Јас цела бременост ја истерав со фемибион, ама последниве месеци многу тешко ги наоѓам фемибион 2, па пред неколку дена ми завршија и се утепав од барање по аптеки нигде ги немаше па земав премама, 10 дена беа у прашање ама тоа е што е инаку се супер фемибионот, од нив крвната слика ми беше одлична прв пат у животов, освен сега последниве два месеци.
Фала ви на сите за одговорите, ќе се дружиме почесто на темава. јас малце се испаничив кога правев крвна слика за бактерија во урина имав +, но денес на уринокултура немав ништо, ама мора да се испаничи нели иначе нема да се важи дека си трудна Од мачнини се уште немам никакви, освен можеби позамормо се осеќам. Сакав да ве прашам за матичен гинеколог во Аеродром, читав за Снежана Гавриловска Миленкова - ПЗУ Коруноски или Снежана Панговска - Гинеко С ама не најдов баш многу искуства, некој од поскоро да сподели? Или некој друг преглод во близина, не ми се вози до центар/карпош.
Женски, дали знаете каде може да се најде убаво транспортно креветче и доколку можете некое искуство со нив да ми споделите?
Со првото пиев само 2 пакетчуња премама и толку здраво и право се роди ништо повеќе не земав. Сега пијам фемибион 1 тука сакала неќела морам да ги пијам до крај маш вака преврќа очи кога слушне дека не сум земала сабајле таблета ако заборавам . Стално ме потсеќа.
@IRBBB бев денес за брисеви и замислете не ме болеше ич,си добив и преглед со рака и тој не ме болеше,сум станала животно хахаха Бебка е со главата надолу,бааги долга била ај барем таа нека е повисочка ние сме многу стандардни Инаку изгледа и ќе се дружиме во Плодност
Блазе тебе, спремна си за односи ако ништо друго кога ќе дојде време за породување. Јас ќе почекам малиот на училиште да тргни, дотогаш односи преку смс. Машала, женска и пол со долги нозе. Се радувам ако одлучиш за плодност. Ептен би сакала да се погодиме заедно. Може да правиме преговори за датум.
Мене матична ми е Панговска ама само за боледување, бременост водев во Систина, вака си е океј др, искусна супер е
Ете си најдовте друштво,преговарајте сега за датум може здравје и сваќи ќе станете па здравје ќе споделите искуство за Плодност.Кај кој доктор сте?
Денес бев на контрола за брисеви. 34 недели и 6 дена. Ме прегледа со рака и рече цервекс скратен. Што значи тоа?
Како оди сега тестирањето за ковид пред пораѓајот?? Те тестираат кога ќе одиш на пораѓај или треба порано тест да се прави, конкретно за болницата во Велес се работи ако знае некоја да кажи??
Jas vo 12ta nedela i prvoto i Sega ova. Ne bese klocanje, nego ko pepertutki, ko nekoe crvče. Mene mi se epten hiperaktivni bebinjata,kuklava po cel den se istega, kloca koj znae so pravi vnatre
Здравје, кај д-р Сотир. Почнавме со прегледи, па ќе видиме. И ти во плодност ја следиш бременоста, така? Или другата Маја?
Девојки имам прашање во врска со приска тестот. Јас сум 12та недела сметано према циклус, но плодот е скоро 2 недели помал, односно одговара за 10та недела. Дали тоа значи дека треба да чекам големината на плодот да достигне 12та недела за да правам приска или треба да направам сега?
Како те водат за термин? По последна менструација или по големина? Како што те водат, така. Ова е мое мислење.
Секогаш го внесуваат денот на добивање, но на последен преглед ми кажаа дека плодот одговара за 10та недела и затоа да отидам за приска по 2 недели. Но тогаш јас ќе сум веќе 14та недела па ми е страв да не закасниме.