Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Prolett

Prolett Популарен член

Се зачлени на:
    19 јануари 2019
    Пораки:
    1.291
    Допаѓања:
    2.531
    @monik55 @KittyCat:) фала мамички, еве сега јадев супа, леб и малку мармалад. Па ќе видиме. А жедна сум многу, ми доаѓа цело буре вода да испијам, веројатно што сум дехидрирала.

Ќе помине мамички, фала Ви на сите...
    Инаку мене ме загрижува и раката, нели спомнав погоре, отечена е и боли.Треба да прашам дали смеам да пијам за отоци едни таблети на природна база се Сепартазе така некако беа, се пијат неколку дена пред јадење наутро... Во правец на палецот е..

Прикачени фајлови:

На KittyCat:) му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Prolett

Prolett Популарен член

Се зачлени на:
    19 јануари 2019
    Пораки:
    1.291
    Допаѓања:
    2.531
    @monik55 Супер мама, и јас планирам да одам денес на преглед, ќе го видам моево малечко и баш и јас ќе прашам за ова од синоќа и за раката... Ајде па со убави вести да се вратиме и читаме... Гушки мила

3. October20

October20 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 октомври 2020
    Пораки:
    117
    Допаѓања:
    207
    Здраво, дали може препорака за добар гинеколог што е љубезен и знае внимателно да се посвети на пациентот. За водење на бременост ми е многу важно. :)

4. Trpkovska

Trpkovska Популарен член

Се зачлени на:
    17 април 2019
    Пораки:
    908
    Допаѓања:
    1.578
    Наде Ѓероска ПЗУ МАМА карши фонтана во Парк.

На abc1234 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. mace89

mace89 Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2011
    Пораки:
    2.047
    Допаѓања:
    4.106
    Фала ти мила ќе ги имам во предвид :hug:

6. Dee*Tee

Dee*Tee Истакнат член

Се зачлени на:
    1 октомври 2020
    Пораки:
    534
    Допаѓања:
    777
    Фала драга, ок сум, веќе мислам и дека ми поминува со многу благи симптоми сум...

Кажи си со време, седи дома, страшна самата помисла дека си позитивна... Психички е повеќе, страв цело време те држи. Јас премногу се пазев верувај, со две маски, со спрејче со алкохол, само кога е неопходно излегував (за контроли, лаборатории...) и ете пак фатив.
    Кај мене на работа се сега со муабетот "Ти реков и да доаѓаш на работа и да седиш дома ете пак можеш да фатиш, ама среќа не ти е од кај нас..."

Ах бееее, само да ми помине породилното, очи нема да ми видат :devil:

На Ula и Fontana им се допаѓа ова.
  7. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.989
    Допаѓања:
    59.659
    Поминав на преглед, пуста параноја сум.
    Бебе си е супер, понапреден за 1 недела, исто како батко му, цервикс ми мереше сее во нормала.
    Наредна недела сум на скрининг па дај боже и таму да е се во ред.
    Ми кажа дека е нормално главоболка и гадење да осеќам, си расте бебето.
    Повеќе на свеж воздух и многу течности.
    Од што бев драгане многу сум возбудена, заборавив крвната слика да и ја покажам.
    Ми потврди дека има свирче:D
    Знаев ми кажаа на Гак ама викам ај да не згрешила докторката.

На Bella_Stella, mace89, ivani30 и 16 други им се допаѓа ова.
  8. Fontana

Fontana Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јуни 2018
    Пораки:
    333
    Допаѓања:
    596
    Мила јас не сум моментално позитивна, ја поминав во Ноември, но се плашам да не фатам пак сега оти тука не се чуваат баш баш... дива лига е.
    И јас тоа викав, да помине се во најдобар ред и јас не им се враќам после породилно :muscle:

На Dee*Tee му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Dee*Tee

Dee*Tee Истакнат член

Се зачлени на:
    1 октомври 2020
    Пораки:
    534
    Допаѓања:
    777
    Чувај се сепак, ништо не се знае :l:

10. Prolett

Prolett Популарен член

Се зачлени на:
    19 јануари 2019
    Пораки:
    1.291
    Допаѓања:
    2.531
    Хаха, ајде се ќе биде во ред. Ќе одам на скрининг и јас. Ќе биде се ок. Позитивно мисли се ќе биде добро.

Инаку општ мат прашав за раката и вели најубаво да одам на ортопед.. Вели дека е изгледа карпал тунел синдром.. Дека се јавува во бременост, читав сега... Па ќе видиме. Ајде белким ќе помине.. Ако некоја има нешто слично молам за мислење.

Последна измена: 29 март 2021
  11. Nefertiti.

Nefertiti. Популарен член

Се зачлени на:
    4 јануари 2019
    Пораки:
    525
    Допаѓања:
    5.378
    Јас имам веќе 3 недели Карпал тунел, ама во скрос најлоша фаза каде што левата дланка и прстите не ги осеќам, 24 7 ми се вкочанети, и од сон се будам навечер на секој саат и пол до 2 со страшна болка и во двете раци, па морам да станам, држам ладни облоги, зелка, џабе тогаш за тогаш пак, пак ќе легнам и пак ќе ме фате за 1 или 2 часа.
    Јас сум психички збудалена, на нерви мава, 3 недели левата дланка со прстите ми е нефункционална, вкочанета ми е постојано, и некогаш од нервоза од ѕид ја мавам....
    Зборував со ортопед, за жал сега не може ништо да ни помогне, освен ладни облоги, зелка, магнезиум, вода многу, ама ништо не помага џабе е, и еве сега ти куцам со 5 пати пауза оти ме болат прстите одма штом ги оптеретам.
    После пораѓај ако не се изгубе (најчесто се губат симптомите) кај мене највероватно нема рече пошто ептен е изразено, ќе примам инекции или операција, има и апчиња за тие во поблаги фази ама за жал сега никако не сме смееле, и после на крај физикална терапија...
    Се молам у секој момент да ми падне водењакот или чеп да падне, оти сум полудена начисто.

На KittyCat:), ivance.. и Prolett им се допаѓа ова.
  12. Prolett

Prolett Популарен член

Се зачлени на:
    19 јануари 2019
    Пораки:
    1.291
    Допаѓања:
    2.531
    Мене ми е месец дена, ама од вчера на тука мн боли.. Пред тоа не се замарав, ја раздвижува и поминуваше помалку. Ама болеше пак. И јас на левата рака.. Значи кај ни е крајот...читав на нет, не е лесно. Па и тоа трпнење на рацете, дури до лактот се лучува... Ајде белким ќе ни помине после пораѓај, Господ нека не чува...

13. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.989
    Допаѓања:
    59.659
    Кога ќе одиш?
    Биши баш како си поминала.

На Prolett му/ѝ се допаѓа ова.
  14. An4e24

An4e24 Популарен член

Се зачлени на:
    3 октомври 2012
    Пораки:
    568
    Допаѓања:
    1.589
    I jas si go imam istiot problem, posebno mi e izrazeno nautro celi dlanki me bolat, a preku den vaka mi popusta. Mene pocna vo 9ti mesec da mi se pojavuva pred toa nemav problem.

15. dipsidipsidipsi

dipsidipsidipsi Популарен член

Се зачлени на:
    4 април 2018
    Пораки:
    852
    Допаѓања:
    1.591
    Женички нормално ли е болки во половината не сум многу 11+5 сум, додуша денеска малку низ дома повеќе сработив и сега на крајот миев тањири и што се вика одвај достојав:(

16. Prolett

Prolett Популарен член

Се зачлени на:
    19 јануари 2019
    Пораки:
    1.291
    Допаѓања:
    2.531
    @monik55 @An4e24
    Мамички добри сме, супер сме... Напредуваме 29+3.. 1 400..супер сме...

Прашав и за трпнењето на дланките и ми рече повеќе течности, калциум шумливи и мулти шумливи да пијам, сок од лимон, физичка активност.. И со ацидибориси облоги... Друго ништо.. А за понатаму ќе видиме после бременост, може вика да се развие реума, артритис... Здравје само.. Може и не..
    И ми даде препорака крвна слика и димери да испитам другата недела.
    Поздрав мамички и убав ден. Гушки...
    ..

На kostovaivana, Bella_Stella, Naatashka123 и 8 други им се допаѓа ова.
  17. ivani30

ivani30 Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2014
    Пораки:
    1.651
    Допаѓања:
    2.683
    Те пратам на форумот цело време, слични судбини не делат, и многу се радувам кога те читам со убави вести.

На jarec6 и Prolett им се допаѓа ова.
  18. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Се зачлени на:
    16 октомври 2019
    Пораки:
    8.324
    Допаѓања:
    33.660
    @Larahappy мила денес правев крвна слика. Нит Б12, нит вит Ц помага. Тромбоцити скрос на долна граница, еритроцити под долна граница, хемоглобин се држи ист, серумско железо на долна. За нигде сум, ама ќе издржам уште еден месец, не планирам веќе ништо да земам.

Доби ти некакво инфо за тромбоцитите и еритроцитите зошто би биле ниски и дали влијаат врз плодот?

На kostovaivana му/ѝ се допаѓа ова.
  19. marija99992

marija99992 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2019
    Пораки:
    235
    Допаѓања:
    184
    Можеби темава не е за тука, да си олеснам нешто што страшно ме иритира, мојот свекор што ни се мешаше како јас сум требала да останам бремена, дека неможам да затруднам маж ми да ме остави. Ние си решивме бидејќи ние сакаме да си направиме бебче и сме пресреќни за овој благослв. Бебчето е девојче што мн го радува маж ми , јас само да е живо и здраво.. свекор ми сега збори леле снао само едно машко дете да ми родиш и збори здравје син кога ке имате соба на него ке му направите. Хаха незнам стварно како бе постојат вакви лиѓе во 21 век??!? Дека машкото дете е повредно? Прво па машко боже..

На thelittle17 и Ula им се допаѓа ова.
  20. Natashka1988

Natashka1988 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 ноември 2020
    Пораки:
    1.060
    Допаѓања:
    4.463
    Извини вака, ама како комуницираш со таков човек?
    Па уште и бремена?
    Малку ни е короната нас, астероид не спасува....

На Bella_Stella, Ula, IRBBB и 4 други им се допаѓа ова.