Утре ќе одам кај матичен за брисеви, ми рече 4 дека се (вагинален, цервикален, за хламидија и за микоплазма), а докторот што сакам да ме породи ми рече во 35та недела дека треба перианален брис за стрептокок да се земе, што нема врска со овие 4. Ама ми рече ако тераме со царски, нема ни потреба од брис. Веќе поим немам ништо. Кај планираш да се породиш? Да не се дружиме заедно и на болница?
Значи не сум била едина со патешествија во ФЗОМ . Туку @Bella_Stella пиши те молам ко ќе разбериш како оди процедурата и јас треба та работа да ја завршам, ми се смачи од одење по шалтери позади кои никој не носи маска .
Хаха тешко тоа далеку сум или во Охрид или во Плодност,нз уште шашма сум во главата,значи ти веќе си избра и доктор а? Тогаш јас нз што правам,си хибернирам изгледа...
Здраво девојки 31 г.н но овие дена имам се повеќе воден исцедок во средина со бел секрет , дали е нормално во ова фаза или е загрижувачка појава? Поздрав
Не си далеку, таман си за во плодност да сме заедно, затоа те прашувам. Ела си таму, цимерки ќе си бидеме.
Mene mi pogodi kalendarot, uste pred ivf. Se smeev na maz mi ako saka da počekame, za koga ke kaze masko
Зависи кај кој доктор си, кај мојата де испитува крв скоро секогаш или на 2 м. Зависи како и кога , инаку јас сега ќе испитувам крв плус toxoplasmose -screening i CMV- screening. Преку крв.
Девојки пишувам во оваа тема бидејќи е повеќе посетена. Дали некоја знае како можам да дојдам до гин. Исмаили од Чаир? Накратко, ми ја знае приказната за првата бременост и пораѓај и сакав од 36 недела да закажам и он да ме води до крај, ама не знам кога е.
Женски добро утро. Еве јас да Ви се јавам од кола. Го поминав првото боцкање после саат време, сега уште еден саат ќе си по дремам. Не проаѓа време во едно место ис за оние што испитувале скриен шеќер во Синлаб, за колку време ви ги пратија резултатите?? Се комплетно ви праќаат, или еден по еден??? Премногу гужва имаше сабајле, ништо не успеав да прашам.
Штотуку се враќам од преглед. Синко се завртил со главчето надолу, значи ќе има шанси за природно породување се надевам. Тежок е скоро 2500гр, за 10 дена човечето мое 500гр е здебелено и ако продолжи вака до крај навистина ќе е спремен директно на училиште наместо во градинка да го запишам. Инает невиден, лице пак не покажува за жива глава, сака мистериозен да биди. Брисеви ми земаа, да не ве плашам, индивидуално е, ама јас ваква болка немам осетено досега. Со најмал спекулум, а ми се чини душата ме изгоре. Никогаш во животот болка сум немала. Докторот вика нормално е, матката е голема и притиска, плус вулва, вагина се потечени. @Stressed Out два бриса треба да се земат сега, за стрептокок и за листерија. Јас 6 окркав, наводно оти само во 12та недела ми биле земени вагинален, цервикален, за хламидија и за микоплазма. На сето одење зошто не ми се земени тогаш ко требало, не знам. @kostovaivana да ми си жива. Најдов нешто и јас, нешто девојките тука што ми предложија, сега има да дувам низ дома. Ако има некој за, да си направиме онлајн дување. @cinderella5 побарај и на матичната упат за кај него. Мислам дека може да се креира, па потаму ќе си се договориш ти со него. @Andrejaaaaaa мене после 1ч после последното боцкање ми стигнаа резултатите на меил. Сите мерења на еден резултат стигнуваат.
Јасно ми е дека ќе ме боли...последно што влегло таму беше Утрогестан во 14та недела или можеби спекулумот за брисеви,не памтам кога ги правев,како и да е,ќе си боли... фала за инфо Супер шо е синко наместен за долу
Машалаа сонце колку пораснало.... Сака да ве држи во неизвесност до крај зато не го покажува лиценцето хахах
@Stressed Out јас утрогестанот орално го земав. Сериозно, прво што ми падна на памет беше 'ако ме боли спекулумче на почеток на вагина, ами тек односи..' ќе си чекам. @KittyCat:) магарешки инает на мајка. Се откажав веќе, ќе чекам да се роди за да го видам.
I kaj mene na pocetokot mj zemaa 2 pati i od togas eve veke ke pominat 3 meseci ne se mi proverile.Drugata nedela imam za skrien seker i ke baram i krvata da mi ja proverat, ti blagodaram.