Да пред еден месец точно ги пиев една недела.Докторот ми рече да ги пијам тие зашто во чаевите имало мн повеќе хибискус отколку брусница. И јадев сушена брусница ама викаат шеќери имало појма немам мене не ми сметаше. Мислам дека има замрзната брусница да си вариш како компот не знам ние не најдовме.
Ја ова прв пат слушнав тука на форумот и еве сега дознавам и што е. Не е задолжително да се прави нели?
Јас го правев и во првата бременост и сега. Пожелно е.. Матичната ми даде упат за да направам. Преку крв, зА 1 недела имав резултати. Направи си да си бидеш мирна.
Mami 7+1 sum.Dali osekjate ostra bolka vo dolniot del od stomakot,kako da ve presekuva neshto?Ova mi se ima slucheno povekje pati,ne znam dali e normalno. Inaku gledam sekoj den po nekoja nova mama ima vo temive,sto ubavo.Sekoj koj sto saka da si docheka bebche.So lesno na site!
Zdravo,dali nekoj piel od ovoj magnezium vo vtoro tromesecie od bremenost? Mi go preporacaa vo Remedika.
Здраво женчиња сакам да ги споделите вашите искуства.. 26 недела сум имам баш болки во ципата па и вагинално , ма преглед одам постојано све е океј ... бебчето топ , цервиксот 47 мм и тоа океј , ама сепак оваа болка ме паничи дури и одвај станувам , дур да станам све се дешава лево и ми се пренесува на ногата болката.. некој со слично искуство? Има ли место за паника ?? Поздравче и со лесно на сите ❤
Чим наболница ти викаат дека се е океј тогаш уживај и не мисли.. на бременост е нормално да имаш промени ,, еве јас на вечер една нога ми се кочи , и грч ме фаќа точно во спиење ама поминува ,,, имам да кажувам охо
Ovoj go davaat ako imas spontan kaj nas sto e tapa. Realno ti si na kraj sega nemas poenta da go prais. Treba da se pravi pred da ostanes trudna najubavo. Jas go nauciv koa drugarka 2 bremenosti izgubi radi toksoplazma
Јас не баш во рана, ама во 15та некаде. Се најнормално помина, лесни симптоми, само витамини ќе пиеш течности многу и редовно ќе се слушаш со матичниот. Јас од дома не излезена фатив, многу полесно ги фаќало трудниците ми рече др
Здраво девојки, Миле паника на линија. Пред некое време бев во мало Вц и од кога завршив, се облеков..дур миев раце се осетив како нешто да потече, се соблеков гледам мокар долен веш, не којзнае колку ама повеќе од вообичаено. Сум имала водлест исцедок, ама ова некако многу го осетив кога потече. Мирис нема никаков, баш како вода. Една другарка прашав, мајка е.. вика да не си се домокрила несвесно.. ама не знам.. Пред малку пак ми се деси ама само една точка на веш и не го осетив кога потекло. Инаку денес бебето цело време го осеќам како турка, ми го стврднува стомакот, мрда...не знам и јас што прави... Често осеќам како да ми се мокри цел ден, дали дека тоа притиска не знам... Знаете каде ми отиде одма паметот нели.. си викам да не е плодова вода тоа што тече? Дајте вие што сте поискусни опрајте ме, без потреба или со потреба паничам?
Може да ти е настината бешиката и несвесно пушташ. Но чим ти се мокри денес тоа е, или па стиска доле бебето директ во бешиката. Плодовата вода јас колку што знам по мене има мирис така да нее тоа не се плаши.
И јас вака пред некој ден, баш и пишав тука,како водичка и од тогаш си имам како некоја капка мокричко, нема мирис ни боја што викаш, не е ни онаков исцедок. Ваљда е нормално а? А што вика еве @monik55 јас баш осеќам повеќе притисок на бешиката од претходно. Мочли сме може
Ах јас сум си мочла со тапија, тоа сигурно. Од една недела пред тест до ден денес си мокрам често, навечер обавезно станувам. Кај тебе сигурно нормално си е, пред пораѓај си и бебе е спуштенко веќе ваљда..ама кај мене малце рано е, 28 полни денес.. Фала ти @monik55 се надевам дека е така како што викаш...
Ти више што паничиш? Кај тебе веќе сее нормално, уживај и опуштисе кај и да е ќе гушкаш бебе. Плодовата вода се разликува има јак мирис ќе приметиш кога е тоа. Плус нее по малце туку како чешма наеднаш тече. Јас со малиот во спиење се вртев и осетив како мал млаз, станав до тоалет се измокрив се облеков тоа си тече ли тече.
Еве нека сподели и некој друг искуство. Мирис има плодовата вода и тоа јак одма се осеќа. Нее тоа не се плаши, мене ми се случува на кивање да пуштам, кога ќе ми се згади исто.
Да и јас знам да пуштам на кивање..веројатно е од притисокот и ова сега.. Многу поудобно се осеќам кога ќе ми споделите искуства, сепак сте со поголем стаж.