Претпоставувам оти се е нормално, ама често почнав да ги слушам цревата.. Хаха ајде ќе издржаме. Bella_Stella, јави се во фондот тел и прашај како треба да се прави за да не одеш да се буткаш. А и ако може преку мат гин. Или општ мат нека ти пополнат електронски.. Јас така мислам.. Да ти излезат во пресрет...
Јас само и кажав на матичната да ме смени во системот. Она ме смени и толку беше А сменив книшка кога сменив и презиме но во систем до скоро ме водеа со старото
Obavezno nosi izvod od vencani, nas ni ja poobaraja i zdravstvenata kniska od soprugot. A vo mojata kniska samo mi go dopisaja novoto prezime i adresa.
Леле жени вчера вечер и вечерва бебево ми се врти премногу, цел стомак, сите органи ми ги измести, ме боли кога се врти ама тогаш моментслно, ке биде изгледа немирка, ке наплати и за сестричката што и е мирна.
I mene maticniot ginekolog mi go skrtna prezimeto i adresata od kniska i gi pisa novite i tolku bese. A preku rabota mi vadea togas nova karticka valjda ti prijavile promena pojma nemam
Јас сум утре 39 недела и јас денеска ужас се осеќам, имам многу киселини, ми се лоши од мириси како на почеток на бременоста и ме тера на спиење. Слабо јадам овие неколку дена заради киселините, а и бебето го осеќам подоле, ама немам ни болки, ни ништо. Утре ќе отидам попладне на цтг на контрола, се надевам набрзо ќе ми олесни и нема да спијам од други причини, а не од киселини Со лесно на сите идни мајчички, многу ни е мачно по 9 месеци, ама вреди што се вика за сите пари.
И јас сум 39+1 исто како тебе се осеќам со киселините како на почетокот. А болката во желидник не сакам ни д аја спомнам,дали пак јелокобактерот ми се појави не знам, ама на прочет секогаш вака, само што сега ми е уште потешко. Каде одиш на цтг?
Јас. Буквално цел ден сум на буткање. Да не беше син ми, мислам дека цел ден ќе го преспиев. Едвај собрав сила еден Ручек да направам. Сега се истуширав, и легнав. Во план сум да читам, ама дали ќе читам или ќе заспијам ќе видиме
se pridruzuvam na omalaksanite . vo prvata bremenost bev super, sila imav cel grad da go izodam. sega samo gledam da si prilegnam, dusa nemam. dali e do opstava situacija depresivno i radi koronava, dali e do godinite, pojma nemam. eve veke 25ta nedela teram, ama silava nekako ic ne doagja
И ми се јаде и ми се лоши истовремено А стомаков од толку хормони да го чепнам си игла, ко на цртан филм ќе издиши....
Јас добра сум, што е чудно за мене на вака променливо време. Не знам дали дека цел викенд си го поминав лежечки, одмарав, дремев, гледав серии и се така во круг... па денес свежо се осеќам. Да не се подречам глава ме нема заболено одамна, а ни тоа боцкањето во око го нема..се мислам дека се должи на промената што ја направив во исхраната. Скроз бев удрена на junk food, a сега од кога внимавам приметувам дека имам повеќе енергија, веројатно и крвта се подобрува, па затоа..ќе видиме за 10ина дена. Поздравче до сите и држете се, иде топличко и сончево од петок.
Во државна почнав ама само 2 пати бев до сега, еднаш петок у 6 попладне бев зошто бебето послабо мрдаше, немаше ништо за да ме задржат, ама заради тоа што му видоа на бебето нешто проширени цревца отидов следниот понеделник во 8 сабајле и се утепав од чекање. Тогаш ми рекоа контрола за една недела, ама денеска немам сила за ништо, па утре ќе отидам. Ти кај одиш?
Здраво на сите Бремена сум 31недела. Веќе 4 дена имам огромни главоболки од синусите. Матичната ми вика пиј витамини и чај, ама не поминува. Правев и инхалации со чаеви, солена вода.. ама носот се чисти, а болката не се намалува. Предложете некој лек, барем малце да олесни болката..
Јас ја оставив малецкава кај свекрва ми цел ден она е слободна денеска и цел ден легни стани правам, ни ручек ни ништо по дома не сум чепнала. Сега кога ќе дојде ќе поиграме малце за да не ме вика лажга па пак ќе лежиме, тоа е. Жал ми е многу, од кога е родена не сум ја одбила за играње, посебно во коронава зошто е сама, ако треба цел ден со неа ќе играм, а дома бомба, ама сега има денови ич не можам ништо. Затоа и сакам побрзо да се породам, да си бидам старата јас, иако со повеќе обврски ќе бидам, ама и со повеќе енергија.
здраво девојки јас дојдела тука да прашам нешто ако не е глупо прашањево Како се викаше, имаше еден тест/табела, каде што полот на бебето се утврдуваше според годините на мајката нешто така беше
http://php.ringeraja.mk/index.php?page=CGCalendar еве овде пиши податоци Мене за сите три точно ми кажа ова кинезчево