Труднички муабети

Discussion in 'Бременост' started by meU, Jul 23, 2012.

1. wtff

wtff Популарен член

Јас сега си дојдов од контрола, и докторот ми вели како што гледам ќе се видиме и после две недели (на следната контрола). А јас си мислев ќе ми каже дека ќе дојде бебче во меѓувреме. :D Ќе си тераме и ние најверојатно до термин. Ајде како и да е, да се живи и здрави, толку истуркавме сега за некоја недела сме нестрпливи. :D Болките во препоните не се ни престанувале. :| Одвај одам, ни со одмарање, ни никако не поминуваат.

2. maweja

maweja Истакнат член

Мамички ми пукна водењакоот.
    Го чекаме сега тато да се спреми и тргаме кон болница!
    20дена пред терминот ама превозбудена суум.. :)

Ајде со господ напред па се читкаме во породилни приказнии :inlove:

јас не осеќам болки и си се осеќам баш убаво дека ќе се ,,олеснам'' и ќе си го земам синко в раце а маж ми испаничен неможе да ги најде клучевите од колата :D

green.eyes, Domakica, Amorce2 and 4 others like this.
  3. joy1

joy1 Форумски идол

So lesno draga :)

4. chocolade

chocolade Популарен член

Немам никакви болки освен тие што си ги имам стандардно(раце, нозе, препони, ќичма некогаш). Денес бев на контрола докторот ми вика супер си, и ми закажа за четврток пак :). Може смешно ќе ви звучи но мислам дека ќе се породам во сабота на 4 ти октомври. ( јас дум родена на 4 ти :lol: )

5. Bufi

Bufi Истакнат член

чоколаде, дај бозе да биде така и да си го добиес најубавиот подарок за роденден до сега :rofl: нека ти е со лесно :*

6. chocolade

chocolade Популарен член

Буфии фала многу но погрешно се изразив изгледа. Родена сум на ден 4 ти, но не октомври :). Извинете за збунката :$

7. ddevojce

ddevojce Популарен член

Vozbudena si od pomislata :) aj so lesno neka ti e i na maweja

Bufi and chocolade like this.
  8. wtff

wtff Популарен член

Со лесно maweja, ако не си се породила до сега. :) Да ве прашам, кога водењакот пукне треба ли да се лежи? Мене докторот ми рече ако ми пукне дома, веднаш да легнам и да повикаме амбулатно возило за да можам во него да лежам до болницата. Знаете ли за вакво нешто, или мојот доктор претерува? :D

9. Chupe

Chupe Популарен член

Не сакам дополнитлно да те збунам , но мојата докторка кога ме припремаше за пораѓај бидејќи јас имав милион прашања, конкретно за водењакот ме советуваше, штом пукне, да се истуширам со млака вода и да бидам во вертикална положба, значи никако легната :?: не знам како може сосема спротивно да кажуваат двајца доктори. Имено, мене во болница ми го пукнаа водењакот и токму по пукањето ме станаа од кревет да чекорам :?: Повторно ке кажам не сакам да те збунам, но ова ми се случи мене. Те поздравувам и ти посакувам најлесен пораѓај :*

biljana77eva likes this.
  10. wtff

wtff Популарен член

Стварно незнам... И јас нигде немам прочитано дека некоја веднаш легнува. Сите се тушираат и одат во болница... Се надевам дека и мене ќе ми го пукнат во болница. Ти благодарам на одговорот. :*

11. mila25ve

mila25ve Истакнат член

и мене ми го пукнаа во болница водењакот и бабицата што ме породуваше ми рече да се движам цело време дека поарно за мене е и само когА ќе ме фатат болките да застанам и да си го "нишкам" бебето. секој различно советува

12. makedonkamak

makedonkamak Форумски идол

Мамичκи, аκо има неκоја ρасполжена за да ми даде неκој совет и мислење неκа ми пише Лп. Благодаρам!

Domakica likes this.
  13. Bufi

Bufi Истакнат член

Za sto sovet i mislenje? :?:

14. volsebna

volsebna Популарен член

од денес се префрлам во оваа тема... само што констатиравме бременост преку крв, се уште немам отидено на ехо, рано е, ајде со господ напред на сите да ни е лесна бременоста и да споделуваме искуства и мислења

15. N.Kety

N.Kety Популарен член

здраво женски,

најпрвин честитки на сите нови мамички нека ви се живи и здрави бебушките,гушкајте се и уживајте.
    Јас бев малку отсутна оти бев во гужва,имав мн работи да завршам па и за мк бев,се помина добро фала му на господ,еве во 35та недела сум ама некако ме фака паника :D па и дека се преселив овде неможам гинеколог да си најдам :( и баш крајниот период јас ко изгубена сум,кој зафатени,кој преполни,мора да барам некој приватен,ама не да се скапи овде уффф .. бев на брза помош само преглед да си направам,бебуш е добар,свртен е спремен да излезе хахах.
    Сакав да прашам има некои посебни прегледи кога се влегува во 9ти месец??

п.с нека им е со лесно на сите што се на крај со термините и на сите нови идни мами.

имајте убав ден :*

chocolade and makedonkamak like this.
  16. mila25ve

mila25ve Истакнат член

брисеви правев во 36 недела и потоа 37 бев на цтг во 38 пак на цтг и вечерта се породив а цтг ништо не ми покажувАше, освен тие други не сум правела

17. N.Kety

N.Kety Популарен член

јас не живеам во мк и ни еден брис не сум правела во бременост,инаку едно цтг ми правеа кога влегов во 8ми месец. па сега нз кога пак да одам :( јас супер си се чуствувам,бебуш само ме клоца нон стоп,ребрата ми ги искрши :D

18. Bufi

Bufi Истакнат член

Добредојде на темава и имај лесна бременост :inlove:

19. zazarsko

zazarsko Истакнат член

Честитки Волшебна имај убава и лесна бременост :*

20. bruno.com

bruno.com Истакнат член

Mamicki bev denes na kontrola mi rekoa plodovata voda e zgusneta i zatoa carski :( mnogu mi e strav a utre Mora da mi napravat ajde kazete mi Kako e carski ke bidam li svesna za da go vidam odma bebceto