Kolku cesto gi osekate bebinjata? Do 25 nedela ja osekav cesto, ovie 3 dena ja osekam ama. Mnogu nezno i ne tolku, vcera na kontrola beshe se ok..
Немој да се секираш, и кај мене беше така а се беше во ред. Само нервозата ти останува, ништо друго. Читав дека и бебето има различни денови, како што имаме и ние.
Чим ја осеќаш се е во ред. И јас докај 25 некаде осеќав само удари, а сега веќе мислам движења повеќе осеќам, превртување и сл. Посебно на десна страна дали главче и е или газе незнам ама како топче е Како бранови некогаш ми е стомакот.
Osekav kako pulsoj i tegnenje. Vibraci a sega ako. Lezam nazad kaj bubrezite kkako vibraci imam. Da najverojatne toa, mnogu se grizam, a site kontroli mi se uredni
Me izbezumija deneska na Ctg prvo bebeto mnogu mrdase i izgleda od sto se izmestuvase ne se registriraa site otcukuvanja....vtor pat bese mnogu mirno, okolu 15 min ctg slabo dvizenja, mi vikaat so vakvo ctg mora itno da te porodime...se blokirav celata....me gledaat na eho bebce super....me prakaat na treto ctg istiov den isleguva odlicno. Ke me pobudalat
Здраво, има ли некој искуство за породување а да е позитивен на Ковид? Никаде не сретнав некој да има споделено искуство Исто ме интересира дали некој бил позитивен во прво тромесечие од бременоста? Може ли вирусот да има негативни последици врз бебето? Со оглед на тоа што тоа е најризичен период од бременоста
Јас бев позитивна во 6-7 недела односно рана бременост.Побарај на search горе имам пишувано повеќе мислење.Битно се добро заврши,сега сум 29 недела и со бебето фала му на господ се е во ред
Рано ти е. Накај 18та недела осетив преслабо мрдање..ама ретко се случуваше. Понатаму како расте ќе го осеќаш повеќе, треба да има барем 500гр, тоа е околу 23-4 недела..
Здраво мешиња, денес прва контрола бебе одговара на 5+1 и се е во ред до сега, наредна контрола за 2 недели да слушнеме срце. Ми кажа докторката да изберам премама или фемибион, јас ги купив фемибион, какви се вашите искуства? Некаде по форумов прочитав премама отварале апетит, а и во аптека ми ги препорачаа фемибион па затоа за нив се одлучив, се надевам не погрешив.
Јас прашував исто демек кои се подобри, ми рекоа исто ти е. Јас почнав со фемибион и еве цела бременост со нив сум, не ги мењам. А тоа за апетитот нема везе, бебка зголемува апетит не витамините
Нема врска, јас почнав со фемибион, па се префрлив на премама, нема никаква разлика. А тоа за отварање апетит ич не е точно. За некој ден влегувам во 5ти месец, уште немам апетит.