Кај мене обично пишуваат на извештаите од болница опв доволна количина, а матичниот вака само на кратко, треба да пиеш многу води,мин 2 л мене барем така ми рекоа
Пијам вода обавезно, некогаш и повеќе од 2л, зависи.Тоа ми го пишуваше на извештајот некни. А инаку некогаш само кажуваат добро е се. Има плодова вода.
Втора бременост ми е, 28+5 недела. Оваа недела многу потешко почнав да се движам, долу ептен ниско некоја тапа болка на одење имам, не можам подолго да се движам, ме стега. Некоја со слично искуство? Со првото овие недели одев на Водно, сега нема шанси. за воден веш кај ластикот, тоа од испотеност е, и кај мене забележувам така.
Мама пробај прво преку храна да ја држиш во овие вредности крвната слика... Последно што добив совет од доктор е дека свинско дропче многу ја подобрува крвта, не само црвеното месо. Внесувај си цвекло, лиснат зеленчук, темно чоколадо, аронија, семе од коприва итн.. знам дека повеќето работи веќе ги консумираш, ама можеш да појачаш..
Mamicki termin sredina na april za kovid mi zakazaa za vtornik. Ne e li malku rano? I kako go pravat testot iskustvo, preku bris ili krv?
Јас како што се информирав на почеток на бременост нијацинамид може, а салицилна киселина не. Јас ги користев од The ordinary и од се почна да ми се прават ситни бубулчиња и престанав да користам било какви серуми само една крема користам со пантенол и од нејзе ми е така океј лицето. Сега после бременост имам полни шишенца и едвај чекам пак да ставам салицилна и нијацинамид да си го вратам лицето хаха
Чекај ти треба да се породиш средина на април, а сега да ти направат тест треба? И мене ми се чини рано, а да си препрашаш? Инаку тестот за корона е брис од нос и грло
Bash me prasaa koga ti e termin im vikam sredina na april, mi vika dobro togas vo vtornik da dojdis za test...
Сигурно имат некоја логика ама пример еве ја кога се заразив за 4-5 дена пројавив симптоми и тогаш ми беше екот на вирулентност. Малку ми е нелогично да правиш две недели тест пред да се породиш, можеби ќе правиш уште некој додека да се породиш...
Si vikam mozebi pravat za da se vidi za ponatamosni nasoki, bidejki pozitivnite gi prakaat na Gak za poragaj, a jas ne sum od Skopje. Se nadevam nema da dojde do toa
Салицилна и витамин А не треба да се користат во бременост И јас прекинав со серумите кога останав бремена а лицето продолжив да го третирам со поприродни препарати- алверде и флуренс
Денес се пречистив, утре сакам со мм и синко некаде на воздух да одиме, тој да си игра ние да седиме нс сонце, да кулираме не можам да пешачам, пишав погоре. Некој предлог да ми кажете местенце низ Скопјево?
Аспирин на Bayer, произведен во Германија. Кутивчето изгледаше вака некако,(ова е слика од интернет) немам веќе од тој аспирин. Добро е штом знаеш дека имаш, само редовни контроли и ќе биде добро. Кај кој лекар одиш?
Кучково кај крстот, Марков манастир, во Сарај има голем убав парк. И јас сум за шетање некаде во природа, размислував во Лешок да одиме утре. (Не сум трудна ама ве читам чат-пат )
Мене денес истово ми го рекоа, да правам тест за корона во текот на следната недела, а да ми закажат царски следната... Мислев 72часа треба да има од тест до прием во одделение.
za Saraj mi kazaa deka pred nekoja nedela dali go urnale parkot pa ke gradat nesto, ne znam. Za Leshok nemame odeno, kako e za so deca mali? Na kade e mestovo? e ubo sto ne citas, nie site ovde srekni a debelki sme