува некој како да го згазил воз? 22+1, малаксана, со некои глупав нагон на повраќање, полн стомак гасови, тапан.... И капак, дојде свеки на Младенци и ни донесе зелена проја... На моите маки кај им е крајот...
Не , без осигурање никогаш не било бесплатно ,, втората бременост јас точно на пороѓај немав осигурање и денот кога излегував го добив , а цело време таму ме прашуваа кога осигурање и зошто немам ?! Една сестра цело време дури ми кажуваше колку кошта инфузијата приватно и незнам ти што таму други работи
Здраво на сите Денес бев на преглед и ми потврдија бременост.Според ехо сум точно 6 недели,по циклус 6+3.Имаше срцева реакција,но не можеше да се слушне звук и само трепереше срценцето. Ова ми е втора бременост.Имам ќеркичка која има една година и два месеци. Ќе не примите и нас во темата мешенца?
Ако не е бесплатно тогаш како повеќето роми се пораѓаат на државна, дел од нив немаат ни 14 години а камо ли да се осигурани...
Бесплатно е породувањето во државна институција. Тоа спаѓа во основни права на жената, и нема врска дали работи, дали е пријавена, невработена, малолетна, секако и следи бесплатно раѓање.... Како што иследувањата за бремени жени се бесплатни... Сепак, во средината кај што работам, има жени кои немаат поим ни кога се останати бремени, со еден па дури и ниеден ултразвук тераат добри 9 месеци...
@Bella_Stella мила зарем кога ги менуваше док, не смени здравствена книшка со новото презиме? Инаку и јас имам такви болки некогаш, кога не сум излегла во веце, бодежи, дури и ми е тешко да, станам, па ако сум свртена едвај.. Јас секој ден наутро излегував во веце, а последниве 2 недели ми се поремети, поручок или навечер пред легнување, а стомакот ми тежи, подуена, важно излегувам. И не знам мамички дали кај некоја од Вас се слуша силно кркорење на цревата, (понекогаш си велам да не е бебе). Утрово мн ми кркореа, дури и бебе мрдеше, се разбудив за мала нужда. И пак некое време кркореа.. Извинете за долгиот пост.
Na Gak pred 3ipol god ne plativ nisto osven 100evra za apartmanot 2 dena. Nekoj pogore prasa za mupped kids mislam, imam poračano super se. Za dadata poračav trenerki preubavi se, isto i za bejbi poračav spikozni so traka Creva krkorat cel den
Не мила, цело време ја имам старата книшка и сегде фигурирам со старо презиме и кај општ матичен и кај гинеколог. Ќе одам деновиве до Фонд за здравство и ќе пробам да средам. И мене ми е сменета столицата, порано и јас секогаш одев во Вц сабајле, а сега некогаш сабајле, некогаш во текот на денот. Знае да ми се случи од сон да ме разбуди и итно да морам да одам а знае и да не можам баш убаво. Кркорењата нормални си се, се подместува сега се внатре за да има простор да расте бебето.
И јас се сменив ама прзимето во фондот не ми е сменето иако јас имам две презимиња на моминското го додадов на сопругот презимето ама секаде на упутот ми стои само моминското и досега не сум имала проблем
Да мене искрено сега кога те прочитав ми текна дека не ми е сменето презимето таму,ама сега со ковидов некако не ми се шета по институции за тоа ама арно ме потсети здравје кога ќе дојдат подобри времиња да го имам напамет да си завршам работа