Јас сега испитував крвна слика, и за разлика од пред скоро два месеци кога крвта ми беше сјајна, сега сите вредности ми се попаѓани под граница. Матичниот ми рече да почнам со Lactiferon plus, па ќе видеме следниот месец дали ќе има напредок.
Леле мајкин машала. Ко сега да беше коа пиша дека бил 1300г. Инаетко тој. Нека расте ајде ама и нека не претерува, треба мама да го раѓа За дување кога сакаш закажуваме онлајн средба, јас иако рано може почнав да дувам ептен спремна ќе бидам па ја ќе им кажувам шо да праат на пораѓај
Да еве ги ми стигнаа и мене. 6.00 ми е после саат, 5.2 после 2 саата. Солидни резултати. Можам да продужам да јадам
Се почастив сега еден бурек, од вчера си го ветив. И кафе сакам да пијам како шашардисана сум дека не пиев сабајле, благце секако ќе си каснам, не пропуштам
Леле и јас на тоа помислив. Џабе синко се намести како шо треба, ако си цуценце. Кој ќе те раѓа Ајде да дуваме колективно. Сериозно. На видео сѐ изгледа лесно, во пракса... Пред некое време гледав видеа за бањање на бебки. Ееее колку е прелеснооо. ама на видеата бебките се кукли, не мрдаат и не плачат.
Јас еве пијам кафе, нешто глава боли, тие денови скоро секој ден кафе, ај си велам да не е далерон.. Времево е ладно надвор, а јас вријам, жешко ми е.. Се сум на кратки ракави.. Кај му е крајот, јас бев секлетлива и пред тоа, ама уште на почетокот сум си, откриена заспивам, ме покрива мм.. Ај само да сме добри..
То да знајш ,, се е до праксата ама човек се учи на се Јас кога останав бремена на првото и само читав за раѓање и триста глупости , ама ко ојдов да раѓам ништо не знаев од болки и паника Најбитно во цел пороѓај е напонот ., а напонот е исто како да одиш по голема нужда ова имај го на ум , јас не знаев напон да дадам и цело време и јас се мачев и бебе , дури и докторката ми рече ајде ако продолжиш вака царски ке те земиме .. и за второто веке друга песна , јас напон давав бебче полесно излезе и јас помалку се измачив
https://www.ringeraja.mk/m/statija/domashen-balsam-protiv-strii_4819.html Ова мамички домашен лек за стрии. Може ќе има ефект..
Фала @minne992, ќе го имам ова на ум. Ако имам ум тогаш. @Prolett со нешто слично се мачкам и јас. Шеа путер, кокосово и маслиново масло. Досега само на едната града имам стрии и многу се надевам дека нема да се појават уште или барем ќе бидат на помалку видливи места.
@IRBBB не сум пробала, до скоро се мачка со масло и путер од дм маркет, ама не редовно. Еве веќе 2 недели ништо не мачкам, не чувствувам чешање, а и немам забележано мн стрии на стомакот, на препоните и квадрацепците имам од претходно, што сум слабеела.. Ама ќе видам што ќе правам, се мислев обични кремови дали да мачкам, ама најубаво масло.. Тоа не му мрсеше многу
@Prolett @IRBBB кога веќе мачкате, еве ова ми се појави пред некој ден, од дм масло за трудници. Јас не верувам во овие работи, верувам во генетика, си се мачкам регуларно со лосион што си го користам. Со син ми имав мн малку стрии и ми се изгубија, и тогаш не се мачкав. Ама еве ѕирнете, може ќе ви се бендиса
Смеса имам направено. 100гр шеа путер, 50 гр кокосово масло и 30 мл бадемово масло. Со миксер ги измешав сите и си ги ставив во стаклена тегличка. Ако планираш да правиш, барај рафиниран шеа путер, оти нерафинираниот мириса многу јако (јас прво со таков направив, ама не можев да ја поднесам миризбата).
I mene mi kazhaa da odamaram isto nisko ama sega koga bev na vtor skrining mi kazhaa se e normalno ali jas pak sii odmaram bidejki ne odam na rabota. So lesno majka