Doktorite treba sekako.poarno da znaat od nas tuka. Ako ne ti e siguren toj doktor pobaraj drugo mislenje
Ми треба мислење, малце сум загрижена. Денес правев крвна слика трoмбoцитите ми се 102, а наjнискo е 100. Пред три недели беа 120 значи уште паднале. Гинекoлoгoт ми кажа за три недели нoва крвна слика вo две различни лабаратoрии. Штo мoже да е причината, дали е сериoзнo? Некoе искуствo?
Ништo oд тoа се е вo ред. Пиjам две ц витамин на ден плус фемибиoн. Се секирам и за бебевo да не му се случи нештo...
И мене ми се на долна или под долна граница и тромбоцитите и еритроцитите, не само сега, од порано. А симптоми никакви немам (крварења, модринки, крвави точки). Б12 и витамин Ц земам, баш деновиве треба да направам контролна крвна слика и ќе споделам искуство дали има некаков ефект.
Женски ај да ве расположам не стигнав ова да споделам. Денес во Локо Кроко отидовме со мм да земеме хранилка што ја нарачала сестра ми за бебето. И не знам како продавачката си помисли дека маж ми ми е брат Ми вика се надевам ќе личи на Вас или на брат Ви имате многу убави очи...И сега јас со мојот спор труднички мозок додека да укопчам што ми кажува само се насмеав и реков фала, уствари и го потврдив мислењето. Мм едно време ми вика Топче јас ќе разгледам тука што има и ете ја оваа трк по него му објаснува му збори еј се топи, го пипка за рацете, се смее...Оставив ништо не реков одамна никој не му пружил такво внимание, па и ми падна интересно. И едно време доаѓа и ми вика абе увек ли се вакви тука мн услужливи викам да да. На каса ајде попуст ни направи и број му даде кога ќе ја склопува хранилката немој да не се снајде...Искачаме и ми вика абе што и е на женава како не знам хранилка да склопам хаха
Хахаххаахахха 'Убави' хормони ти вриеле во моментот, затоа само си посматрала отстрана и ти било интересно. Би сакала да знам што ако вриеја оние другите
Леее последен пат кога бев во Локо кроко ништо не ми објаснија ама буквално ништо. Морав се да си сфатам сама. Дај бе жити се нека дојде муж ти, да се распрашам ко човек таму, да не ме заебаваат тука. Ќе ви склопам хранилка заузврат
Кога ќе размислам у право си ама и некако знаев дека не е негов тип па можеби тоа беше клучното инаку со другине хормони ќе имало и на вести хахаха Ќе го пуштам кажи ти за кога ти треба ја склопи хранилката и уште не му е јасно зашто му рече таа дека е мн комплицирана хаха
Аааи стварно убави хормони во моментот се активирале.... јас како што сум цела бременост нервозна и се ми смета и се ме расплакува ќе го оставев него во продавница и да не се враќа-ако тој не се пушта на девојката хахаха
И кај мене беше вака, само моето беше 1 недела помало, и поради тоа ми ги сменија термините за прв скрининг и приска. За скрининзите ќе се водиш според развојот на бебето. А за тоа што е помало, ич не се секирај, може да е покасно зачнато, а може и да надокнади со тек на време. Мојот бебуш сега е веќе неколку дена унапред со мерките, и сигурно ќе варира тоа до крајот на целата бременост. Важно е само и двајцата да сте здрави.
Види ја девојкава, има добри видеа BREATHING Techniques for an EASIER LABOR | How To Breathe During Labor | Birth Doula | Lamaze - YouTube
Мене во 12 ми го кажа 90%, а после еден месец само ми потврди. Ама убаво беше наместен. Некогаш ако не е наместено не се гледа и до покасно